دیروز سه شنبه ۲۷ فروردین ماه ۱۳۹۷ یک جلسه بین دو انجمن مجزای ماشین سازان پلیمری و با حضور تعدادی از پیشکسوتان صنعت پلاستیک در محل کارخانه الکترو پیک برگزار شد.
به گزارش صنایع پلاستیک، همواره مساله ای در بین ماشین سازان وجود داشته است که برخی مدعی ساخت ماشین داخلی و ایرانی هستند و به برخی دیگر می گویند شما “وارد کننده ” هستید. همین موضوع، سبب شده است که بین ماشین سازان و تامین کنندگان تجهیزات جانبی پلیمری یک نقار و شقاقی وجود داشته باشد. این میزان از اختلافات در سال گذشته به حدی رسید تا برخی از افراد اقدام به خروج و انشعاب از ” انجمن همگن ماشین سازان و تجهیزات پلیمری” نموده و انجمن جدیدی به نام “انجمن کارفرمایی تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات پلیمری” را تاسیس نمایند و تصمیم بگیرند که راه خود را بروند.
از نظر بسیاری از حضاری که دیروز در جلسه شرکت کرده بودند، اینطور می نمود که این جلسه بر رفع کدورت ها و ایجاد همدلی و اتحاد مجدد دو انجمن ذیل یک نام منعقد شده است. اما وقتی که جلسه آغاز شد، مشخص شد که دسته کم یکی از دو گروه همچنان به تفکیک بین کسانیکه خود را ماشین ساز می نامند و کسانیکه را که واردکننده می دادنند، اعتقاد دارد و بنا دارد در همین چهارچوب پیشنهاداتی ارایه دهد. این پیشنهادت عمدتا بر محور ارزش صادرات و سرمایه گذاری روی تولید ماشین آلات به اصطلاح ساخت داخل بود. ارزشی که ناشی از افزایش ناهنجار قیمت ارز است.
آقای مهندس هروس ابراهیمی اعتقاد داشتند که ماهیت کار تولیدکنندگان ماشین آلات فرآیندی پلاستیک با واردکنندگان کاملا متفاوت است و امکان تجمیع دو گروه وجود ندارد، وی معتقد بود که با این حال دو انجمن می توانند با همدیگر همکاری هایی در همین چهارچوب داشته باشند. این ایده با عکس العمل منفی اکثر حضار مواجه شد. هروس ابراهیمی که از آقای مهندس یاریجانیان خواست که دیدگاه خود را بیان دارد، که آقای مهندس یاریجانیان اعلام کرد با توجه به ذهنیتی که ایشان داشته اند که این جلسه، برای ایجاد همدلی است بهتر است سخنی نگویند، چرا که موجب ایجاد اختلافات بیشتری خواهد شد.
در این بین افرادی مانند مهندس ساعت نیا، مهندس غریبی، مهندس بختیاری، مهندس شاکری، مهندس اصلانیان، مهندس کارگر،مهندس منصوری، مهندس قاضی زاده و مهندس صفایی به ذکر نکاتی پرداختند که اکثر سخنان آنها نیز پیرامون دو نکته بود:
نخست لزوم اتحاد و همدلی و کار ذیل یک تشکل برای تامین کف منافع و مورد دوم نیز این بود که بهتر است به جای اینکه برای همدیگر تجویز کنیم که واردات کنیم یا نکنیم، یا … با در نظر گرفتن منافع مصرف کننده نهایی اجازه دهیم تا بازار شرایط را تعیین نماید. اگر بازار به ماشین آلات وارداتی کشش داشت، خوب طبعا واردکنندگان می توانند سود نمایند و اگر به سمت ماشین آلات اصطلاحا ساخت داخل تمایل غالب بازار بود، گروهی که معتقدند ماشین آلات ساخت ایران می سازند، سود بیشتری خواهند برد.
در این جلسه برای تجمیع دوباره این دو انجمن ذیل یک نام پیشنهادات گوناگونی ارایه شد که مهندس ساعت نیا اظهار داشتند بهتر است که انجمنی با نام “تامین کنندگان ماشین آلات و تجهیزات پلیمری” تشکیل شود و هر دو گروه ذیل یک نام واحد فعالیت نمایند.
پیشنهاد شد که آقایان مهندس ابراهیمی و یاریجانیان، هر دو از عضویت در هیات مدیره کنار بکشند که مهندس یاریجانیان ضمن تایید این موضوع اعلام کرد که قبلا این پیشنهاد را به آقای ابراهیمی داده است. این پیشنهاد از این لحاظ مطرح شد که مساله عدم تقاهم دو گروه به یک مساله شخصی بین دو نفر تقلیل پیدا نکند.
در انتها جلسه خیلی زود و یک ساعت و اندی پس از آغاز در ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه به پایان رسید و حضار جهت حضور در جلسه دید و بازدید انجمن ملی راهی آن جلسه شدند. بنا شد که به زودی جلسه دیگری برای پیگیری مباحث مطرح شده، برگزار گردد.
در مجموع و در یک جمله می توان گفت که جلسه دیروز در جوی دوستانه برگزار شد و امیدها را برای اتحاد و همدلی دوباره ماشین سازان پلیمری فراهم نمود. در انتها مقرر شد، جلسه دیگری برای بحث پیرامون ریشه های اصلی اختلافات با حضور طرفین اصلی اختلاف و تعدادی از پیشکسوتان و صاحبنظران برگزار گردد.