اشتراک گذاری

پتروشیمی ایران

افزایش خوراک پتروشیمی ها به روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت تا سال ۱۴۰۵

افزایش خوراک پتروشیمی ها به روزانه 2.2 میلیون بشکه نفت تا سال 1405

افزایش خوراک پتروشیمی ها به روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت تا سال ۱۴۰۵

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : 2دقیقه

210

32

افزایش خوراک پتروشیمی ها به روزانه 2.2 میلیون بشکه نفت تا سال 1405

به گزارش صنایع پلاستیک، بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی موسوم به NPC از افزایش خوراک پتروشیمی ها به روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت تا سال  ۱۴۰۵ خبر داد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به این انتقاد که دولت ها به نام اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، شرکت ها و مجتمع های پتروشیمی را در اختیار هلدینگ های وابسته به دولت و حکومت قرار داده است و این شرکتها در عمل توسط منتخبان دولت اداره می شوند، پاسخ عجیبی داد و گفت : به‌یقین درِ صنعت پتروشیمی به روی همه سرمایه‌گذاران باز است و هر سرمایه‌گذاری که برای توسعه طرح‌ها سرمایه و ایده دارد می‌تواند به شرکت ملی صنایع پتروشیمی مراجعه کند و ما خوراک در اختیار آنها قرار می‌دهیم و حمایتشان می‌کنیم.

جناب آقای بهزاد محمدی؛ مسلما که شرکت ملی صنایع پتروشیمی که دیگر متاسفانه به نام ایران هم ملقب نیست، وظیفه دارد که شرایط برای هر سرمایه دار بخشی خصوصی که طرح، ایده و سرمایه ساخت پتروشیمی را دارد، فراهم سازد. اینکه بدیهی است و وظیفه ذاتی، نهاد تحت امر جناب عالی!!! بحث بر سر واگذاری پتروشیمی هایی است که در گذشته و قبل از اجرای اصل ۴۴ با پول این مردم ساخته شده و با منابع غنی این سرزمین که به یکایک آحاد آن تعلق دارد، فربه شده است و بعد به نام “خصوصی سازی” به عده ای از نزدیکان دول گوناگون واگذار شده است. فرقی نمی کند چه دولتی! واقعا در بحث واگذاری شرکت بازرگانی پتروشیمی به انجمن موتلفه به ثمن بخص کسی حرفی دارد؟ آیا واگذاری ۵۱ درصد سهام هلدینگ پتروشیمی باختر، به دو خانواده با قیمتی که باور کردنی نیست، توجیهی دارد؟ چرا هر گاه برای تحقیق و تفحص در مجلس گروهی انتخاب می شوند، این تحقیقات عقیم می ماند!!! واقعا بهتر نیست به جای تشریح وظیفه ذاتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به این ابهامات پاسخ دهید!!

حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی

وی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته واگذاری‌ها به هلدینگ‌های دولتی و خصولتی بیشتر بوده، زیرا آن زمان مساله خرید پتروشیمی‌ها ازسوی بخش خصوصی مطرح نبود، بنابراین بیشتر هلدینگ‌های خصولتی برای خرید شرکت‌های پتروشیمی مراجعه می‌کردند، اما امروز درها به‌طور کامل برای توسعه این صنعت باز است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به‌عنوان متولی توسعه صنعت پتروشیمی آمادگی دارد از سرمایه‌گذاران حمایت کند.

واقعا این میزان از مغالطات غیرقابل باورست. جناب آقای محمدی، موضوع اصل چهل و چهار، واگذاری بخش های عمومی به بخش خصوصی است و اصولا سنگ کج “خصولتی”  سازی با هبه همین بنگاهها گذارده شد. خصولتی سازی که حالا به صورت شتر گاو پلنگی درآمده است، که هیچ مفری از آن نیست. بحث واگذاری به بخش خصوصی مطرح نبود!!! لااقل زحمت بکشید حناب محمدی و اصل چهل و چهار را یکبار مطالعه فرمایید.

رد رقابت های ناسالم بین بخش خصوصی و خصولتی

حال تحت هر شرایط و فسادی، شرکتهایی به بخش “خصولتی” داده شده است، متاسفانه خبرها حاکی از وجود یک فضای غیررقابتی و رانتی در مورد این شرکتهاست. معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی درباره این انتقادها اظهار کرد: هر شرکت خصوصی یا دولتی تنها با تولید محصولات باکیفیت در بازار مطرح خواهد شد. برای نمونه بسیاری از هلدینگ‌های خصوصی بسیار هوشمندتر و با سود سرشارتری در حال فعالیت هستند، زیرا رشد آنها به دولتی یا خصوصی بودنشان ارتباطی ندارد، در واقع هر شرکتی محصول با کیفیت‌تری تولید کند در بازار داخلی و خارجی موفق‌تر خواهد بود.

محمدی با اشاره به نگاه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای جلوگیری از خام‌فروشی، گفت: خام‌فروشی شعار نیست، مفهومی بسیار مهم است که فقط با توسعه هوشمند می‌توان از مسیر تنها تولید محصولات اولیه نفت و گاز به سمت تولید محصولات پرارزش پتروشیمی حرکت کرد.

۳۰ درصد بازار صادرات غیرنفتی در اختیار پتروشیمی‌ها

وی عنوان کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در انتهای سال ۱۴۰۵ معادل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت‌خام در روز، مصرف خوراک در حوزه پتروشیمی خواهد بود که این مهم اتفاق مهمی در مسیر توسعه کشور است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه صنایع پتروشیمی در حوزه صادرات غیرنفتی نقش نخست را در کشور دارند، گفت: حدود ۳۰ درصد بازار در حوزه صادرات غیرنفتی در اختیار پتروشیمی‌هاست، همچنین سال گذشته نزدیک ۱۵ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم که ۱۰ میلیارد دلار آن حاصل از صادرات خارجی و ۵ میلیارد دلار حاصل از فروش داخلی بود.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما