کاتالیست SAC500 برای تولید گریدلوله PE-100 پلی اتیلن سنگین برای نخستین بار با همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و مجتمع پتروشیمی شازند به بهره برداری صنعتی رسید.
به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از نیپنا، تولید و بهره برداری از کاتالیست SAC500 جهت تولید گریدلوله PE-100 پلی اتیلن سنگین با همکاری شرکت پژوهش و فناوری و مجتمع پتروشیمی شازند دقایقی قبل بطور رسمی آغاز شد.
بر اساس این گزارش ، در راستای خودکفایی وهمکاری فی مابین شرکت پژوهش وفناوری پتروشیمی و پتروشیمی شازند با امضای قرارداد ساخت کاتالیست صنعتی جهت تولید گرید برتر پایپPE-100 در دستور کار قرارگرفت وساخت آن در شهریور ماه سال ۱۳۹۷ آغاز شد و پس از پژوهش های گسترده صورت گرفته در شرکت پژوهش و فناوریو گذراندن مراحل کسب دانش فنی از مقیاس آزمایشگاهی تا پایلوت و در نهایت تولید گریدهای مورد نظر در واحد نیمه صنعتی دانش فنی کاتالیست با نام SAC500 حاصل و در سایه حمایت مدیریت و کارشناسان مجتمع پتروشیمی شازند این کاتالیست سال جاری در مقیاس صنعتی در واحد تولید کاتالیست پتروشیمی شازند ساخته شد و محصول لوله PE-100 تولیدی موفق به اخذ گواهینامه های کیفی از شرکت های معتبر داخلی شد که نشان دهنده مشخصات فنی مطلوبتر نسبت به گرید های خارجی می باشد.
بر پایه این گزارش، پس از ارزیابی کامل کاتالیست صنعتی در مقیاسهای آزمایشگاهی,پایلوت و نیمه صنعتی و گذراندن موفقیت آمیز همه تستها، کاتالیست مذکور هفته گذشته در راکتور واحد صنعتی پتروشیمی شازند تزریق شد.
با تلاش کارشناسان مجتمع پتروشیمی شازند گرید لوله PE100 پلی اتیلن هم اکنون با کاتالیست بومی در حال تولید است و این کاتالیست قابلیت رقابت با کاتالیست های وارداتی را داشته و در برخی از خواص نسبت به نمونه های مشابه دارای مزیت می باشد .
کاهش مصرف انرژی در واحد ،کاهش محصولات جانبی کم ارزش ،کاهش مصرف بعضی مواد اولیه و بهبود وضعیت تقطیر و افزایش تولید محصول ارزشمند پلی اتیلن سنگین از مزایای مهم این کاتالیست نسبت به کاتالیست مشابه خارجی است.
شایان ذکر است شرکت پژوهش وفناوری پتروشیمی پس از پژوهشهای گسترده در سال سالهای گذشته در حوزه کاتالیست های مورد نیاز صنایع پتروشیمی موفق به کسب دانش فنی ساخت این کاتالیست شد ودانش فنی مربوط به تولید جهت کلیه واحدهای مصرف کننده داخلی در اختیار پتروشیمی شازند قرار گرفته است.
گفتنی است در سال حمایت از کالای ایرانی ، با اعمال سیاستهای حاکمیتی و حمایت از تولیدات داخلی این امر می تواند سبب صرفه جویی ارزی بیش از ۱۵ میلیون یورو در سال برای کشور شود.