به گزارش صنایع پلاستیک ، شرکت اینگرو (Engro) پاکستان ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار برای بررسی ظرفیت ساخت کارخانه هیدروژنزدایی از گاز پروپان (PDH)بهمنظور تولید پلیپروپیلن در این کشور هزینه میکند.
این شرکت پاکستانی با ارسال بیانیهای به بورس اوراق بهادار پاکستان اعلام کرد: تصمیم نهایی سرمایهگذاری درباره طرح یادشده منطبق بر نتایج مطالعه و سیاست و شرایط مالی پاکستان است.
طرح پیشبینی شده نخستین نمونه از این نوع در پاکستان خواهد بود.
در این بیانیه به ظرفیت این طرح اشارهای نشده است، اما در برآوردهای پیشین ظرفیت سالانه ۵۰۰ هزار تن و ساخت آن در یک منطقه ساحلی و تکمیل تا سال ۲۰۲۴-۲۰۲۵ اعلام شده بود.
در جنوب آسیا هیچ کارخانه هیدروژنزدایی از گاز پروپان برای تولید پلیپروپیلن وجود ندارد و هند تنها کشور در این منطقه است که در ترکیبات و پالایشگاههای خود پلیپروپیلن تولید میکند.
پاکستان در سال ۲۰۲۰ میلادی۵۰۳ هزار و ۵۷۲ تن پلیپروپیلن وارد کرد که ۴۸ بسته آن از عربستان سعودی، ۱۹بسته از امارات و ۱۵بسته از کویت بود.
این مقدار نسبت به رقم ۴۱۲ هزار و ۴۲۹ تن در سال ۲۰۱۹، ۲۲ بسته افزایش نشان میدهد که ۵۰ بسته از عربستان سعودی ، ۱۸بسته آن از امارات متحده عربی و ۹ بسته از هند بود.
پاکستان واردکننده خالص گاز مایع (الپیجی) است و مواد اولیه پروپان برای کارخانه برنامهریزی شده سبب افزایش واردات این کشور می شود.
پیش بینی می شود امسال ۷۴۳ هزار تن گاز مایع تولید و ۳۳۰ هزار تن از این محصول را وارد کند، در حالی که در سال ۲۰۲۰ میلادی ۷۳۱ هزار تن تولید و ۳۳۱ هزار تن وارد کرد.
اجرای این طرح ها باعث می شود تا ظرفیت صادرات کشورمان به کشورهای همسایه روند کاهشی داشته باشد، هر چند که برای پاکستان مقرون به صرفه است که گاز مایع و یا حتا پروپان چنین طرح هایی را از پارس جنوبی دریافت نماید، اما حتا برای عرضه این خوراک که مسلما ارزش افزوده صادرات پلی پروپیلن به عنوان خاویار صنعت پتروشیمی را ندارد، نیازست که کشورمان از شر تحریم های ظالمانه آمریکا رهایی یابد.
وجود همین تحریم ها سبب شد، تا ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایره شناخت شده گاز جهان، نتواند خط لوله صلح را راه اندازی کند و پاکستان نیاز خود به واردات صد در صدی گاز را از طریق خط لوله تاپی که از افغانستان می گذرد، تامین می کند. این خط لوله گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند منتقل می کند. (TAPI)موضوعی که در صورت فراهم بودن شرایط اقتصادی و عدم وجود تحریم ها، پاکستان حاضر نبود به آن تن در دهد یعنی وابسته کردن خود به گازی که از خاک افغانستان می گذرد.
بخشی از این خبر از نیپنا گرفته شده است و با افزودن مطالبی منتشر گردیده است.
ظرفیت سنجی ساخت کارخانه تولید پلی پروپیلن با متد PDH در پاکستان ظرفیت سنجی ساخت کارخانه تولید پلی پروپیلن با متد PDH در پاکستان