به گزارش صنایع پلاستیک، موسی احمدی روز چهارشنبه ۲۵ دی ماه ۹۸ در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای طرح بازرسی از انبارهای این شهرستان جهت مبارزه با کالای قاچاق، ماموران اداره صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف ری موفق به کشف وشناسایی انباری در شوراباد بخش کهریزک شدند. پس از بررسی این تیم موفق به کشف ۳۴۰ تن مواد پلیمری و شیمیایی دپو شده قاچاق در شورآباد شد.
وی اضافه کرد: ماموران در بازرسی از این انبار مقدار ۳۴۰ تن مواد اولیه پتروشیمی قاچاق به ارزش ریالی ۲۹ میلیارد و ۴۱۰ میلیون و ۴۶۰ هزار ریال کشف وضبط کردند
احمدی ادامه داد: همچنین در این رابطه فرد متخلف دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی و جریمه برای این پرونده در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد انبارهای استان تهران و حتی کشور در شهرستان ری قرار دارد، تاکید کرد: کار نظارت و پایش انبارهای این شهرستان کار سختی است که توسط گشتهای مشترک اداره تعزیرات حکومتی، اداره صمت و اتاق اصناف انجام می شود. شهرستان ری با یک میلیون نفر جمعیت در جنوب شهر تهران قرار دارد.
احمدی اضافه کرد: اداره تعزیرات حکومتی شهرستان ری در جهت مبارزه با قاچاق کالا و کنترل بازار روزانه پنج تیم بازرسی به اصناف، انبارها، کارخانهها و مراکز تولیدی اختصاص داده است که به صورت مستمر و هماهنگ اقدام به بازرسی میکنند.
متاسفانه پس از موج سال ۹۷ در خرید و دپو کردن مواد پلیمری و شیمیایی به علت استفاده از رانت دلار ۴۲۰۰ تومانی در محاسبه قیمت ها در بورس کالای ایران، دوباره اخیرا با ایجاد فاصله بین دلار نیمایی { که مبنای قیمتگذاری مواد پلیمری و شیمیایی در بورس است.} و دلار بازار آزاد، و نیز رشد تقاضای بی رویه در بازارهای چون پی وی سی شاهد ورود موج جدیدی از سفته بازان و دلالان به معاملات بورس کالای ایران و تالار محصولات پتروشیمی هستیم.
از آنجایی که پس از موج نخست سواستفاده از بورس کالا، راهکار عملی برای جلوگیری از این اتفاق اندیشیده نشده است، زمینه وقوع بزه همچنان وجود دارد و هر زمان که شرایط بازار اقتضا نماید، این گروه از سودجویان و رانت جویان می توانند با ورود به بازار پلیمرها صنعت پلاستیک کشور را از نظر تامین مواد اولیه با چالش مواجه سازند.
سامانه جامع انبارها و دیگر تمهیدات اندیشیده شده، عملا نتوانسته اند که از دپوی محصولات و مواد پلیمری و شیمیایی جلوگیری نمایند.