به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک، بنیاد الن مک آرتور و برنامه محیط زیست سازمان ملل، نخستین گزارش پیشرفت سالانه تعهد جهانی اقتصاد جدید پلاستیک و کنفرانس اقیانوس ما را در اسلو منتشر کردند. انتشار نخستین گزارش سالانه پیشرفت اقتصاد جدید پلاستیک پس از برگزاری نمایشگاه K 2019، که در آن بازیگران بزرگ صنعت پلاستیک، تعهدشان را به دنیای عاری از ضایعات پلاستیک نشان دادند، شامل نکات مثبت و امیدوارکننده ای است.
این گزارش شفافیت بی سابقه ای را در مورد چگونگی تغییر شکل تقریبا ۲۰۰ شرکت تجاری و دولتی در صنعت پلاستیک ارایه می دهد.
در این گزارش، PepsiCo، Unilever ، Mars، Incorporated اعلام کرده اند که تا سال ۲۰۲۵ در استفاده از پلاستیک های نو، میزان قابل توجهی کاهش خواهند داشت.
تجزیه و تحلیل های انجام شده برای این گزارش همچنین نشان داد که به طور متوسط، امروز در حدود ۶۰ درصد از بسته بندی ها، بسته بندی های قابل بازیافت، قابل استفاده مجدد یا قابل کمپوست هستند، و از طریق تعهد جهانی، تولیدکنندگان بسته بندی ها متعهد شده اند تا سال ۲۰۲۵ صد در صد محصولاتشان را به این صورت بسازند.
“ساندردفرویت- Sander Defruyt”، سرپرست اقتصاد جدید پلاستیک در بنیاد مک آرتور گفت: ” در سراسر جهان، مردم خواستار مشاغل و دولت ها در حال انجام فعالیت هایی برای جلوگیری از آلودگی های پلاستیک هستند.”
وی افزود: ” با امضای تعهد جهانی، مشاغل و دولت های پیشرو قدم به جلو برداشته اند و اکنون می توان پیشرفت امیدوارنه ای را در افق مشاهده کرد. این شامل تعهدات عمده برای کاهش استفاده از پلاستیک های نو، معرفی پروژه های آزمایشی برای استفاده مجدد (باز استفاده) از محصولات پلاستیکی و تقاضای بی سابقه برای پلاستیک بازیافت شده در بسته بندی ها می گردد. ”
وی ادامه داد: ” اما راه زیادی در پیش است و بسیار مهم است که تلاش ها تسریع شده و توسعه یابند و کسب و کارها (مشاغل) و دولت های بیشتری نسبت به از بین بردن آلودگی های پلاستیک از مبدا اقدام نمایند.”
” اینگر اندرسن-Inger Andersen”، مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل، گفت: ” پرداختن به آلودگی های پلاستیکی نیاز به تغییر اساسی سیستم دارد، یعنی اقتصاد خطی باید به اقتصاد چرخشی تبدیل شود که این موضوع در هسته تعهد جهانی اقتصاد جدید پلاستیک قرار دارد. ”
گزارش پیشرفت ۲۰۱۹ نشان می دهد که چگونه مشاغل و دولت های پیشرو، اقداماتی را با روش های منظم انجام می دهند و همین موارد باعث ایجاد حساسیت سیاسی و تجاری می شود.
وی افزود: ” این مزایا فرصت بزرگی است و رویکرد هماهنگ هیچ بهانه ای را برای بی عملی به جای نمی گذارد. ما به همه بازیگران نیاز داریم تا در بحران آلودگی پلاستیک همکاری نمایند و برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد از کلیه مشاغل وکسب و کارها و دولت های مربوطه می خواهد تا به عنوان بخشی از اجرای برنامه به سمت ” یک سیاره عاری از آلودگی پلاستیک ” به تعهد جهانی ما بپیوندند تا علیه آلودگی پلاستیک مبارزه نماییم.”