فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت به استراتژی تولیدِ حداکثری پتروشیمی کارون اشاره کرده است و افزوده است که تامین خوراک این زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس در راستای حمایت از تولید داخلی و تحول صنایع پائین دستی پتروشیمی صورت گرفته است.
به گزارش صنایع پلاستیک، فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با تامین خوراک شرکت پتروشیمی کارون و افزایش تولید این واحد صنعتی، ۷۵ درصد مواد اولیه تولید صنایع پلی اورتان ها به ویژه صنعت کفش از داخل کشور تامین خواهد شد.
این مقام مسوول افزود: جهت تحقق این مهم، نشست مشترکی با محوریت افزایش ظرفیت تولید و تامین بازار داخلی MDI با دو پتروشیمی بزرگ کارون و فناوران برگزار شده است.
مقیمی تصریح کرد: افزایش تولید MDI در مرحله اول بیش از ۱۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت و در زنجیرههای بعدی تولید نیز منجر به توسعه صادرات محصولات با ارزش افزوده بیشتر خواهد شد.
پتروشیمی کارون از شرکتهای وابسته به هلدینگ خلیج فارس در سال رونق تولید، شاهد اقدامات جدی در راستای رفع موانع تولید بوده است.
صدالبته که چنین مواردی می تواند اقدامات موثری برای صنایع پایین دستی و به طور مثال صنعت کفش به شمار رود. اما واقعیت ااینست که متاسفانه سایر بخشهای زنجیره تولید، مثلا در همین صنعت کفش دچار مشکلات عدیده است، که اثر چنین اقدامات حمایتی را از بین می برد. همانطور که بارها اشاره کردیم پتروشیمی شازند با کاهش عرضه دی اتیل هگزانول خود، قیمت آنرا در مدت کوتاهی به بالای ۲۲.۰۰۰ تومان رسانده است و حکایت بازار DOP که هر دو از ملزمات صنعت کفش کشور هستند، هم برای همه روشن است.
در نتیجه با وجود همه این اقدامات مثبت، صنعت کفش عملا نمی تواند از این فعالیت حمایتی پتروشیمی کارون بهره ای ببرد. بهتر است، معاونت امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت بیشتر روی مشکلات جاری صنایع متمرکز شوند که به صورت روزمره با آن درگیر هستند.