ارایه تسهیلات نوسازی و بازسازی واحدهای تولیدی در آذرماه سال گذشته در موافقتنامه ای بین وزارت صمت و سازمان برنامه و بودجه مورد تصریح واقع شد. حالا دستورالعمل اجرایی دریافت این تسهیلات ابلاغ شده است. مطابق این دستور العمل واحدهای تولیدی صنایع پایین دستی و صنعت پلاستیک از شانس خوبی برای دریافت این تسهیلات برخودار هستند، لذا اگر با کمبود نقدینگی مواجه هستید، یا نیاز به بازسازی و نوسازی واحد خود داریید، برای دریافت این تسهیلات اقدام نمایید.
به گزارش صنایع پلاستیک؛ در آذرماه سال ۱۳۹۷ تفاهنامه همکاری مشترکی بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت صمت به امضا رسید که طی آن قرار شد برای افزایش ظرفیت تولید و اشتغالزایی هر چه بیشتر، به واحدهای صنعتی که نیاز به بازسازی و نوسازی دارند، تسهیلات با بهره پایین اعطا گردد.
حالا در روزهای گذشته دستور العمل این موافقتنامه، تحت عنوان “دستور العمل اجرایی برنامه تولید و اشتغال حوزه صنعت و معدن ” ابلاغ شده است و متقاضیان دریافت این تسهیلات می توانند نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
برای این مهم شما ابتدا باید فایل پی دی اف مربوط به این دستور العمل راکه در انتهای این مطلب قرار گرفته است، دانلود نموده و سپس آنرا مطالعه نمایید. بخش اول این دستورالعمل به تعریف مفاهیم و سازمانهایی که در تشخیص لزوم و میزان تسهیلات نقش دارند، می پردازد. بخش دوم این دستورالعمل اهداف این طرح بررسی می نماید و ماده سوم آن، فرآیند اجرای این طرح شرح می دهد.
در بخشی از این دستورالعمل به سابقه شکل گیری و اهداف آن اشاره شده و می نویسد:
” در راستای تفاهنامه همکاری مشترک مورخ بیست آذرماه سال ۱۳۹۷ شمسی، فی مابین سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص برنامه تولید و اشتغال حوزه صنعت و معدن در سال ۱۳۹۷، موضوع بند الف قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، تسهیلات لازم برای نگهداشت و افزایش تولید و اشتغال در بنگاههای اقتصادی، توسعه واحدهای صنعتی و معدنی و صنوف تولیدی موجود (بازسازی و نوسازی) و تکمیل طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیریکی بالاتر از ۶۰ درصد با شرایط مندرج در دستور العمل زیر تخصیص می یابد.”
در بخش دیگری از اهداف این طرح به واحدهای تولیدی که در اولویت اعطای تسهیلات قرار دارند، به صورت کلی اینچنین اشاره می شود:
” اولویت اصلی پرداخت تسهیلات موضوع این دستور العمل، آن دسته از متقاضیانی است که عمدتا دارای مشکلات نقدینگی بوده و از لحاظ ظرفیت تولید، دانش فنی، توان مدیریت بازار، مشکل که مانع راه اندازی یا افزایش تولید باشد، نداشته و با دریافت این تسهیلات قادر به راه اندازی سریع، انجام نوسازی و بازسازی لازم و تثبیت و یا افزایش تولید اشتغال باشند. همچنین میزان تسهیلات پرداختی به هر بنگاه اقتصادی بر اساس نیاز واقعی بنگاه و تایید کارگروه استانی است.”
جایگاه صنایع پایین دستی و پلاستیک در این طرح:
در این طرح هم در بخش “اولویت اصناف تولیدی در برنامه نوسازی و بازسازی”، در پیوست شماره ۲، به صنایع پایین دستی اشاره شده است. (همانطور که در شکل زیر می بینید.) حتا رشته های مرتبط با صنایع پایین دستی نظیر چرم و بسته بندی نیز در اولویت اصناف قرار دارند.
هم در پیوست شماره ۳، با عنوان “رشته فعالیت های پیشنهادی نوسازی و بازسازی صنایع” به صنایع پایین دستی اشاره شده است. در این جدول همچنین می توانید برخی از فعالیت های مرتبط با صنایع پایین دستی پتروشیمی نظیر چرم، کفش و …. را هم ملاحظه نمایید.
با توجه به دو پیوست فوق، فعالان صنعت پلاستیک که یکی از مهمترین بخش های صنایع پایین دستی به شمار می روند، هم از نظر صنفی در اولویت دریافت تسهیلات قرار دارند و هم وزارت صمت، خودش با معیارهایی که داشته است صنایع پایین دستی و برخی صنایع دیگر را برای دریافت تسهیلات از میان تمام صنایع کشور به بانک های عامل معرفی می نماید. لذا در صورتی که مشکل خاصی پیش نیاید، صنعت پلاستیک یکی از صنایعی است که شانس خوبی برای دریافت این تسهیلات کم بهره برخوردارست.
لینک دانلود دستور العمل اجرایی برنامه تولید و اشتغال حوزه صنعت و معدن