به گزارش صنایع پلاستیک، این سند که با عنوان گزارش «یلوهامر- Yellowhammer» که روز گذشته در اختیار روزنامه “Sunday Times” قرار گرفته است، تاثیر خروج احتمالی بریتانیا از اتحادیه اروپا در پایان اکتبر و بدون توافق را بیان می کند.
این گزارش معتقدست که در صورت برگزیت سخت – یعنی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بدون دست یافتن به توافق -ممکنست که کشور با کمبود موادغذایی و دارو مواجه گردد و مشکلاتی در مرز ایرلند شمالی و جنوبی، که بخشی مهم از روند صلح را تشکیل می دهد، به وجود خواهند آمد و هرج و مرج بالقوه ای در بنادر ساحل جنوبی بریتانیا تجربه خواهد شد و این مبادی ورودی هر هفته با هزاران کامیون ترانزیتی بلاتکلیف مواجه خواهند بود.برای خروج بریتانیا از اروپا، مرز ایرلند به یک مشکل کلیدی تبدیل شده است،چرا که باعث شده است تا مساله مرزهای اتحادیه گمرکی اروپا مغشوش و نامشخص بماند.
وقتی که خبرنگاران روزنامه ساندی تایمز، این گزارش را پیگیری کردند، وزا در پاسخی سریع گفته اند که نتیجه گیری های گرفته شده از این گزارش به روز نشده اند و قابل اتکا نیستند. پر واضحست که این تنها از سر باز کردن سیاسی موضوع است. وزرا در ادامه ا فزوده اند، که ادامه بحث با رهبران اتحادیه اروپا، آنها را به سمت یک توافق راهنمایی خواهد کرد. این درحالیست که در هفته گذشته، بوریس جانسون نخست وزیر انگلستان، در جلسات خود با رهبران آلمان و فرانسه، خانم مرکل و آقای ماکرون پیشرفت کمی داشته است و به نظر نمی رسد که طرفین نرمش لازم را برای دسترسی به یک توافق در زمان باقی مانده داشته باشند. همچنین اقدامات ناچیزی برای تغییر نظر رهبران تجاری در هر دو سو صورت پذیرفته است که موجب تضعیف روابط اتحادیه اروپا و بریتانیا در آینده نزدیک خواهد شد.
به نظر می رسد که کابینه فعلی خود را برای بدترین حالت، یعنی برگزیت سخت آماده می کنند. برگزیت سخت، به معنای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپاست آنهم بدون دست یافتن به هیچ معامله ای. جانسون، با شعار خروج در پایان اکتبر با یا بدون توافق به قدرت رسید که به نظر نمی رسد، مورد توافق اکثریت مردم بریتانیا باشد. از همین منظر، بسیاری معتقدند، این تنها یک ژست سیاسی برای فشار بر اروپاست که جواب نداده است، و در صورت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، بدون معامله عمر دولت بوریس جانسون مستجعل خواهد بود.
نظر صنعت پلاستیک بریتانیا در مورد BREXIT:
نظر سنجی ای در بهار گذشته توسط فدراسیون پلاستیک بریتانیا صورت گرفته است که نشان می دهد بیش از ۷۵ درصد اعضای این فدراسیون پاسخ داده اند، نمی خواهند بریتانیا، بدون انجام معامله، اتحادیه اروپا را ترک کند.
۶۵ درصد از اعضا هم خواستار حفظ اتحادیه گمرکی با اتحادیه اروپا شده اند. به این معنا که با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، مشروط به اینکه مرز ایرلند شمالی همچنان جزو اتحادیه گمرکی اروپا و معاف از تعرفه بماند، مشکلی ندارند. این موضوع سبب می شود تا واردات مواد اولیه برای شرکت های صنعت پلاستیک بریتانیا، ارزان باقی بماند و از سوی دیگر صادرات محصولات و مصنوعات پلیمری هم به اروپا بدون هیچ عوارضی صورت خواهد پذیرفت که همه این موارد در نهایت موجب کاهش قیمت تمام شده مصنوعات پلیمری بریتانیایی می گردند.
در این نظر سنجی حدود ۴۰ درصد افراد مورد بررسی در BFP یا فدراسیون پلاستیک بریتانیا، با خروج از اتحادیه اروپا مخالف بودند و می خواستند که ماده ۵۰، که همان ماده ایست که به موجب آن فرآیند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا فعال شده است، ابطال گردد.
با یک نگاه کلی می توان گفت، صنعت پلاستیک بریتانیا، اکثرا خواستار خروج از اتحادیه اروپا هستند، اما با حفظ اتحادیه گمرکی و توافق با اتحادیه مذکور و حاضر نیستند که با برگزیت سخت اروپا را ترک کنند بدون آنکه مساله مرز ایرلند شمالی، تعیین تکلیف شده باشد. تنها ۴۰ درصد از اعضای فدراسیون پلاستیک بریتانیا، خواستار ادامه حضور در اتحادیه اروپا هستند که آنها را در اقلیت نسبی قرار می دهد.
مقاله فوق در این منبع به صورت مشروح منتشر شده است. و به نظر می رسد بدترین سناریو ممکن را در ارتباط با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بیان می کند.
منبع: K-Online