به گزارش صنایع پلاستیک، سیدجلال میرهاشمی با اعلام این مطلب اظهار کرد: از ابتدای امسال تا پایان بهمنماه تولید محصولات پتروشیمی به حدود ۵۶ میلیون تن رسیده است و پیشبینی میشود تا پایان سال ۹۹ این رقم به حدود ۶۱ میلیون تن برسد. وی از پیش بینی تحقق رشد ۹ درصدی تولید محصولات پتروشیمی نسبت به سال گذشته خبر داد.
وی با بیان اینکه تولید در سال گذشته بیش از ۵۵ میلیون تن بوده است، گفت: روند تولید و فروش محصولات مختلف پتروشیمی با ظرفیت مطلوبی در حال انجام است و با وجود بعضی از مشکلات با تلاش صنعتگران پتروشیمی کشور جهش تولید امسال در صنعت پتروشیمی محقق شده است و پیشبینی میشود رشدی حدود ۹ درصدی نسبت به پارسال تحقق یابد.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی ایران بهعنوان یکی از صنایع مادر، از مهمترین ارکان توسعه و موتور محرک بخشهای گوناگون اقتصاد کشور است، افزود: رویکرد این شرکت، تکمیل زنجیره تولید، ایجاد تنوع در محصولات، تأمین خوراک صنایع داخلی و همچنین ارتقای ارزش سبد محصولات تولیدی در این صنعت پیشروست.
عرضه ۲ میلیون و یکصد هزار تن کود اوره
میرهاشمی همچنین از تحویل ۶۰۰ هزار تن کود اوره بیشتر از ابتدای امسال تا پایان بهمنماه نسبت به مدت مشابه پارسال ازسوی مجتمعهای پتروشیمی به بخش کشاورزی خبر داد و افزود: در مجموع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن کود اوره ازسوی واحدهای پتروشیمی تحویل شده تا در اختیار کشاورزان قرار گیرد که این مقدار معادل ۱۰۰ درصد تعهد تأمین تا پایان بهمن است.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود مقدار کود تحویلی تا پایان امسال به حدود ۲.۴ میلیون تن برسد.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نظر دارد تا در افق ۱۴۰۰ و افق ۱۴۰۴ دو جهش در حجم تولید محصولات پتروشیمی با تمرکز بر انواع پلیمرها به عنوان ارزشمندترین محصولات این صنعت داشته باشد که به گفته مسوولان ایران را در صدر کشورهای تولیدکننده محصولات پتروشیمی در خاورمیانه قرار خواهد داد.
لازم به ذکرست، در کنار افزایش حجم به نظر می رسد نیاز باشد که کیفیت و بهره وری را در صنعت پتروشیمی نیز افزایش داد، چه اینکه متاسفانه به علت سالهای طولانی تحریم، کشور از تکنولوژی ها و فناوری های نوین این صنعت عملا جا مانده است، و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود و پروسه های جدید تولید، به ویژه در حوزه بازیافت، اقتصاد چرخشی و تولید پلیمرها از ضایعات پلیمری و فناورهای همراهشان وارد کشور نشود، افزایش حجم تولیدات صرفا نمی تواند راهگشای صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی کشور باشد.