متاسفانه فرآیند خصوصی سازی در کشور ما به شکلی انجام شد که سبب گردید یک نهاد موازی دولت با در اختیار داشتن بسیاری از پر بازده ترین کارخانجات و مووسسات تولیدی و تجاری کشور، به وجود آید. این قدرت نوپدید، در گذشته خود هم در اقتصاد دخالت داشته و هم وظیفه سازمانی نظامی را عهده دار بوده است و حالا با به دست آوردن قدرت نامحدود اقتصادی، به یکی از مشکلات ساختاری کشور و نظام سیاسی کشور درآمده است که به جای تابعیت از دولت و حاکمیت به شکل یک رقیب سیاسی پرقدرت برای آنها بدل شده است. فارغ از این مساله، شکل خصوصی ها در هر دو دولت آقایان احمدی نژاد و روحانی بیشتر شبیه نوعی رانت به شمار می رفت که در اختیار این دولتها وجود داشت تا حمایت سیاسی و اقتصادی جناح های نزدیک خود را جلب نمایند. از واگذاری تقریبا رایگان شرکت بازرگانی پتروشیمی در دوران احمدی نژاد گرفته تا واگذاری مجموعه هفت تپه به ثمن بخس در دوران آقای روحانی، کارنامه سازمان خصوصی سازی پر از واگذاری های دارای حرف و حدیث است، یک نمونه جالب واگذاری مخابراتست که هرگز به دقت مطالعه نشد. با وجود نوعی مصونیت که در این سازمان وجود داشت، بالاخره دیروز، وزیر اقتصاد پس از مدتها مقاومت، پس از مسجل شدن احتمال بازداشت رییس سازمان خصوصی با استعفای پوری حسینی از ریاست این سازمان موافقت کرد و وی تنها ساعاتی بعد بازداشت شد. امیدواریم که پرونده وی با جدیت مورد بررسی قرار گیرد و نظام قضایی به پرونده های مشخصا مشکل دارِ واگذاری ها در دوران احمدی نژاد هم ورود نمایند. هر چند بسیاری از کارشناسان سیاسی بازداشت رییس سازمان خصوصی سازی که یکی از روسای کمپین های تبلیغاتی روحانی در استانهای شمال غرب کشور بوده است، را بیشتر یک تسویه حساب سیاسی ارزیابی می کنند و معتقدند از برخورد با روسای گذشته این سازمان خبری نخواهد بود.
به گزارش صنایع پلاستیک، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی، داوود خانی را به عنوان سرپرست سازمان خصوصی سازی منصوب کرد. انتصاب سریع جایگزین رییس اسبق سازمان خصوصی، نشان از آمادگی وزیر اقتصاد برای این جایگزینی دارد و احتمالات را در مورد صحت این گمانی زنی که وی مدتهاست که توسط نهادهای امنیتی-قضایی برای استعفا تحت فشار بوده را تایید می کند.
داوود خانی عضو هیات عامل و معاون برنامه ریزی، توسعه منابع و امور پشتیبانی سازمان خصوصی سازی با حفظ سمت از سوی وزیر اقتصاد به عنوان سرپرست این سازمان منصوب شده است.
پیش از این، میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی ریاست سازمان خصوصی سازی را عهده دار بود که استعفایش مورد موافقت وزیر امور اقتصادی و دارایی قرار گرفت.
در دوره ریاست پوری حسینی بر سازمان خصوصی سازی، انتقادهای فراوانی درباره شیوه خصوصی سازی برخی شرکت ها توسط کارشناسان و رسانهها مطرح شد.
در این زمینه سید جعفر سبحانی مشاور سازمان خصوصیسازی گفت: آقای پوری حسینی حدود ۱۸ روز قبل استعفا کرده بود و دو نوبت هم پیگیر بود، بالاخره امروز وزیر امور اقتصادی و دارایی با استعفای ایشان موافقت کرد.
سبحانی همچنین در مورد داود خانی گفت: آقای خانی عضو هیات عامل و معاون سازمان خصوصی سازی بود که به عنوان سرپرست سازمان خصوصی سازی انتخاب شد.
وی گفت: آقای خانی سابقه حدود ۱۵ ساله در سازمان خصوصی سازی دارد، قبلا مدیر کل اصل ۴۴ وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده و از ۶ سال قبل هم به عنوان معاون سازمان خصوصی سازی خدمت کرده است.
سبحانی در مورد این که آیا آقای پوری حسینی سمت مشاوره گرفته، گفت: فعلا آقای پوری حسینی سمتی نگرفته است.
علت استعفای “پوری حسینی” چه بود؟
همچنین خبرگزرای های نزدیک به یک ارگان نظامی درباره علت استعفای میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی، رئیس سابق سازمان خصوصیسازی نوشته اند که وی صبح امروز چهارشنبه ۲۳ مرداد به سازمان بازرسی کل کشور احضار شد که متعاقب آن از سمت خود استعفا داد و این استعفا مورد پذیرش وزیر امور اقتصاد و دارایی قرار گرفت.
ناصر سراج؛ رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأیید این خبر گفت: گزارش سازمان خصوصیسازی، مراحل پایانی خود را در سازمان بازرسی طی میکند و به محض تکمیل به مراجع ذیصلاح ارسال خواهد شد.