روزنامه نیویورکتایمز در امروز جمعه طی گزارشی مدعی شد که ایالات متحده آمریکا پس از خروج ترامپ از برجام و تحریم نفت ایران برای جاسوسی از این صنعت و جمع آوری اطلاعات برای شناسایی درآمدهای نفتی ایران، از تاجران ایرانی فعال در این صنعت، تلاش بسیاری کرده است.
به گزارش واحد ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک به نقل از نیویورک تایمز، فرناز فصیحی روزنامه نگار ایرانی الاصل این روزنامه شهیر آمریکایی، در شماره امروز جمعه در گزارشی مفصل نوشت: اطلاعات مربوط به فروش نفت ایران، برای دولت ترامپ پس از خروج از برجام به یک سلاح مهم و ژئوپولتیک بدل شده است. این رسانه افشاگر آمریکایی، از نقش سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در به دست آوردن این اطلاعات از طرق گوناگون و از جمله جاسوسی رونمایی کرد.
در این گزارش نیویورک تایمز به ادعای وزارت اطلاعات ایران مبنی بر متلاشی کردن شبکه جاسوسی هفده نفره ایرانیانی که برای آمریکا جاسوسی می کردند و به این اتهام محاکمه و برخی از آنان محکوم به اعدام شدند، اشاره شده است. در این گزارش آمده است، وزارت اطلاعات ایران درباره اهداف این شبکه جاسوسی هیچ اطلاعاتی را بروز نداده است، اما اکنون مشخص شده است این جاسوسی ها مربوط به کسب اطلاعات و جمع آوری اطلاعات فروش نفت ایران بوده است.
ترامپ در اظهاراتی که نیویورکتایمز آن را «بسیار غیرعادی» نامیده چرا که دولت آمریکا تقریبا هیچ وقت اتهامهای جاسوسی را تایید یا رد نمیکند، ادعای جاسوسی این افراد برای سیا را رد کرد.
این در حالی است که مقامهای آمریکایی در گفت وگو با این روزنامه تایید کردهاند که صنعت نفت ایران از موضوعهای مورد علاقه آمریکا و نهادهای اطلاعاتی این کشور و از جمله سیاست.
تاجران نفت ایران به نیویورک تایمز گفتهاند که افراد مشکوک و گوناگونی از اتباع اروپای شرقی گرفته تا ارمنستان، به آنها هر نوع مشوقی را برای فروش اطلاعات نفت ایران داده ا ند.
برخی از این تاجران گفتهاند ادعا کرده اند که این پیشنهادات از یکصد هزار دلار تا یک میلیون دلار بوده است و به کسی تعلق می گیرد که یکی از شماره حساب های وزارت نفت ایران را افشا نماید. حتا برخی از تاجران نفت ایران، گفته اند که به برخی پیشنهاد دریافت تابعیت آمریکایی هم داده شده است.
الیزابت روزنبرگ مقام پیشین وزارت خزانهداری آمریکا گفت که واشنگتن اطلاعات مربوط به فروش نفت ایران را میخواهد تا میزان درآمد این کشور از نفت را بداند.
وی افزود: آنها میخواهند بدانند که چه مقدار باید به ایران فشار بیاورند.
وی اذعان کرد، ایرانی ها مردمانی سخت و وطن پرست هستند و تنها بر اساس اعتماد شخصی و اعتقادات کار می کنند در نتیجه اهداف دشواری برای نهادهای اطلاعاتی غربی هستند.
به گفته روزنبرگ، ایرانیها از تله خبرچینها و سازوکارهای تجارت بینالمللی نفت اجتناب میکنند و با احتیاط بسیار زیاد عمل میکنند.
نیویورک تایمز افزوده است، که سیا از کشورهای متحد خود در اروپا و سازمانهای اطلاعاتی آنها به ویژه بریتانیا خواسته است که آنها را در این راه یاری کنند که تا به حال پاسخ مثبتی دریافت نکرده است.