با شادباش و آرزوی عزت الاهی برای روان پاک و تقدیر از زحمات و تلاش های جناب مرحوم دکتر “اکبر اعتماد” بنیانگزار سازمان انرژی هسته ای ایران
*******************************
به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از متن خبر ارسالی “سازمان انرژی اتمی ایران” برای رسانه ها، «محمد اسلامی»، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران از اجرای طرحی نوآورانه با بهرهگیری از فناوری «پلاسمای سرد» برای تصفیه شیرآبههای پسماند در کشور خبر داد و گفت: با این طرح، روزانه ۱۰۰ متر مکعب شیرابه شهری به آب قابل استفاده تبدیل میشود که گامی بلند در مسیر مقابله با بحران کمآبی و حفظ محیط زیست خواهد بود.
بر مبنای همین گزارش وی در حاشیه آیین امضای قرارداد اجرایی تصفیه شیرابههای حاصل از دفن زباله (لندفیل شیراز) اظهار کرد: یکی از معضلات جدی و فراگیر کشور، پسماندهای شهری است به گونهای که اکنون موضوع شیرابهها به یکی از بحرانهای غیرقابل تحمل تبدیل شده است، چرا که تاثیرات مخرب آن بر سلامت مردم، محیط زیست و منابع آب و خاک کاملا مشهود است.
وی افزوده است: سازمان انرژی اتمی ایران در دوره اخیر، تلاش کرد تا از فناوریهایی که در اختیار دارد، استفاده کرده و هرچه سریعتر آنها را به سامانههایی کارآمد و کاربردی تبدیل کند تا بتوانند مشکلات جامعه را برطرف سازند. در همین راستا، از فناوری «پلاسمای سرد» در حوزه محیط زیست استفاده کرده ایم؛ پایلوتهای این فناوری طراحی و ساخته شده و نتایج مثبتی نیز حاصل شده است.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: در انتظار بودیم تا نخستین شهری که آمادگی لازم را دارد برای اجرای این طرح انتخاب شود تا در قالب یک قرارداد اجرایی بین شرکت تخصصی که در سازمان انرژی اتمی مسوولیت دارد هماهنگی صورت گیرد. در نهایت با همکاری وزارت کشور و استانداری فارس و آقای رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، شهر شیراز برای اجرای این پروژه در اولویت قرار گرفت و با اتمام مذاکرات پایهای، امروز تفاهمنامه این پروژه مبادله شد.
اسلامی عنوان کرد: بر اساس این تفاهمنامه، روزانه ۱۰۰ متر مکعب شیرابه تصفیه خواهد شد و به آبی گوارا و قابل استفاده مجدد تبدیل میشود. تاکنون در کشور، اقدامی با این کیفیت و قابلیت، اجرایی نشده بود؛ هرچند پیشتر فرایند خنثیا سازی شیرابه ها انجام میگرفت، اما کیفیت آن به گونهای نبود که مورد پذیرش محیط زیست قرار گیرد یا به چرخه روانآبها بپیوندد.
وی افزود:۵۰ درصد از هزینه این سرمایهگذاری را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقبل کرده و ۵۰ درصد دیگر نیز از سوی شهرداری شیراز تامین خواهد شد تا سازمان انرژی اتمی ایران بتواند این دانش را به شکلی دقیق، عملیاتی و اجرایی بهکار گیرد. پیشبینی شده است که این پروژه در بازه زمانی ۱۶ ماهه به بهرهبرداری برسد.
معاون رییس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: آمادگی داریم این پروژه را در سایر شهرهای کشور نیز آغاز کنیم. شیراز نخستین شهری بود که پیشقدم شد و در این مسیر پیشتازی کرد. سازمان انرژی اتمی ایران، ظرفیتهای خود را بر اساس میزان تقاضا، تطبیق خواهد داد.
در شرایطی که تنشهای آبی، کمآبی و خشکسالی از چالشهای اصلی کشور محسوب میشوند، جلوگیری از نشت شیرابه زبالهها به درون زمین، ممانعت از آلودگی آبهای زیرزمینی و تلاش برای جبران کمبود منابع آبی از اهداف بنیادین و اصلی این طرح است.