به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از وبسایت جهانی پلیمر مدیا، خوانندگانی که در دهه ۷۰ زندگی خود هستند، ممکن است فیلم “مگس” را به یاد بیاورند. این فیلم یک فانتزی تخیلی بود که رؤیاهای یک دانشمند را نشان میداد که تلاش داشت خود را از سواحل شرقی ایالات متحده به سواحل غربی منتقل کند. اگر آن فیلم را که با صحنهای دراماتیک به پایان رسید به خاطر دارید، ممکن است این مقاله نیز برای شما جالب باشد.
“چکیدهای که در ادامه میآید، بازنشر یک مقاله است که توسط داگلاس “وایتبرد – Douglas Whitbread” ویرایش شده، اما تیم تحریریه PIMI با افزودن پیوندهای اضافی (که با حروف برجسته مشخص شدهاند) و تصاویر بیشتر، ارزش افزودهای به آن بخشیده است.”

محققان پر هیجان دانشگاه آکسفورد معتقدند که این دستاورد چشمگیر، محاسبات کوانتومی را یک گام به استفاده عملی در مقیاسی بزرگ نزدیکتر کرده است. دلیل این امر آن است که آنها توانستهاند با استفاده از یک “رابط شبکه فوتونی“، دو پردازنده کوانتومی مجزا را به صورت همزمان به یک رایانه کوانتومی کاملا متصل تبدیل کنند.
این محققان یافتههای شگفتانگیز خود را چند روز پیش منتشر کردند.
این پیشرفت در واقع مشکل “مقیاسپذیری” فناوری رایانههای کوانتومی را حل میکند. یک رایانه کوانتومی که بتواند صنایع را متحول کند، باید قادر به پردازش “میلیونها کیوبیت” (واحد پایه اطلاعات در محاسبات کوانتومی) (۲) باشد. اما تجمیع این تعداد پردازنده در یک دستگاه، به
ماشینی با ابعاد بسیار عظیم نیاز دارد.

در این روش جدید، دستگاههای کوانتومی کوچک به هم متصل شده و محاسبات بین آنها توزیع میشود. از نظر تئوری، هیچ محدودیتی برای تعداد پردازندههایی که میتوانند در این شبکه قرار بگیرند وجود ندارد.
+ این مطلب چکیده ای از اصل انتشار یافته آن در سایت جهانی پلیمر مدیا است و اگر به مطالعه ی کل آن علاقه دارید، می توانید با انتخاب “این پیوند” اصل آن با جزئیات و تصاویر بیشتر مطالعه کنید.
پانویس:
(۱)– دورنوردی (Teleportation) یا تلپورت مفهومی است که به تبدیل هر نوع ماده جامد (از جمله موجودات جاندار) و سپس جابهجایی آن بین
دو نقطه بدون پیمودن فیزیکی مسیر بین دو نقطه مورد نظر، اشاره میکند. به عبارت دیگر انتقال یک ماده از یک نقطه به نقطه دیگر بدون عبور از فضای فیزیکی ما بین آنها است. این فناوری شامل تبدیل ماده به داده-نور، انتقال به مقصد و تبدیل مجدد به ماده اولیه است. برای نخستین بار آلبرت انیشتین ثابت کرد که اگر جرم به توان دومِ سرعت نور برسد، قادرست در چشم به هم زدنی از نقطه الف به نقطه ب برود و در عمل، در یک لحظه در دو نقطه باشد. این پدیده برای نخستین بار در اوایل دهه ۴۰ میلادی یا به عبارتی در بحبوحه جنگ اول جهانی، به صورت ماشین دورنگار (فکس) برای تبدیل متون نوشتاری به امواج و انتقال آن به مقصد مورد نظر و مجددا “بازنشر” همان متن در ماشینی مشابه ابداع شد. با این حال آمریکایی ها که در تمام دوران جنگ از دستگاه دورنگار استفاده می کردند و حتا متفقین خود در جنگ را هم از وجود چنین پدیده ای آگاه نکردند، تا اوایل دهه ۷۰ میلادی از عرضه عمومی آن خودداری کردند.

(۲) – دورنوردی کوانتومی (Quantum teleportation) فرایند جابجایی یک کوبیت (واحد پایهٔ اطلاعات کوانتومی) از یک محل به محل دیگر، بدون پیمایش فاصلهٔ بین آنها امکان ندارد و در نتیجه نمیتوان از آن در ارتباطات با سرعتهای فرانوری بهره جست. دورنوردی کوانتومی با مفهوم دورنوردی کاملا بی ارتباط است و از آن در کپی یک جسم از نقطهای به نقطه دیگر نمیتوان استفاده کرد.