چندیست که برخی از اعضای انجمن ملی از جایگزینی سامانه ای با نام افق به جای بهین یاب خربر می دهند. حالا، بورس کالای ایران ابلاغیه ای را به کارگزاری های همکار خود اعلام نموده است، که اولین گام عملی برای تجمیع معاملات مواد پلیمری و شیمیایی زیر نام سامانه افق به شمار می رود.
به گزارش صنایع پلاستیک، بورس کالای ایران ابلاغیه ای که را که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ارایه به خریداران محصولات پتروشیمی صادرکرده است، در اختیار کارگزاری ها قرار داده است و به این شکل اولین گامها برای تشکیل سامانه افق به عنوان جایگزین بهین یاب برداشته شود.
خریداران محصولات پتروشیمی بورس کالای ایران، می بایست هر چه سریع تر به مندرجات این ابلاغیه مهم که می تواند در میزان سهمیه آتی آنها اثر مستقیم داشته باشد، عمل کنند.
متن ابلاغیه ارسالی به کارگزاری ها، از سوی بورس کالای ایران به شرح ذیل است:
مدیران عامل محترم شرکت های کارگزاری
موضوع : اعلام ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت
با سلام و احترام
به استحضار می رساند که مطابق ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت در جهت اجرای طرح افق به منظور استفاده از اطلاعات فروش و سایر عوامل موثر در تعیین سهمیه، کلیه خریداران محصولات پتروشیمی در شرکت بورس کالای ایران، ملزم به ثبت اطلاعات فروش محصولات تولید در سامانه جامع تجارت می باشند.
همچنین کلیه تعاونی های خریدار مواد پتروشیمی، جهت تعیین سهمیه تعاونی ها و شرکت های زیر مجموعه، اعم از تولیدی تا توزیعی، موظفند وضعیت مواد خریداری شده را با قید فوریت در سامانه ثبت الکترونیکی معاملات نفتی(ثامن) مشخص نموده تا سهمیه آتی آنها و اعضای مجموعه بر اساس اطلاعات فروش محصولات تولید محاسبه و اعمال گردد. لذا خواهشمند است موضوع به نحو مقتضی به اطلاع مشتریان برسد.
محمد رضا بهنام زاده
مدیریت پذیریش و بازاریابی
اینکه سامانه افق در کنار بهین یاب، یک سامانه موازی به شمار آمده و این خود مشمول انتقاداتی است موضوعی است مجزا که پیشتر هم به آن پرداخته ایم.
تصویر این ابلاغیه ذیلا قابل مشاهده است:
در حالی خبر مذکور در خصوص گام نخست جایگزینی سامانه افق با بهین یاب برای خرید محصولات پتروشیمی داخلی منتشر شده است که گفته می شود این سامانه که توسط وزارت صمت در حال راه اندازی است برای راستی آزمایی در حوزه پتروشیمی طراحی شده و قرار است به جای تعیین سهمیه های خرید براساس تولید، از این پس سهمیه ها براساس خرید مواد اولیه و فروش محصولات شرکتها تعیین شود. به عقیده کارشناسان این راه حل نمی تواند به تنهایی برای بازار داخلی ایران مفید واقع شود و نیاز بیشتر به نظارت و کنترل بر قاچاق محصولات پلیمری و حجم عرضه و تقاضا وجود دارد.