به گزارش صنایع پلاستیک، شکسته شدن رکورد تولید محصولات زنجیره اتیلن در پتروشیمی بندرامام در حالی رخ داده که منابع غیر رسمی و دسته دوم اوپک از کاهش شدید تولید نفت در ایران از بالای سه میلیون بشکه به کمتر از دو میلیون دو بشکه خبر می دهند، انتظار عمومی پس از آگاهی از این خبر آنست که صنعت پتروشیمی نیز به دنبال این کاهش تولید نفت و به علت کمبود NGL ها و به تبع آن کاسته شدن از خوراک پتروشیمی ها با مشکل مواجه گردد، خاصه وقتی در مورد مناطق نفت خیر جنوب و پتروشیمی های نظیر پتروشمی بندرامام سخن می گوییم. طبعا، کاهش در خوراک اصلی پتروشیمی ها، موجب ایجاد مضایقی در زنجیره تولید اتان و اتیلن می گردد.
کاهش تولید نفت به نیمی از حجم تولید در دوران برجام، به یقین می بایست موجب کاهش خوراک پتروشیمی ها و از جمله آنها، خوراک دریافتی پتروشیمی بندرامام و در نهایت کاهش تولید زنجیره محصولات زنجیره اتان و اتیلن در این مجتمع قدیمی پتروشیمی کشور گردیده باشد، لیکن با وجود این کاهش، در نهایت تعجب بررسی آمارهای سال گذشته چیز دیگری را نشان می دهد. به نظر می رسد که نه تنها کاهش تولیدی در زنجیره محصولات پتروشیمی بندرامام رخ نداده است، بلکه حتا تولیدات محصولات زنجیره اتیلن افزایش را نیز به ثبت رسانده است. انرژی نیوز در این ارتباط می نویسد:
بر اساس، آمارهای رسمی، تولید “اتیلن دیکلراید اکسی” و “اتیلن دیکلراید” دو محصول اصلی زنجیره اتیلن به ترتیب ۱۱۲ و ۱۱۱ درصد فراتر از برنامههای مصوب پارسال افزایش یافته و در ادامه برنامه تولید “وینیل کلراید” در ادامه زنجیره اتیلن و “اتیلن دیکلراید” با افزایشی پنج درصدی همراه شده که این خبر خوبی برای واحد “پی.وی.سی” پتروشیمی بندرامام و احتمالا سایر تولیدکنندگان پی.وی.سی بندر ماهشهر است.
در روزهایی که تحریم غیرقانونی ریسک تولید در صنعت نفت را دوچندان کرده است، رکورد تولید محصولات پایه و نهایی پتروشیمی در هلدینگ خلیج فارس یکی پس از دیگری در حال شکسته شدن بوده و پس از ثبت رکوردهای تولید “استایرن منومر و اتیل بنزن” در پتروشیمی پارس، “محصولات زنجیره آروماتیکها “، “پارازایلین و بنزن” در پتروشیمی نوری، “محصولات زنجیره ایزوسیاناتها” در پتروشیمی کارون و” کلر و گریدهای جدید پی.وی.سی” در اروند و “پلیاتیلن ترفتالات” در پتروشیمی تندگویان، حالا نوبت به پتروشیمی بندرامام رسیده تا رکوردشکن تولید محصولات زنجیره اتیلن باشد.
این یک دستاورد مهم در زمینه صنعت پتروشیمی ایران است، که در دوران تحریم ها رقم خورده است و مسلما این مهم بدون همت و پشتکار مدیران و کارشناسان صنایع پتروشیمی، محقق نمی شده است.
پتروشیمی بندرامام به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع پلیمر و مواد شیمیایی در کشور، که بدون شک از نظر تنوع محصولات بی همتاست، قرارست در سال جاری، پس از طی روند قانونی روانه بازار سرمایه شود و می تواند روی سرمایه های خرد بخش خصوصی برای تقویت و توسعه توان خود بیش از پیش حساب نماید.در سال گذشته دو پتروشیمی شهید تندگویان و نوری نیز از زیر مجموعه های هلدینگ خلیج فارس، راهی بازار سرمایه شدند تا از پتانسیل های این بازار در راستای جهش دوم و سوم پتروشیمی بهره برند.
ضمن اینکه لازم می دانیم در انتهای این مطلب، که برداشتی از انرژی نیوز بود، به نقش شخص جعفرربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس اشاره کنیم که از زمانی که به این مجموعه ورود کرد و جایگزین نژاد سلیم شد، موفق ظاهر شده است و توانسته است که اهداف مهمی را که بالاتر نیز به بخشی از آن اشاره شد، محقق نماید.