به گزارش صنایع پلاستیک، افت قیمت ها در بازار آزاد پلیمرها مهمترین خبر هفته گذشته در این بازار بود اگرچه شاهد افت حجم معاملات در بورس کالا نیز رقم خورد. اگر بخواهیم در یک جمله وضعیتی که هفته گذشته برای حجم معاملات رخ داد را توصیف کنیم، شاید هیچ عبارتی بهتر از” کشیده شدن ترمز رونق آخر سال بازار پلیمرها توسط ویروس کرونا! ” نباشد.
شیوع بیماری کرونا در جهان و نیز نقاط مختلف کشورمان و همچنین کاهش جدی قیمت های جهانی نفت خام و انتظار افت قیمت ها در بازار پلیمرها در بازارهای جهانی اگرچه از عمده ترین دلایل برای کاهش تقاضا در بورس کالا به شمار رفت ولی در کنار آن افت قیمت ها در بازار داخلی آن هم با شتاب جدی ، موجب شد تا خرید از بورس کالا از جذابیت پیشین برخوردار نباشد.
حجم معاملات پلیمرها در بورس کالا هفته گذشته با ۲۵ درصد کاهش روبه رو شد و این رقم به نزدیکی ۶۸ هزار و ۱۸۰ تن رسید، معاملات بیش از ۶۸ هزار تن در شرایطی به ثبت رسید که در هفته قبل از آن این رقم بیش از ۹۱ هزار تن بود که یک عدد قابل قبول به شمار می رفت ولی این هفته یک افت نرخ جدی برای معاملات به ثبت رسید. حجم عرضه ها با نزدیک به ۵ هزار تن کاهش روبه رو شد و به بیش از ۹۰ هزار و ۶۷۰ تن رسید. در این بازار انتظار بر آن بود که حجم عرضه ها باز هم افزایش یابد ولی در برابر آن بازار شاهد کاهش حجم عرضه ها بود.
بر اساس این گزارش افت ۵۳ هزار تنی تقاضا در بورس کالا هفته گذشته معامله گران را با تردید مواجه کرد یعنی نزدیک به یک سوم حجم تقاضا در هفته گذشته از دست رفت که نشانه مهمی از نگرانی های پیش رو در این بازار است. کاهش محسوس حجم تقاضا موجب شد تا بازار به سمت کاهش حجم معاملات ترغیب شود تا در نهایت یک هفته نه چندان جذاب به ثبت برسد.
هر چند وقتی گفته می شود که وضعیت نه چندان جذاب بود، باید توجه داشت که نسبت به رونقی که بازار در آن به سر می برد، این عبارت بیان می شود و الا در حالت معمولی، معاملات بالای ۶۵ هزار تن، از میانگین سالانه هم بالاتر و یک رقم مناسب به شمار می رود. اما وقتی معاملات در یک هفته ۲۵ درصد کاهش داشته باشد، آنگاه شاید بتوان گفت که وضعیت چندان جالب نیست و معاملات جذاب نبوده اند.!
با کاهش بیشتر قیمت نفت و در پی آن کاهش نفتا و سایر خوراک ها، به نظر می رسد که قیمت های جهانی در هفته آتی با کاهش قیمت مواجه باشند، اما در داخل همچنان دلار نیمایی به نظر می رسد که روند رو به رشد داشته باشد و این یعنی حرکت بازار ایران و جهان در دو جهت مخالف یکدیگر!! یکی در جهت کاهش قیمت ها و دیگری در جهت افزایش قیمت ها!!
بخشی از این خبر از نیپنا اقتباس شده است و با افزودن برخی نکات مطلب منتشر شده است.