به گزارش صنایع پلاستیک، محسن مقاره عابد مدیرعامل شرکت آزمون ماشین سپاهان از سال ۱۳۷۰ وارد صنعت ساخت ماشینآلات انتقال مواد شد و این فعالیت تا امروز ادامه داشته است. ستاد خبری نمایشگاه ایران پلاست با وی درباره فعالیتهایش در صنعت ایران گفت و گو کرده است. وی در این گفتگو می گوید: “شرکت ما در زمینه ساخت ماشینآلات انتقال مواد مانند گرانول،سیالات با گرانروی بالا و سیالات خورندهکه پمپهای عادی قابلیت انتقال آن را ندارند فعالیت میکند.ما از سال ۷۰ در بخشهای دولتی و خصوصی صنعت فعالیت داشتهایم و از سال ۸۳ به عنوان پیمانکار بخش خصوصی به فعالیت پرداختهایم.” وی در ادامه از رونمایی از یک سیستم جدید انتقال مواد در ایران پلاست خبر داد و ویژگی های این ماشن را بر شمرد. شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می کنم:
مشتریهای شما از چه صنایعی هستند و آیا صادرات هم دارید؟
مشتریان ما به طور عمده از صنایع غذایی، پلیمری و معدنی هستند، ما خط تولید این صنایع را طراحی میکنیم و در این زمینه صادراتی هم به کشورهایی همچون مالزی و ازبکستان داشتهایم.
چند دوره در ایران پلاست شرکت کرده اید؟
این اولین دوره است که در این نمایشگاه حاضر میشویم و پیش از این ۱۴ دوره در نمایشگاه صنعت و در سال ۹۶ در نمایشگاه تهران پلاست شرکت کردیم.در دوره سیزدهم ایران پلاست در سالن ۳۸ غرفه شماره ۱۲ حضور داریم.
۳۰ تا ۴۰ درصد تولیدات ما به صنایع پلیمر مرتبط است و مشتریان فعال ما در این شاخه صنعت هستند. بنابراین حضور در ایران پلاست برای ما اهمیت پیدا کرده.
برای این دوره از نمایشگاه چه نوآوری یا محصول جدیدی به نمایش خواهید گذاشت؟
ما دستگاهی را برای انتقال پودرهایی از قبیل تالک،PVC، دی اکسید تیتان و گرانول طراحی کردهایم که قابلیت تنظیم زاویه از صفر تا نود درجه را دارد. عدم ایجاد آلودگی صوتی، مصرف کم انرژی، بسته بودن سیستم(به لحاظ عدم نشت مواد پودری به محیط اطراف به هنگام انتقال) از ویژگیهای دیگر این دستگاه است که برای اولین بار درایران پلاست از آن رونمایی خواهیم کرد.
پس از سه دهه فعالیت در صنعت، دیدگاه شما نسبت به واحدهای تحقیق و توسعه چیست؟ به نظر شما صنعت ما دانش خلق می کند یا با مهندسی معکوس پیش می رود؟
شرکتها اطلاعاتی درباره این مسایل منتشر نمی کنند. در نتیجه آماری برای قضاوت در این زمینه وجود ندارد، اما درباره شرکت ما، می توانم به صراحت بگویم که علاقهمند به نوآوری و رفع مشکلات صنعت هستیم و فعالیتهای توسعهای ما در مهندسی معکوس خلاصه نمیشود.
آیا واردات اختلالی در کار شما ایجاد می کند؟
خیر. رقبای ما از اروپا و آمریکا هستند که برای ما تهدید محسوب نمیشوند. چون ما خط تولید را متناسب با شرایط هر کارخانه طراحی و اجرا میکنیم که به نوعی سفارشی هستند و در این زمینه مشکلی نداشتهایم.هدف ما نوآوری آن هم به صورت سالانه و ساخت ماشینآلاتی است که در ایران تولید نشدهاند. از این چهت همواره باعث شگفتی صنعتگران بوده ایم.
آینده این صنعت را چگونه پیش بینی می کنید؟
افزایش نرخ ارز یک تیغ دو لبه است. از یک طرف باعث رونق تولید داخلی محصولات مشابه خارجی میشود و این صنایع فرصت خوبی برای توسعه پیدا میکنند. اما از سوی دیگر افزایش قیمت قطعات خارجی مورد مصرف صنایع را در پی دارد، بعضا” با چند برابر قیمت هم قابل تهیه نیستند،که حاشیه سود صنعت را کم و در نهایت بی رقبتی بازار سرمایه را در پی خواهد داشت. صنعتگران عاشق حرفه خود هستند. در غیر این صورت تجارتهای پرسودتری در ایران وجود دارند که با افزایش چند برابری نرخ دلار سرمایه شما هم چند برابر میشود. باید تجهیزات و مواد اولیه با قیمت مناسب در اختیار صنعتگران قرار گیرد تا این مشکل برطرف شود.
در این سال ها چه اتفاقاتی برای شما انگیزه ساز بوده است؟
حضور در نمایشگاههای صنعتی شیرین ترین روزهای زندگی ما را رقم میزند. چون با چالشهای جدید مواجه میشویم که باید برای آنها راه حل پیدا کنیم. لذت این کار قابل وصف نیست و ارزش آن برای ما بیش از مادیات است. مادیات همواره برای صنعتگران در درجهی دوم بوده است و در وهلهی اول این چالشهاست که برای ما ارزش محسوب می شوند و برای ما نشاط آور هستند.
ارتباط شما با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی چگونه است؟
همواره برای رفع مشکلات به سراغ دانشگاه (خصوصا دانشگاه اصفهان) رفتهایم و از این کار رضایت کامل داریم. در واقع رجوع به دانشگاه از رموز موفقیت ماست. حفظ جوی که در حال حاضر برای حمایت از صنعتگران و شرکتهای دانش بنیان شکل گرفته حائز اهمیت است و نباید پس از بازگشت مجدد دلارهای نفتی، با واردات بیرویه آنها را دوباره دلسرد کنیم.