بالاخره پس از حدود ۱۰ ماه سرپرستی، حکم ریاست مرضیه طهماسبی بر دفتر توسعه صنایع پایین دستی صادر شد.
به گزارش صنایع پلاستیک، پس از جدایی پر سر و صدای رضا محتشمی پور، ریاست سابق دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی به دلیل اختلافاتی که وجود داشت، خانم مرضیه طهماسبی، پس از کمی کش و قوس از مهرماه سال گذشته به عنوان جایگزین ایشان کارش را آغاز کرد. در این بین مدت زمان کوتاهی آقای جزایری در این پست حضور داشتند اما دولتشان در این واحد مستعجل بود و نهایتا ایشان با خانم طهماسبی جایگزین شده و وی از مهر ماه سال ۹۷ تا به امروز به عنوان سرپرست دفتر توسعه صنایع پایین دستی مشغول به کار بود.
حالا خبر می رسد که بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی NPC، نهایتا حکم ریاست خانم طهماسبی برای دفتر توسعه صنایع پایین دستی صادر کرده است و ایشان از سرپرستی به ریاست این دفتر رسیده اند. هر چند عملا تا امروز هم ریاست این دفتر بر عهده این بانو بوده، لیکن به نظر می رسد که حالا با قدرت بیشتری بتوانند کارها و نظرات خود را پیش ببرند.
به طور کلی، دفتر توسعه صنایع پایین دستی وظایف گوناگونی دارد که از همه آنها مهمتر، تعیین قیمت های پایه به صورت هفتگی و کمک به تنظیم بازار از طریق کمیته تخصصی محصولات پتروشیمی است.
به باور ما، امکان انجام وظیفه کارآمد در این دفتر، با توجه به تضاد منافع ذاتی پتروشیمی ها میسر نیست. به نام این واحد توجه کنید، دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی! و این دفتر در ساختار سازمانی شرکت صنایع ملی پتروشیمی تعبیه شده است. شرکت صنایع ملی پتروشیمی عموما و طبعا باید منافع شرکت ها و مجتمع های پتروشیمی را تامین نماید. این به معنای ایجاد حاشیه سود بیشتر، چه در بازارهای داخلی و چه در بازارهای خارجی برای محصولات پتروشیمی هاست. حاشیه سود بیشتر برای پتروشیمی ها، یعنی مواد اولیه گرانتر برای صنایع پایین دستی که دفتر مذکور در نام باید از منافع آنان حمایت کرده و به توسعه این صنایع بپردازد. به هر حال، این یک ایراد ساختاریست و ما برای خانم طهماسبی، چنانکه وقتی سرپرست شدند، بازهم آرزوی موفقیت در این مسوولیت مهم را خواستاریم. پیش از ایشان آقای محتشمی پور برای سنوات طولانی در این پست مشغول به کار بود که در نهایت هم همان تضاد ساختاری سبب شد تا اختلافاتی ایجاد شده و ایشان از دفتر توسعه صنایع پایین دستی بروند.
فعلا به نظر مهمترین موضوع “تغییر و اصلاح فرمول قیمتگذاری مواد پلیمری و شیمایی ” است که حالا انتظار می رود با سفت شدن جای پای سرکار خانم مرضیه طهماسبی نسبت به آن مبادرت ورزد.