به گزارش صنایع پلاستیک، جریان کلی حاکم بر قیمتهای محصولات پتروشیمی در بورس کالا حکایت از شتاب نوسان قیمتها برای صعود دارد. افزایش ۸۹/ ۳درصدی قیمت مبنای ارز همسو با نرخهای جهانی افزایشی محصولات پتروشیمیایی و پلیمری نیرو محرکه این شتاب بود و اثر قدرتمند خود را بر قیمتهای پایه این هفته برجای گذاشت.
ردپای رشد قیمتهای جهانی و نرخ ارز، سبز پوش شدن عموم قیمتهای پایه محصولات پلیمری و پتروشیمیاییها در بورس کالا را رقم زد.
بررسی قیمت کلیه محصولات پلیمری رشد حدود چهار تا ۸ درصدی را نشان میدهد. بیشترین افزایش قیمت در بین این محصولات مربوط به پلیپروپیلن نساجی است که با ثبت رشد ۶۷/ ۸درصدی بیشترین افزایش نرخ را از آن خود کرد. این گروه کالایی در بازارهای جهانی هم بیشترین میزان رشد را در هفته گذشته داشت، عامل اصلی رشد در این گرید هم علاوه بر بازگشت تقاضای از دست رفته بر اثر شیوع کرونا، نیاز مبرم به البسه کادر درمانی است که به طور فزاینده ای سبب مصرف این گروه کالایی می گردد.
پس از آن دو محصول پلیاتیلن سنگین فیلم و پلی پروپیلن شیمیایی در ردههای بعدی افزایش قیمتها قرار گرفتند.
در این بین هر چهار گرید پلی اتیلن ترفتالات با ۸۹/ ۳درصد تغییر، کمترین افزایش نرخ را ثبت کردند. با توجه به اینکه میزان رشد قیمت دلار نیمایی این هفته، ۸۹/ ۳درصد بود در واقع دفتر توسعه صنایع پایین دستی اثر قیمت های جهانی بر این گروه کالایی را برای قیمت های پایه داخل، ۰ لحاظ کرده و به همین معنا می توان گفت، قیمت ماده پلی اتیلن ترفتالات به جز نوسانات دلاری، نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته است که با توجه به اینکه در فصل بهار و نزدیکی تابستان به سر می بریم و ماه محرم را نیز در پیش داریم، این خبر که تنها رشد دلار نیمایی باعث رشد قیمت PET بطری شده است، خبر خوبی است. دو عامل مهم، نخست افزایش حجم تولیدات پتروشیمی تندگویان در سال گذشته و سال جاری، و دوم حذف دست سفته بازان از این بازار، در این ثبات نسبی قیمت این گروه کالایی موثر بوده است.
نگاهی به محصولات شیمیایی
اوضاع غالب حاکم بر محصولات شیمیایی نیز روند صعودی قیمتها را آشکار میکند. مقایسه تغییرات نرخ در بین محصولات پلیمری و شیمیایی، دامنه نوسان بیشتری را برای گروه پتروشیمیاییها نسبت به محصولات پلیمری نشان میدهد بهطوری که قیمت محصولات پتروشیمیایی از یک درصد تا ۲۵ درصد به شکل پراکنده افزایش قیمت داشته و حتی در تعداد اندکی از محصولات این گروه قیمتهای کاهشی نیز به چشم میخورد.
آروماتیک سنگین با رشد ۷۵/ ۲۵ درصدی بر صدر قیمتهای افزایشی قرار گرفت. پس از آن سایر محصولات تغییرات ۱۰ درصدی یا کمتر را در قیمت پایه تجربه کردند. آمونیاک (مایع و گاز) سردمدار قیمتهای کاهشی بودند بهطوری که نسبت به قیمت پایه هفته گذشته با کاهش ۲۲/ ۵ درصدی همراه شدند.
این مطلب از دنیای اقتصاد گرفته شده است و پس از افزودن مقدار قابل توجهی مطلب به آن، منتشر شده است.