برای کسانیکه کار تزریق پلاستیک را انجام می دهند، یکی از مهمترین بخش های کارشان چگونگی مخاسبه اجرت و هزینه کارست، به نحوی که از مجموعه فعالیت شان سود مناسبی ببرند. همچنین در این بازار رقابتی، اگر کسی بخواهد حاشیه سود خود را خیلی بالا بگیرد، ممکن است عملا نتواند با سایر رقبا رقابت داشته باشد.
به گزارش صنایع پلاستیک، هزینه هر قطعه در تزریق پلاستیک می توانید با فرمول زیر حساب شود:
تعیین کننده اصلی هزینه تزریق پلاستیک، هزینه ماشین کاری و در واقع هزینه ساخت قالب است. از آنجایی که ساخت قالب برای هر تیراژ به صورت محدود انجام می شود طبیعی است که هر چه تیراژ بالاترباشد، هزینه ساخت به ازای هرقطعه پایین می آید.
هزینه مواد اولیه برای ساخت هر قطعه ثابت بوده و به نسبت هزینه پایینی است. هنگام اندازه گیری وزن مدل خود برای تخمین مواد اولیه مورد نیاز حتما سیستم تزریق را هم در نظر بگیرید.
هزینه های ساعتی عبارت اند از هزینه های ماشین و نیروی انسانی. این هزینه ها مستقیما وابسته به موقعیت جغرافیایی کارگاه تولید و ابعاد قطعه تولیدی هستند
- قطعات بزرگتر نیاز به فشار هوای بالاتر و ماشین های گران تر دارند.
به عنوان مثال:
فرض کنید که شما در حال طراحی یک قطعه بهینه برای تزریق پلاستیک هستید، این قطعه ابعاد ۲۰۰*۲۰۰*۴ میلیمتر داشته و وزن آن حدود ۵۰ گرم است.
برای یک قطعه با این ابعاد، هزینه ساخت قالب حدود ۳۰۰۰۰ دلار می شود. این قطعه یک ابزار خانگی است و هزینه مواد اولیه آن به نسبت پایین است. هزینه حدودی یک ترموپلاستیک مناسب – مثل ABS یا HDPE گرید بالا – حدود ۱۰دلار به ازای هر کیلوگرم است.
زمان چرخه تولید را می توان به طور متوسط ۸۰ ثانیه درنظر گرفت در نتیجه هر ساعت حدود ۴۵ قطعه تولید می شود. جمع هزینه ساعت کار ماشین و نیروی انسانی حدود ۳۰دلار است.
با در نظر گرفتن این فرضیات، گراف زیر در مورد هزینه تزریق پلاستیک هر قطعه در تیراژهای مختلف کشیده شده است:
هزینه ساخت هر قطعه تا تیراژ ۵۰۰۰ به سرعت کاهش پیدا کرده و برای بالای ۲۰۰۰۰ قطعه به میزان ثابت حدود ۲دلار می رسد. برای حجم های پایین تر هزینه ساخت کاملا وابسته به هزینه ساخت قالب تزریق پلاستیک است. برای مثال اگر تیراژ تنها ۱۰۰۰ قطعه باشد هزینه ساخت هرکدام حدود ۳۰دلار می شود.
با ساده کردن طرح قطعه می توان از پیچیدگی قالب کاست و هزیه را تا حد قابل توجهی کاهش داد. این کاهش هزینه تزریق پلاستیک در تیراژهای پایین (بیش از ۱۰۰۰ قطعه) را به نسبت به صرفه می سازد.
از پرینت سه بعدی می توان برای ساخت قالب های تزریق پلاستیک تیراژ پایین استفاده کرد. با استفاده از پرینت سه بعدی در تزریق پلاستیک تا حد زیادی هزینه ساخت قالب پایین آمده و تولید قطعه با تیراژ پایین به صرفه می شود.
ضعف اساسی قالب های پرینت سه بعدی تزریق پلاستیک این است که پس از چند صد شات تزریق غیرقابل استفاده می شوند.
منبع: چاپ سه بعدی سریع