بهزاد محمدی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: با اجرا و بهره برداری از ۷ طرح تولید پروپیلنی در صنعت پتروشیمی ۳ میلیون تن به ظرفیت پروپیلن کشور افزوده خواهد شد.
به گزارش صنایع پلاستیک، عصر یکشنبه ۶ مرداد ماه ۱۳۹۸ جلسه هم اندیشی مدیران عامل طرح های تبدیل پروپان به پروپیلن موسوم به PDH برگزار شد. مدیر عامل شرکت صنایع ملی پتروشمی در این جلسه به هدف این جلسه اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این جلسه بررسی وضعیت مجوزها و طرح های در دست اجرای پروپیلن و پلی پروپیلن می باشد
بهزادی در ادامه افزود: :در این خصوص باید به تنوع در زنجیره پروپیلن و مشتقات آن نیز توجه شود که در صورت تولید ۳ میلیون تن پروپیلن ،بایستی در زنجیره پایین دست پروپیلن مدنظر قرارگیرد تا منجر به تاب آوری بیشتر برای واحد های تولید کننده باشد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به اینکه در صورت اجرایی شدن ۷ طرح پروپیلنی، ۳ میلیون تن به ظرفیت پروپیلن کشور افزوده خواهد شد گفت: در حال حاضر در شش مجتمع پتروشیمی و دو پالایشگاه حدود ۹۰۰ هزار تن انواع پلی پروپیلن تولید می شود که تقریبا تمام آن در داخل کشور و بازار داخلی به مصرف می رسد.
نکته قابل ذکر در ارتباط با وضعیت تولید و مصرف پلی پروپیلن در کشور، اینست که این میزان تولید، خاصه در پلی پروپیلن شیمیایی حتا جوابگوی نیاز بازار داخل هم نیست و در حالیکه بازار پلیمرها در یکی از رکودی ترین دوره های خود به سر می برد، ما شاهد رقابت های گاه تا سی – چهل درصد بر سر برخی گریدهای پلی پروپیلن هستیم.
در پلی پروپیلن نساجی وضعیت تولید اندکی بهترست، اما تا شرایط ایده آل برای این کالا نیز فاصله زیادی دارد. پلی پروپیلن فیلم و … نیز پتانسیل افزایش ظرفیت تولید را دارد.
ضمن اینکه ارزش افزوده این ماده پلیمری به نسبت سایر مواد یشترست و کالای پلیمری مناسبی برای صادرات نیز محسوب می گردد.
نکته دیگر شیوه تولید این کالای مهم صنعت پتروشیمی است. پلی پروپیلن با تبدیل مستقیم گاز پروپان به پروپیلن، که با روش PDH صورت می گیرد تکنولوژی نوینی است که قیمت تمام شده پلی پروپیلن را کاهش می دهد. در حالیکه در کشور ما، نهصد هزار تن پلی پروپیلن تولیدی به روش سنتی استخراج می گردد. به صورت کلی فرآیند تولید پلی پروپیلن به دو دسته با بازدهی پایین و با بازدهی بالا تقسیم می شود که در کشور ما تولید پروپیلن بیشتر تا امروز به روش اول، یعنی با بازدهی پایین و از طریق «کراکینگ با با بخار و بازیابی جریان های پالایشگاهی در واحدهای FCC/RFCC/DCC» صورت گرفته است. روش دوم که طرح های اخیر بیشتر بر مبنای آن هستند از نوع دوم یعنی با بازدهی بالا از طریق تبدیل پروپان به پروپیلن (PDH) می باشند.
وی افزود: از این ۷ طرح پروپیلنی ۳ طرح سلمان فارسی، هیرسا پلیمر و کوروش در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) متمرکز است که از پیشرفت مناسبی در بخش تامین دانش فنی برخوردارند و ۴ طرح توسعه انتخاب ،مهرپترو کیمیا ،سازه صنعتی آذران ونفت وگاز رضوی در منطقه کنگان و عسلویه فعال می شوند.
محمدی با بیان اینکه صنعت پروپیلن از جذابیت و اهمیت خاصی برخوردار است وکمک شایانی به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در صنایع پایین دست خواهد نمود، گفت :ما در شرکت ملی صنایع پتروشیمی حامی این طرح ها هستیم ودر تلاش هستیم تا با کمک شما مشکلات موجود را حل وفصل نماییم.
لازم به ذکرست در این جلسه هم اندیشی، مدیران عامل ۷ طرح پتروشیمی تولید پروپیلن، آخرین گزارش مربوط به پروژه های خود را ارائه و مشکلات وموانع موجود از جمله تامین مالی طرح ها ،تامین خوراک و بحث دانش فنی را مطرح کرده و خواستار حمایت NPC از طرح های مذکور شدند.
از پلی پروپیلن به عنوان «خاوریار صنعت پتروشیمی» یاد می شود.
بخشی از این خبر از نیپنا اقتباس شده است.