مقاله زیر بخشی از مقاله ای طولانی است که در این منبع قابل دسترسی است. ۱۰ تا ۱۲ آوریل، طی یک برنامه بازگشایی خوب و با مراقبت های ویژه، در دفتر مرکزی کارخانه گروه ماشین سازی ماشین آلات بسته بندی دارویی Marchesini موسوم به Marchesini Group در خارج از بولونیا، رسما از برنامه Industry 4.0 خود رونمایی شد.
به گزارش واحد ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک به نقل از سایت جهانی پلیمرمدیا، هر چند این مطلب به بهانه این خبر، یعنی رونمایی از برنامه Industry 4.0 برای گروه ماشین سازی Marchesini ایتالیا، تهیه شده است اما بیشتر به مفهوم چهارمین انقلاب صنعتی و نیز مزایای آن می پردازد.
Industry 4.0 البته چهارمین انقلاب صنعتی است و یک دگرگونی در حال انجامست که در آن حسگرها، ماشین آلات و سیستم های تکنولوژی اطلاعات به شکل قابل توجه و فراگیری در تمام زنجیره ارزش ادغام می گردند و در تمام فرآیند تولید نقش اساسی خواهند داشت.
این سیستم های متصل به یکدیگر به لطف پروتکل های استاندارد مبنتی بر اینترنت، می توانند با یکدیگر در ارتباط و تعامل باشند و در اثر این تعامل، آنها می توانند داده ها را برای پیش بینی خرابی، پیگیری بندی مجدد و سازگاری با تغییرات، تجزیه و تحلیل نمایند.
Industry 4.0 که گاهی اوقات آنرا اینترنت اشیاء موسوم به IoT می نامند، (که البته تعبیر دقیقی نیست، در واقع از اینترنت اشیاء Industry 4.0 استفاده می شود تا ارتباط بین ماشین آلات و تبادل دادها بین آنها میسر گردد. ) امکان جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها در بین دستگاهها و ماشین آلات را ممکن می سازد و در نتیجه فرآیندهای تولید سریعتر، انعطاف پذیرتر و کارامدتر شده و کالاهایی با کیفیت بالاتر و هزینه های کمتر تولید خواهند شد.
از میان مواردی که در رویداد Marchesini کاملا روشن و مشخص است، یکی از مهمترین اینست که دیجیتالی شدن یا تبدیل مواد منبع آنالوگ به قالب عددی، اولین قدم مهم در مسیر چهارمین انقلاب صعنتی موسوم به Industry 4.0 است. حتا بسیاری معتقدند که یکی از تعاریف Industry 4.0 ممکن است این باشد:”دیجیتالی شدن برای تولید”
چرا تاکید بر دیجیتالی شدن تولید؟
دو دلیل اصلی وجود دارد، اول؛ این بدان معناست که می توان اطلاعات را در قالب های مختلف را با همان کارایی جمع آوری و پردازش کرد. این امر به ویژه در مورد Marchesini مصداق دارد، از آنجا که پروتکل ارتباطی این شرکت در هیات مدیره به تصویب رسیده است، معماری یکپارچه موسوم به OPC یا OPC UA است. این پروتکل ارتباطات ماشینی به ماشین دبگر برای اتوماسین صنعتی است که به عنوان SOA (معماری سرویس گرا) توصیف می شود که سبکی از طراحی نرم افزارست که اصول اساسی آن مستقل از فروشندگان، محصول و فناوری هاست. سایر خصوصیات برجسته OPC UA شامل موارد زیر می باشد:
- باز و آزادانه در دسترس است
- به یک سیستم عامل یا زبان برنامه نویسی خاص گره نخورده است.
- از نظر امنیتی قویست.
دومین مزیت دیجیتالی شدن اینست که به محض دیجیتالی شدن فرآیندهای تولید در ماشین آلات، این امکان برای سایر موارد و جوانب موجودِ جالب، مانند یادگیری ماشین، نظارت بر شرایط تولید، دسترسی از راه دور برای کنترل ماشین آلات و فرآیند تولید فراهم می آید و در نهایت دست یابی به کارخانه هوشمند در دسترس خواهد بود.
در کارخانه هوشمند، عملیات با حداقل مداخلی دستی، قابلیت اطمینان بالا و حداکثر انعطاف پذیری انجام می شود. گردش خودکار ، هماهنگ سازی خواست ها و بهبود ردیابی و برنامه ریزی در کارخانه هوشمند منجر به افزایش عملکرد و کیفیت در کنار کاهش هزینه و ضایعات به ویژه در بخش مواد می شود.