به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک، در سال ۲۰۲۰ به نسبت سال ۲۰۱۹ جهان و به ویژه قاره های اروپا و آمریکا شاهد رشد قابل توجه استفاده از بسته بندی های انعطاف پذیر در اثر شیوع کرونا خواهند بود. نگرانی های زیست محیطی سبب شده بود که در سنوات گذشته این قبیل بسته بندی ها، رشد ناچیزی داشته باشند، اما شرایط جدید ایجاد شده ناشی از سبک زندگی در هنگامه کرونا و نیز نگرانی های روانی مردم برای حفظ سلامتشان که توسط اقدامات سریع و قاطع دولت های اروپایی و آمریکایی تشدید هم شده است، از عمده ادله این افزایش تولید و مصرف بسته بندی های انعطاف پذیر هستند.
پس از یک دوره نا امیدکننده در سال ۲۰۱۹ در اروپا و ایالات متحده برای بسته بندی های انعطاف پذیر، وودمکنزی پیش بینی می کند که تقاضای ایالات متحده برای بسته بندی های انعطاف پذیر تا ۱۰ درصد در سال جاری افزایش یابد که این میزان در مقایسه با سال گذشته که تقاضا برای همین نوع بسته بندی ها در آمریکا تنها سه درصد رشد داشت، امیدوارکننده است. همچنین مووسسه مشاوره ای وودمکنزی مستقر در لندن پیش بینی می کند که میزان تقاضا در اروپا نیز به بیش از ۵ درصد افزایش یابد. رشد تقاضا برای بسته بندی های انعطاف پذیر در سال ۲۰۱۹ به کمتر از ۱.۵ درصد رسیده بود.
رابرت گیلفیلان رییس بخش الیاف، فیلم و بسته بندی انعطاف پذیر در وود مکنزی گفت: ” “محدودیت های جدید در زندگی روزمره تأثیر زیادی در نحوه مصرف کالاهای تند مصرف که به FMCG موسومند، داشته است. FMCG مخفف چهار کلمه Fast-Moving Consumer Goods می باشد. کالاهای تندمصرف (FMCG) شامل محصولاتی است که بهسرعت و با قیمت نسبتا پایینی بهفروش میرسند. کالاهای بیدوام مانند خوراکیهای بستهبندیشده، نوشیدنیها، وسایل بهداشتی، و داروهای غیرداروخانهای از جملهٔ این کالاها هستند؛ در مقابل، کالاهای بادوام و وسایل بزرگ مانند تجهیزات آشپزخانه در این دسته جای نمیگیرند، زیرا عموما ظرف دورهٔ زمانی طولانیای، مشتمل بر چند سال جایگزین میشوند.
یکی از مهمترین دلایل اقبال مردم به این بسته بندی ها، اقداماتی است که دولتها با سرعتی بی سابقه برای مبارزه با کرونا و جلوگیری از شیوع ویروس کووید-۱۹ انجام دادند، این اقدامات موجی از هراس و وحشت را در دل مردمان و جوامع ایجاد کرد و سبب شد تا اولویت های محیط زیستی آنها، به حفظ سلامتی فردی و خانوادگی تغییر نموده و در نتیجه مصرف این بسته بندی ها با افزایش رو به رو گردند.
گیلفیلان افزود: “محدودیت در مورد چگونگی و محل مصرف مواد غذایی باعث شده است که حجم عظیمی از مصرف به دور از رستوران ها و کافه ها متمرکز شده و در عوض به سمت خرده فروشی ها کشیده شود. ”
در حالی که بخش های مصرف کنندگان نهایی برای مواد غذایی شاهد افزایش تقاضا بوده اند، بخش مراقبت های بهداشتی نیز به شدت تحت تأثیر بحران شیوع کووید-۱۹ قرار گرفته است. طبق تحلیل وود مکنزی، تقاضای بسته بندی انعطاف پذیر در تجهیزات پزشکی از ابتدای ماه مارس بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است.
گیلفیلان اظهار داشت: “این افزایش تقاضا از طریق زنجیره تأمین منتقل شده است و مبدل ها از حجم زیادی از فیلم های پلاستیکی را پیشتر سفارش داده اند زیرا پیش بینی می کنند که بازار با کمبود مواد اولیه بسته بندی انعطاف پذیر مواجه گردد. برای مثال، تولیدکنندگان انواع فیلم [BOPET] در هر دو منطقه آمریکا و اتحادیه اروپا، در حال افزایش عمده حجم سفارشات خود هستند. ”
در حالی که در بسته بندی های انعطاف پذیر موضوع مهم، پایداریست اما با شرایط ایجاد شده، اولویت ها جا به جا شده و فعلا بحث پایداری اولویت نخست مصرف کنندگان نیست و به نوعی به شرایط پیشین استفاده از بسته بندی های انعطاف پذیر پلیمری بازگشته ایم. در نتیجه گیلفیلان با در نظر گرفتن جمیع جهات نتیجه گیری می کند که در صورت پایین آمدن قیمت نفت خام، استفاده از پلاستیک نو در مقایسه با محتوای بازیافت شده پس از مصرف ، پیشنهادی بسیار جذاب خواهد بود، چرا که از نظر اقتصادی پلیمرهای تازه با این قیمت نفت بسیار مقرون به صرفه تر از مواد اولیه بازیافت شده هستند و منجر به کاهش قیمت تمام شده در بازار خواهند شد.