از زمانی که ایالات متحده با عدم تمدید تعلیق تحریم های ثانویه خود علیه ایران از برجام خارج شد، می توانست متصور شد که این دوره از نمایشگاه ایران پلاست، با حضور کم رنگ شرکت های خارجی برگزار خواهد شد.
به گزارش صنایع پلاستیک، سیزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از تاریخ ۳۰ شهریورماه تا ۲ مهرماه ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد. این نمایشگاه به روال معمول در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود.
مسوولان نمایشگاه بین المللی ایران پلاست همواره اعلام کرده اند به دنبال فراهم کردن زمینه ای برای رونق بازار صنایع پلاستیک داخلی و تسهیل روند بازاریابی جهانی و حضور این بخش از صنعت کشور در بازارهای جهانی هستند . در همین راستا، آنها ایران پلاست را بزرگترین رویداد صنعت پلاستیک در خاورمیانه ارزیابی می نمایند.
برای تحقق اهداف ایران پلاست در حیطه بازاریابی خارجی، حضور غرفه گذارانی از کشورهای خارجی و تعامل با آنها در این رویداد به نظر ضروری می رسد. اما متاسفانه از روزیکه ایالات متحده آمریکا با عدم تعلیق تحریم های ثانویه خود علیه ایران از برنامه جامع اقدام مشترک خارج شد، می شد حدس زد که ترس از تحریم های آمریکا، باعث عدم رونق بخش بین المللی کلیه نمایشگاههای ایران و از جمله نمایشگاه صنعت پلاستیک و لاستیک ایران موسوم به ایران پلاست گردد و متاسفانه اخبار واصله به صنایع پلاستیک نیز موید تحقق حدسهای اولیه ما و اهالی صنعت پلاستیک می باشد.
بنا به اطلاعات واصله به صنایع پلاستیک، امسال بسیاری از شرکتهای اروپایی { به ویژه آلمانی و ایتالیایی} در ایران پلاست شرکت نخواهند کرد. غرفه گذاران کشورهای آلمان و ایتالیا که تحت هدایت VDMA و AMAPLAST، همواره پاویون خصوصی داشته اند، به نظر نمی رسد امسال حضور پررنگی در ایران پلاست سیزدهم داشته باشند. منابع موثقی به صنایع پلاستیک گفته اند که مسوولان ایران پلاست سالن ۳۸ را که یکی از بهترین و پرطرفدارترین سالنهای نمایشگاه بین المللی است و در ایران پلاست معمولا به آلمانی ها داده می شد به برخی از پتروشیمی های بزرگ داخلی پیشنهاد کرده و اجاره داده اند، یا در حال مذاکره برای واگذاری این سالن به آنها هستند.
به نظر می رسد که در این دوره، باز هم چینی ها بیشترین تعداد شرکتهای خارجی مشارکت کننده در ایران پلاست باشند. درست اتفاقی که پس از اولین دوره تحریم ها نیز افتاد و سبب شد که به ویژه بازار ماشین آلات فرآیندی پلاستیک ایران پس از دهه ها از دست اروپایی ها خارج شده و در اختیار چینی ها قرار بگیرد. اتفاقی که تا به امروز هم ادامه داشته و به نظر نمی رسد که به این زودی ها – به ویژه با شرایط جدید – امکان تغییر و تحولی در این بازار باشد. واردات ماشین آلات پلاستیک از چین مزایا و معایبی داشته است، که مهمترین مضراتش انشقاق و نفاق میان ماشین سازان فرآیندی پلاستیک ایران بوده است. در مورد سایر مزایا و معایب تسخیر بازار ایران توسط ماشین آلات چینی، در گذشته مطالبی به دست داده ایم و در آینده نیز مواردی را بیان خواهیم نمود.