به نوشته تیم تدوین محتوای رسانه های صنایع پلاستیک، هر چند نوروز و لحظه تعادل بهاری آغاز سال نو ایرانی است، اما به ویژه در سنوات اخیر و همگام با روند جهانی شدن و رشد شبکه های مجازی، سال نو میلادی نیز اهمیت خاص خود را پیدا کرده است. به هر روی، یک سال میلادی دیگر را نیز پشت سر گذاشتیم، آخرین ساعت های دو هزار و بیست و چهارمین سال پس از میلاد حضرت عیسی مسیح (س)، پیام آور مهر و محبت و همزیستی به شماره افتاده است و به آغاز سال ۲۰۲۵ نزدیک و نزدیک تر می شویم. ساعت صفر، از شرقی ترین نقطه جهان (بخشی از جزایر خطی کرباتی، شامل سائوما و تونگا) سپس مناطق بیشتر آشنای جهان چون توکیو، سیدنی، هنگ کنک، چین آغاز خواهد شد و تا کمتر از ۲۴ ساعت دیگر غربی ترین نقاط جهان را نیز در خواهد نوردید و جهان وارد سال جدید میلادی خواهد شد.
سال نوی میلادی فرصتی است برای تجدید امیدها و آرزوها، متاسفانه ما ایرانیان در حالی به استقبال سال نو میلادی می رویم که بیم و امید همانند سنوات قبل ما را چون یک مه مالامال تردید و نگرانی احاطه کرده است و با کمال تاسف در افق هم نمی توان امید و آرزوی روشنی را دید، مگر اینکه آرزوی گذر از این دوران سخت و رسیدن به ثبات توشه راهمان باشد.
به ویژه امسال برای صنعت و صنعتگران سالی بسیار دشوار بود، سال جاری بیش از هر سال قطعی برق ناشی از کمبود گاز در دومین کشوری که بزرگترین ذخایر گازی دنیا را دارد، گریبانگیر صنعت بود، امسال این کمبودها نه در زمستان که از تابستان خود را نشان داد تا یک هشدار بزرگ به وضوح شنیده شود، “ناتزاری انرژی به شرایط بحرانی رسیده است و ابر بحران انرژی همین حالا در حال وقوع است.” از سوی دیگر، عوامل متعدد سیاسی باعث شد که نوسانات قیمت ارز همانند سال های قبل ادامه داشته باشد و نرخ برابری ریال در برابر دلار به رقم سرسام آور ۸۳۰.۰۰۰ ریال برسد. این یعنی تضعیف پول ملی در برابر رایج ترین ارز جهانی، به حدی که می توان از آن هم به یک ابر بحران یاد کرد. طرفه آنکه شرایط حاکم بر منطقه، ائتلاف های جدیدی که در حال شکل گرفتن است، از دست رفتن فرصت های سیاسی، ژئوپولتیک و ژئو استراتژیک و در نتیجه فرصت های اقتصادی نوید آینده بهتر را هم نمی دهد. در اولین روز بهمن، ترامپ به کاخ سفید باز خواهد گشت و این یعنی تشدید فشارهای اقتصادی. مکانیزم “اسنپ بک” موسوم به ماشه آماده شلیک قدرتمند دیگری بر پیکیره بی جان اقتصاد ماست. بحران کمبود آب، بحران مدیریت، اصرار بر سیاست های جاری، افزایش قیمت بنزین، افزایش سرسام آور بیکاری روز افزون نیروی کار و تعطیلی کارگاه های کوچک و متوسط و کارخانجات بزرگ، عدم بازگشت دلارهای صادراتی به داخل کشور، تصمیات نادرستی که صنعت مهمی چون پتروشیمی را تا مرز ورشکستگی کشانده و …. همه و همه نشان از این دارد که سالی که گذشت، سال خاطره آمیزی نبود و سال پیش رو نیز بیشتر مخاطره آمیز می نماید تا خاطره انگیز. با این حال، همانطور که در ابتدا ذکر کردم با تجدید امیدها به استقبال سال جدید خواهیم رفت. به رغم همه این مشکلات بیایید، چند ساعتی افکار بد و منفی را از ذهن خود دور کنیم و با امید به حل مشکلات گام در سال نوی میلادی بگذاریم.
من، همراه با همکارانم، با قلبی مالامال از شادی و احترام، فرارسیدن سال جدید را به همه مسیحیان جهان، بهویژه جامعه ارامنه و آسوری های میهن عزیز و کهنسال مان، ایران، تبریک میگوییم. این گروه از هموطنان ما که از دیر باز فلات ایران را برای زندگی برگزیده اند، همواره از پیشروان تولید بوده اند و خاصه در صنعت پلاستیک بخشی مهم از وظایف را بر عهده داشته اند.
به ویژه ارامنه ایرانی بهعنوان یکی از کهنترین جوامع مسیحی در کشور، نقشی ارزشمند در تاریخ، فرهنگ و هنر این سرزمین داشتهاند. از همه اینها گذشته در تاریخ متاخیر و معاصر کشور نقش بی بدیل آنها در پیشرفت صنایع گوناگون غیرقابل انکار است. این عزیزان سینه به سینه و نسل به نسل مشاغل پدران خود را ادامه داده اند و امروز به یکی از قدرتمندترین گروه ها در عرصه صنعت بدل شده اند.
ارامنه و آسوری های عزیز ایرانی، از معماری بینظیر کلیساها گرفته تا حضور تأثیرگذار در عرصههای مختلف علمی و صنعت، فرهنگی و اجتماعی، همواره بخشی انکار ناپذیر از هویت غنی ایران را شکل دادهاند. حافظه جمعی ما به خوبی به یاد می آورد در روزگار خطیر جنگ هشت ساله با عراق بعثی به رهبری صدام حسین تکریتی، این عزیزان چه جانفشانی ها در راه دفاع از وطن و هموطن که انجام نداده اند و برگی زرین دیگری به کتاب افتخارات خود افزوده اند. مردمان بی ادعایی که همواره پیشرو بودند چه در علم، صنعت، هنر و …. چه در در دفاع از مام میهن. پایداریشان آرزوست.
به صورت کلی و به رغم همه تفاسیر مذکور در سطور بالاتر، سال نو، فرصتی برای نگاه به گذشته و ساختن آیندهای روشنتر است. این جشن نه تنها بهمعنای آغاز یک سال جدید تقویمی است، بلکه فرصتی برای بازنگری، همبستگی، و امید به آیندهای بهتر برای همگان است.
آرزو میکنم این سال جدید برای تمام مردم جهان خاصه مسیحیان، سالی سرشار از صلح، محبت و دوستی باشد. برای ارامنه و آسوری های عزیز ایران نیز، دعا میکنم که سال نو همراه با پیشرفت، همدلی و شادی باشد و در هر لحظه از زندگی، لبخند بر لبانشان جاری باشد.
بیایید با همدلی و احترام متقابل، سال نوی میلادی را جشن بگیریم و ارزشهای انسانی و معنوی را در اولویت قرار دهیم. جهان ما با محبت و درک متقابل زیباتر میشود، و هیچ زمانی بهتر از آغاز سال جدید برای تلاش در این مسیر نیست.
فرا رسیدن سال نو مبارک باد!
روزبه ساعتچی (مسوول سایت فارسی)