به گزارش صنایع پلاستیک، برای اینکه شما بتوانید یک تولیدکننده سطح بالا قطعات پلیمری از طریق تزریق پلاستیک باشید، علاوه بر اینکه نیاز دارید یک ماشین تزریق پلاستیک خوب تهیه کنید، باید نسبت به حفظ و نگهداری آن نیز کوشا باشید. برای این مهم، یکی از بهترین روشها تهیه یک چک لیست است که به صورت هفتگی از آن برای بررسی ماشین آلات خود، توسط مدیر فنی یا اپراتور دستگاه استفاده شود.
این چک لیست، می توانند آیتم های گوناگونی با توجه به نوع دستگاه تزریق شما داشته باشد، اما با توجه به ماهیت فرآیند تزریق و ماشین آلات تزریق پلاستیک، بسیاری از این موارد عمومی بوده و برای همه ماشین آلات تزریق پلاستیک کاربرد دارند. با این حال مطمئنا در دستگاهای تزریق پلاستیک گوناگون ممکنست در مواردی نیاز به اضافه شدن گزینه هایی به گزینه های این چک لیست باشد، و ما مدعی نیستیم که همه موارد را ذکر کرده ایم. اما قطعا، موارد مذکور برای درج در یک چک لیست، که روش تهیه آن هم در ادامه توضیح خواهیم داد، از موارد مهم و اصلی برای عموم ماشین آلات تزریق پلاستیک هستند.
مواردی که تحت عنوان ستون «فعالیت» صورتبندی شده اند، به شرح ذیل هستند:
- نظافت کلی ماشین تزریق پلاستیک
- نظافت جعبه تقسیم برق المنتها
- تمیزکاری ریل های زیر صفحه متحرک گیره و تایبارها
- بررسی سلامت فن های خنک کننده تابلو برق
- اطمینان از تخلیه روغن برگشتی روی سینی زیر گیره
- روغنکاری سطح مخزن
- روغنکاری ماشین را فعال کرده و فشار گیج روغن را ثبت نماید.
- روغنکاری ریلها، بوشها، تایبارها و بازوها
- چک کردن ترمینال های روغن برای اطمینان از عدم نشتی
- گریس کاری دنده های گیربکس{ توجه داشته باشید اینکار باید حتما به صورت دستی انجام شود.}
- گریس کاری هیدروموتور و کالسکه
- اطمینان از سهولت و روانی گیره هنگام کار
- اطمینان از تنظیم صحیح محل سنسور قفل گیره
- حصول اطمینان از عدم روغن ریزی جکهای گیره، پران و کالسکه
- اطمینان از نصب محکم جک پران در جای خود
- عدم وجود تغییر صدا در پمپ دستگاه نسبت به اولین راه اندازی
- یادداشت سطح مخزن روغن هیدرولیک
- یادداشت دمای روغن هیدرولیک در حین انجام کار
- اطمینان از اتصال استاندارد سیم ارت
- حصول اطمینا از بسته بودن مهره های پشت جک به صورت محکم
- حصول اطمینان از بسته بودن مهره های پشت سیلندر به صورت محکم
- حصول اطمینان از کالیبره بودن خط کشهای گیره، تزریق و پران
- تنظیم سنسور پران در محل خود
- تمیزکاری سر نازل که در اثر نشتی مواد کثیف شده است
- ثبت میزان فشار قفل گیره
- آیا گیره دستگاه ساعت است؟
بهتر است در مقابل این موارد، یا احیانا موارد دیگری که ممکن است به ذهن شما خطور کند و اهمیت داشته باشند، چهار ستون قرار دهید که اولی و دومی به ترتیب حاوی چک باکسهایی با عناوین آری یا خیر باشند. ستون سوم را ثبت بنامید و برای مواردیکه نیاز به ثبت عددی یا توضیحی وجود دارد از آن استفاده کنید و ستون بعدی را هم توضیحات نامیده و هر آنچه که لازمست، یادداشت شود و در ستونهای قبلی برایش فکری نشده است، در آن یادداشت نمایید. در نهایت شما باید جدولی داشته باشید که شامل ستونهایی به شکل زیر هستند:
در انتهای فرم خود، مدل دستگاه، شماره سریال دستگاه، تاریخ بازدید، کسی که بازدید را انجام داده است را هم اضافه کنید. وقتی هر هفته، این موارد ثبت شود آنگاه پس از مدتی شما یک پرونده فنی کامل از روند تغییرات و تعمیرات دستگاه خود در اختیار دارید که ضمن اینکه می تواند در بهبود تولید قطعات شما دستیار شما باشد، اگر احیانا دستگاه دچار مشکلی هم شد، این امکان را برای تکنسین های تعمیر فراهم می کند تا راحت تر بفهمند چه اتفاقی برای ماشین در طی زمان رخ داده است.
در ادامه، ما چک لیست تهیه شده توسط شرکت آرتاک ماشین را برای دانلود قرار می دهیم و تاکید می کنیم که این چک لیست برای یکی از محصولات خاص تولیدی این شرکت است و مثلا دستگاه های تزریق تمام التریکی قطعا آپشن های دیگری دارند که باید به این چک لیست اضافه شده و برخی موارد هم حذف شوند.
لینک دانلود چک لیست آرتاک ماشین
این مطلب از کانال تلگرام آرتاک ماشین اقتباس شده است و مهندس مهدی نصیری چک لیست مربوطه را تهیه نموده اند.