به گزارش صنایع پلاستیک، همکاران گروه رسانه ای صنایع پلاستیک به ویژه شخص مهندس احمدعلی ساعت نیا، مووسس این گروه رسانه ای که تاکید بر نگارش این مطلب داشتند، در کمال سوگمندی و تاثر خاطر لازم می دانیم، پیشاپیش درگذشت جمعی از صنعتگران عزیز و علاقمندان به این صنعت را به علت ابتلای دسته جمعی به بیماری کووید – ۱۹ تسلیت عرض کنیم.
ماطی نزدیک به چهل سال فعالیت رسانه ای ثابت کرده ایم جزو رسانه های سیاه نما نیستیم، اما واقعیت ها را به درستی، دقت و گاه پیشاپیش در کمال دلسوزی بیان می کنیم. تصمیم حیرت انگیز ستاد ملی کرونا، سازمان توسعه تجارت و شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی تهران در برگزاری نمایشگاه های مختلف آن هم در شرایطی که پیشرفته ترین کشورهای دنیا، مهم ترین نمایشگاه خود را تعلیق کرده اند، تصمیمی صرفا با انگیزه های اقتصادی و از نظرگاه مالی و در نتیجه “نسل کشی صنعتی” در صنایع گوناگون به شمار می رود. طبعا در حوزه فعالیت یک رسانه تخصصی چون ما، که نمایشگاههایی چون ایران پلاست و نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی رویدادهای تخصصی این صنعت هستند، باید از صدور تاییدیه وزات نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای برگزاری این رویدادها نیز ابراز تاسف کنیم. از همه بدتر شاید، صدور مجوز برگزاری چنین تجمعاتی از سوی “ستاد ملی کرونا” و “وزارت بهداشت” است، که دقیقا خلاف وظیفه ذاتی خود عمل کرده اند.
در حالی که نمایشگاه هایی نظیر PLAST میلان، NPE آمریکا (نمایشگاهی سه سالانه و بزرگترین رویداد نمایشگاهی صنعت پلاستیک در قاره آمریکا) و یا حتا CHINAPLAS چندین بار به تعویق افتاده و یا کلا کنسل شده اند، یا رویدادی مهمی نظیر المپیک توکیو یکبار تعلیق شده و برگزاری آن در تابستان سال جاری میلادی زیر سووال است، اصرار برای برگزاری نمایشگاه ها و از جمله نمایشگاه های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی { که در حال انجام است} و یا ایران پلاست تحت عنوان ” بین المللی”، نمی تواند تصمیمی جز در راه تامین منافع عده ای خاص باشد.
زیر عنوان بین المللی نمایشگاه ایران پلاست، به طور قاطع اطمینان داریم حتا یک نفر اروپایی یا ژاپنی و یا حتا چینی های همه جا حاضر، در این رویداد مشارکت نمی کنند. اما درد اینجاست که برای فلان شرکت اروپایی و بهمان شرکت چینی چه تفاوتی دارد که که نماینده ایرانی اش به خاک سرد گور سپرده شود، فوقش می گویند در صورت از بین رفتن وی شخص جدیدی را جایگزین خواهیم کرد. اما آیا برای صنعت ما دردناک نیست که جمعی از بهترین و قدیمی ترین صنعتگران و نیز بازدیدکنندگان علاقمند خود را از دست دهد؟
علت این پیش نگری تاثرآور که ناچار از بیان آن شده ایم این است که چه در زمان ساخت و ساز غرفه ها و چه در زمان آغاز بازدیدها، محال است که کمترین پروتکل های بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی در فضای جمعی رعایت شود {اگر باور نمی کنید بد نیست به تصاویر روز افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نگاهی بیاندازید.}
فارغ از این عدم رعایت پروتکل های بهداشتی تمامی دوستان ما که سالها در نمایشگاه های گوناگون حضور داشته اند، می توانند شهادت دهند که سیستم های تهویه سالن های نمایشگاه بین المللی تهران، سیستم های بسیار قدیمی، از کار افتاده و نارکارآمد هستند.
حال در چنین شرایطی و زیر این سقف ها، چگونه می توان از عدم انتقال سریع ویروس جلوگیری کرد، شاید تنها خداوند بداند.با همه این اوصاف امیدمان اینست که این پیشگویی اشتباه بوده و تحقق نیابد. توصیه مان اینست که برگزارکنندگان این رویداد اجرای آنرا فراموش کرده و دوستانمان در صنعت هم برای فقط همین یکبار هم شده دست از رقابت ناسالم و چشم و همچشمی بی جهت برداشته تا هم از تحمیل هزینه های سنگین و هم از بستری شدن در بخش آی سی یو بیمارستان در امان باشند.
ما در گذشته نیز کمی سربسته تر به این مسائل اشارتی داشتیم و در دیدار حضوری با جناب آقای مهندس بنوی مدیریت محترم روابط عمومی پتروشیمی نیز بر دیدگاه خود مبنی بر غیرضروری بودن این رویداد { و به طور کلی همه نمایشگاهها} اعلام کردیم.