به گزارش صنایع پلاستیک، این روزها علاوه بر مهار و کنترل شیوع بیماری کرونا، تحدید و کنترل عوارض اقتصادی ناشی از آن یکی دیگر از دغدغه های دولتمردان در سراسر جهانست. در کشوری مانند ایالات متحده، بسته حمایتی ۲ تریلیون و دویست میلیارد دلاری، به تصویب کنگره می رسد، در بریتانیا دولت پرداخت هشتاد درصد حقوق مشاغلی که به علت قرنطینه کار نمی کنند و ضرر می دهند را تقبل می کند و یا دولت فدرال آلمان بسته ۱۵۶ میلیارد یورویی را در قالب اعطای وام و تسهیلات کم بهره به کار می بندد.
در کشور ما نیز ستاد ملی مبارزه با کرونا، وظیفه کاستن از عوارض اقتصادی این بحران بهداشتی را بر عهده گرفته است. تا به امروز پرداخت ۷۵۰ هزار میلیارد ریال وام به شرکت ها و تولیدی هایی که متضرر شده اند و کارکنانشان را اخراج نکرده اند، از تصویب این ستاد گذشته است و بیست و پنج هزار میلیارد دیگر نیز تسهیلات و مبالغ بلا عوض برای زنده نگاه داشتن اقتصاد در نظر گرفته شده است.
در راستای مهار مشکلات و معضلات اقتصادی ناشی از بحران کرونا در بخش مالیات بر درآمد و مالیات های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده ستاد مقابله با کرونا ابلاغیه ای را خطاب به مدیران کل محترم امور مالیاتی استان ها و رییس محترم امور مالیاتی استان و شهرستان صادر نموده است که چهار بند دارد و جنبه مالیاتی بسته حمایتی اقتصادی دولتی است که متن آن را در ادامه ملاحظه می فرمایید.
بدین وسیله مصوبه شماره ۱۶۵۲۳۳ جلسه مورخ ۲۷/۱۲ /۱۳۹۸ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا در خصوص حمایت های مالیاتی دولت از فعالین اقتصادی برای اجرا و اقدام به شرح ذیل ابلاغ می گردد:
۱. در سال ۱۳۹۹، در مواردی که مهلت مقرر برای تقسیط بدهی (اعم از اصل مالیات، عوارض و جرایم) قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده مودیان مالیاتی در اجرای ماده (۱۶۷) قانون مالیاتهای مستقیم به اتمام رسیده باشد و این گونه مودیان قادر به پرداخت بدهی خود نباشند، سازمان امور مالیاتی کشور می تواند نسبت به امهال بدهی به مدت حداکثر سه ماه و تقسیط به مدت نه ماه از تاریخ در خواست اولیه برای امهال و تقسیط فارغ از مهلت سه ساله مذکور در ماده (۱۶۷) قانون مالیاتهای مستقیم اقدام نماید.
٢. در مواردی که طبق مقررات قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده انقضای مهلت زمانی برای اعترای به اوراق مالیاتی از تاریخ //۱۳۹۸/۱۲/۱ لغایت ۱۳۹۹/۲/۱۵ باشد، مهلت اعتراض حداکثر تا تاریخ ۱۳۹۹/۳/۳۱ تمدید می شود،
٣. جرایم پرداخت نشده بدهی مالیات و عوارض قانون موسوم به تجمیع عوارض مصوب ۱۳۸۱/۱۰/۲۲ به شرط پرداخت أصل مالیات و عوارض تا تاریخ ۱۳۹۹/۹/۳۰ بخشوده می شود،
تاریخ لازم الاجرا شدن ارزش معاملاتی تعیین شده در اجرای مقررات ماده (۶۴) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴/۴/۳۱ در سال ۱۳۹۸ برای اجرا در سال ۱۳۸۹ از یک ماه به چهار ماه پس از تاریخ تصویب نهایی کمیسیون تقویم املاک افزایش می یابد.
تصویر این ابلاغیه را در ادامه مشاهده می کنید:
ابلاغیه تسهیلات مالیاتی جهت تحدید عوارض اقتصادی ناشی از شیوع کرونا