به گزارش صنایع پلاستیک، دوشنبه اول مهرماه ۹۸، نماشیگاه ایران پلاست شاهد امضای توافقنامه برای تولید پلی اتیلن سنگین در پتروشیمی تبریز با دانش بومی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بود. البته پتروشیمی تبریز هم اکنون هم تولید پلی اتیلن سنگین دارد، اما قصد افزایش ظرفیت تولید خود را دارد. این توافقنامه به امضای علی پژوهان، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و سیاوش درفشی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز رسید.
پژوهان با بیان اینکه این شرکت حدود ۱۵ سال روی دانش فنی پلی اتیلن سنگین کار کرده است، گفت: این مجموعه هم اکنون توانمندی ارائه دانش فنی این فناوری را در ظرفیتهای مختلف دارد.
وی با بیان اینکه تمامی تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری لازم در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی وجود دارد، افزود: لایسنس پلیاتیلن سنگین به ظرفیت ۳۱۰ هزار تن در سال پس از مذاکرات لازم با شرکت پتروشیمی تبریز به نتیجه رسید. حجم تولید پتروشیمی تبریز دو برابر میشود مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز نیز اظهار کرد: این برای نخستین بار است که تولید یک محصول پلیمری با دانش بومی در کشور انجام میشود.
وی درباره برنامه افزایش تولید شرکت پتروشیمی تبریز اظهار کرد: این شرکت در نظر دارد در مدت چهار سال حجم تولید خود را دو برابر افزایش دهد و امضای توافقنامه برای تولید پلی اتیلن سنگین در پتروشیمی تبریز با دانش بومی شرکت پژوهش و فناوری در همین راستا صورت گرفته است.
اجرای طرح تبدیل متانول به پروپیلن در غرب ایران
بهزاد محمدی؛ معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و رییس شرکت ملی صنایع پتروشیمی، از اجرای پروژه PVM در یکی از استانهای غرب کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر این طرح در حال بررسی است و امیدواریم که تا پایان سال عملیاتی شود. وی با بیان اینکه هدف شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ارائه خدمت به صنعت پتروشیمی است اظهار کرد: این وظیفه ذاتی این شرکت است چراکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به دنبال اعداد و ارقام نیست و توسعه فناوری یکی از مهمترین هدفهای ماست.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید به این مساله که ما از گره خوردن دستان صنعت و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بسیار خرسندیم، تصریح کرد: برای توسعه صنعت پتروشیمی چنین اتفاقاتی باید تکرار شود. محمدی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی صنعت فناورانه و پیچیدهای است گفت: در حال حاضر ۲۸۶ لایسنس از نقاط مختلف دنیا وارد این صنعت در کشور شده است، به همین دلیل لازم است که به سمت اتکا و اعتماد واقعی به توانمندیهای داخلی حرکت کنیم.
وی افزود: بخش خصوصی در بحث توسعه دانش فنی، فرآیندها به دلیل زمانبر بودن هزینه بالا و تخصصی بودن ورود نکرده است و این در حالی است که شرکت ملی صنایع پتروشیمی از فعالیت شرکتهای کوچک و بزرگ برای کار در این حوزه استقبال میکند. وی ضمن دعوت از تمام شرکتها برای استفاده از امکانات مجموعه شرکت پژوهش و فناوری گفت: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در حکم پدری برای توسعه فناوری صنعت است و رقیب هیچ شرکتی نیست.