فرماندار دیروز یکشنبه ۱۳ مرداد در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی خرمشهر گفت: در شورای سلامت مصوب شود که در خرمشهر توزیع مواد غذایی با ظروف پلاستیک ممنوع و این ظروف با ظروف یکبارمصرف گیاهی جایگزین شود. ما با دیدی مهرورزانه و با قراردادن اصل بر برائت شهروندان، هیچ احتمال دیگری جز علاقه ایشان به محیط زیست را در نظر نمی گیریم . اما به راستی مشکلات زیست محیطی کشور، از طریق مجاری غیرمرتبط حل می شوند یا از طریق افراد دارای مسوولیت و صلاحیت؟ به راستی کدامین صلاحیت در فرماندار فلان شهر وجود دارد تا نسبت به یک موضوع پیچیده علمی و فنی در حوزه سلامت اظهار نظر کند؟ موضوعی که سازمان غذا و دار و و مووسسه استاندارد متولی تشخیص سلامت یا عدم سلامت آن هستند و اتفاقا نظراتشان را همین چندی پیش هم رسما اعلام کرده اند. متاسفانه ایشان بخشی اطلاعات صحیح و بخشی اطلاعات ناصحیح را در آمیخته است و در نهایت نتیجه گرفته است که می بایست ظروف به اصطلاح گیاهی جایگزین ظروف یکبارمصرف سنتی (مشتق نفت) شود، آنهم در شهری مثل خرمشهر که روی منابع هیدروکربوری قرار دارد؟ بهتر آنست که هرکس در هر مقامی هست، در حوزه صلاحیت خود سخن بگوید تا مشکلات کشور به بهترین شکل حل شود. در ادامه شما بخشی از سخنان کوروش مودت، فرماندار شهرستان خرمشهر را به نقل از رسانه ها خواهید خواند و در انتها هم لینکی قرار می دهیم که حاوی نظرات سازمان عذا و دارو، در ارتباط با سلامت ظروف یکبارمصرف است. آنگاه قضاوت با خود شما خواهد بود.
به گزارش صنایع پلاستیک، کورش مودت در دومین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان خرمشهر که ظهر دیروز یکشنبه در فرمانداری این شهر برگزار شد، بیان کرد: ظروف یکبارمصرف پلاستیکی یکی از عوامل ابتلا به سرطان است که باید منع استفاده از آن بهصورت گسترده در محیطهای عمومی واداری نهادینه شود.
وی افزود: باوجود خطرات استفاده از ظروف پلاستیکی یک بار مصرف اما در خرمشهر هنوز شاهد استفاده از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی در محلهایی همچون آش فروشیها هستیم که باید تدبیری برای جایگزینی این ظروف با ظروف گیاهی اتخاذ شود.
فرماندار خرمشهر از صنعت و معدن خواست جلسه ای با صنوف مرتبط برگزار و آنها را نسبت به عدم استفاده از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی آگاه و زمینه را برای در اختیار قرار دادن ظروف یکبارمصرف پلاستیکی فراهم کند.
مودت همچنین بر لزوم حذف اینگونه ظروف یکبارمصرف در ادارات دولتی نیز تأکید کرد و گفت: ظروف یکبارمصرف پلاستیکی به خاطر تجزیهناپذیری از تهدیدهای اصلی محیطزیست هستند و با حذف این نوع ظرفها در ادارات دولتی و جایگزینی آنها به ظروف گیاهی می توان هم مانع صدمه به محیطزیست شد و هم به فرهنگسازی به مردم مؤثر بود.
تعیین مهلت ۱۵ روزه برای اجرایی شدن این مصوبه و ملزم کردن اداراتی همچون شبکه بهداشت و درمان خرمشهر، صنعت و معدن و اماکن برای نظارت بر حسن اجرای این مصوبه بخشی از تصمیمات این جلسه بود.
حال که سخنان این مقام در فرمانداری خرمشهر را مطالعه نمودید، می توانید با استفاده از لینک زیر مطلبی را چندی پیشتر در روز ۳۱ تیرماه در مورد سلامت ظروف یکبارمصرف و نظر سازمان غذا و دارو منتشر نمودیم، مطالعه نمایید . متاسفانه وقتی در سطوح کلان، سیاستمردان ما متوجه عواقب گفته های خود نیستند و به صورت مداوم از اصل مسوولیت گفتار سران عدول می کنند، نمی توان از فرماندار یک شهرستان که به دلیلی مطلبی را بیان می کند، انتظار بیشتری داشت: