به گزارش صنایع پلاستیک، امیرخامکانی با اعلام اینکه یکی از موضوعات مورد توجه، بررسی مشکلات گمرکی و مالیاتی پتروشیمی ها در کمسیون تلفیق بوده است، از ارایه راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات گمرکی و مالیاتی پتروشیمی ها خبر داد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برخی مشکلات گمرکی و مالیاتی پتروشیمی را برطرف کرد، گفت: صنایع پتروشیمی برای تامین مالی طرح های توسعه ای خود باید از منابع داخلی بانکها و تسهیلات ارزی بهرهمند شوند.
حسین امیری خامکانی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، صنعت پتروشیمی را یکی از ظرفیتهای توسعه اقتصادی کشور دانست و افزود: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به بیش از ۵۰ میلیون تن رسیده است و البته میتوان با تمهیدات مناسب و اتمام طرحهای نیمه تمام آن را دو برابر یعنی به حدود ۱۰۰ میلیون تن رساند.
وی تصریح کرد: مسائل گمرکی، مالیات و عدم تخصیص وام از جمله مشکلاتی است که این صنعت با آن مواجه است، به همین دلیل مجلس از سال ۹۷ در تبصره ۱۸ قانون بودجه به منظور ارائه وام به واحدهای تولیدی همچون پتروشیمیها به بانکها منابعی اختصاص داده است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۹ با بیان اینکه احکامی برای ارائه تسهیلات گمرکی به محصولات پتروشیمی جهت تصویب در کمیسیون تلفیق پیگیری میشود گفت: دولت و مجلس از روند توسعه صنعت پتروشیمی ایران حمایت می کنند.
امیری خامکانی با تاکید بر اینکه پتروشیمیها بهعنوان یکی از صنایع دارای مزیت ایجاد اشتغال باید بتوانند از منابع بانکی استفاده کنند، عنوان کرد: بدون شک دولت باید برای تسهیل مسائل گمرکی، بازگشت پول و ارز، پرداخت وام و بازاریابی محصولات پتروشیمی اقدامهایی انجام دهد تا زمینه فروش محصولات پتروشیمی فراهم شود.
بررسی مشکلات گمرکی و مالیاتی پتروشیمی ها در کمسیون تلفیق در حالی صورت می گیرد که بسیاری معتقدند، این صنعت از رانت و پشتوانه سیاسی فراوانی برخوردارست و صنایع پایین دستی پتروشیمی در واقع صنایع با اشتغالزایی بالا هستند که از این توجه محروم هستند. به بیان بهتر، اگر مزیت نسبی پتروشیمی ها همواره در نظر گرفته می شود، در عوض هرگز صنایع پایین دستی پتروشیمی از مزیت نسبی خود، بهره ای نبرده است.
این خبر از سایت نیپنا گرفته شده و با کمی تغییر منتشر شده است.