به گزارش صنایع پلاستیک، میزان عرضه محصولات پلیمری در بورس کالا طی هفته گذشته به کانال افزایشی بازگشت و با رشد ۱۱.۲۵ درصدی نسبت به هفته ماقبل به میزان ۸۰ هزار و ۲۰۶ تن از انواع محصولات پلیمری در بورس کالا عرضه شد. اگرچه رشد عرضه ها به چشم می خورد اما همواره این میزان عرضه کمترین مقدار طی ۱۳ هفته گذشته تاکنون به حساب می آید. از سوی دیگر شاهد کاهش میزان تقاضا در بازار بودیم. افزایش عرضه ها و کاهش تقاضا؛ اولین نشانه های تعمیق رکود تورمی در بازار پلیمرها است که با افزایش مداوم قیمت ها دور از ذهن نمی نمود.
دادوستد محصولات پتروشیمیایی بورس کالا طی هفته گذشته با سردرگمی قیمتی همراه شد. بهای ارز بازهم مسبب اصلی تلاطمهای بوجود آمده در بازار این محصولات به شمار میرود آن هم در شرایطی که این بار با روند کاهشی پا به عرصه ظهور گذاشته و متقاضیان را با پیچیدگی بیش از پیش مواجه ساخته است.
هفته گذشته نرخ دلار آزاد از کانال ۳۱ هزار تومان تا ۲۷ هزار تومان نزول قیمتی را تجربه کرد. این موضوع معادلات بازیگران بازار مواد اولیه پتروشیمیایی را با برخی تردید ها مواجه ساخت تا جایی که ثمره آن افت ۵ درصدی تقاضا بود. گرچه این میزان افت تقاضا روی کاغذ اندک به شمار میرود اما بررسی حجم تقاضا نشان از درپی گرفتن روند نزولی تقاضا طی ۴ هفته اخیر است و در نهایت در هفته گذشته حجم تقاضا با افت ۵ درصدی به میزان ۸۹ هزار و ۸۰۰ تن رسید که کمترین میزان طی ۹ هفته گذشته تاکنون است.
بنابراین افت ۳.۱۵ درصدی حجم معاملات طی هفته گذشته و رسیدن آن به میزان ۶۱ هزار و ۵۴۳ تن به ثبت رسید. این میزان حجم دادوستد مواد اولیه پلیمری در بورس کالا کمترین میزان طی ۹ هفته گذشته است.
هفته گذشته محصولات شیمیایی تا حدودی میزان عرضه را نسبت به هفته ماقبل خود ثابت نگه داشتند و ۴۸ هزار و ۷۶۵ تن از انواع این محصولات در بورس کالا عرضه شد. در برابر این میزان عرضه تقاضایی به میزان ۳۵ هزار و ۸۶۹ تن شکل گرفت که حکایت از افت ۲۹ درصدی دارد.
برآیند این دو داده سبب معامله ۳۰ هزار و ۲۱۲ تن از این محصولات طی هفته گذشته شد که کمترین میزان از هفته منتهی به ۲۴ مردادماه تاکنون به حساب میآید. طبق دادههای موجود میتوان گفت در هفته گذشته ۶۱.۹۵ درصد از محصولات شیمیایی عرضه شده در بورس کالا مورد معامله قرار گرفتند.
با توجه به افزایش عرضه در کنار افزایش قیمت، شاهد کاهش تقاضا هستیم. این یعنی نبه مرحله ای نزدیک شده ایم که دیگر خرید مواد پلیمری و شیمیایی ارزش ندارد. به بیان ساده تر، تولید محصولات با مواد اولیه پلیمری و شیمیایی، توجیه اقتصادی ندارد. از همین رو جز گروهی که به علت وجود قراردادهای گذشته مجبورند، مواد تهیه کرده و قراردادهایشان ولو با ضرر اجرایی کنند، کمتر خریدار جدی ای دیگر در بازار دیده می شود و این مساله کم کم اگر اصلاحی در شرایط بازار صورت نگیرد، به سمت و سوی رکود تورمی تعمیق شده گام بر می دارد و حرکت را در بازار پلیمرها متوقف خواهد کرد و کارخانجات و کارگاههای و در کل واحدی های تولید در صنعت پلاستیک را به تعطیلی و ورشکستگی خواهد کشاند. این هفته، افزایش تقاضا به افزایش حجم معاملات به شکل قابل توجهی نیانجامید که این خود می تواند اولین نشانه های ورود به فاز رکود تورمی در بازار پلیمرها باشد.
این خبر از نیپنا گرفته شده است و پس از افزودن مطالبی تکمیلی منتشر شده است.