متاسفانه رفتار مسوولان ما شبیه یک پرنده است به نام کاسکو!! یعنی تنها خوب بلدند که طوطی وار، برخی کلمات نظیر “حمایت از تولید داخلی”،”رونق تولید”، ” صادرات شاه بیت غزل اقتصاد مقاومتی”، “حمایت از صادرات غیرنفتی” و … را تکرار کنند، اما در عمل چیزی بیش از آن پرنده در چنته ندارند! پس از اینکه علی لشگری از قدیمی های صنعت کفش ایران، هفته گذشته خبر از دست دادن بازارهای صادراتی افغانستان و عراق برای صنعت کفش ایران داد، حالا یکی از اعضای هیات مدیره جامعه متخصصان نساجی، از واگذاری بازار نساجی عراق به ترکیه سخن گفته است. این اخبار بدین معناست، درست در هنگامه تحریم، زمانی که به حفظ بازارهای صادراتی صنایع پایین دستی مان، که قابل تحریم نیست نیاز داریم، دولتمردان با کوتاه نگری و آسان پنداری، با بازار مواد اولیه پتروشیمی کاری کرده اند، که تمام صنایع وابسته به آن در حال نابودی هستند. ابتدا بازارهای صادراتی شان را از دست می دهند، سپس بازارهای داخلی و بعد هم تمام. در این رکود روزافزون اقتصاد در داخل کشور، رشد بیکاری می تواند آخرین میخ برتابوت اقتصاد کشور باشد.
به گزارش صنایع پلاستیک؛ یک از اعضای هیات مدیره جامعه متخصصان نساجی گفت: متاسفانه ما بازار پوشاک عراق را از دست داده و به کشور ترکیه واگذار کردهایم.
علیرضا حائری با اشاره به از دست رفتن بازار عراق به عنوان یکی از مقاصد مهم صادراتی در حوزه پوشاک و واگذاری به ترکیه اظهار کرد: از دست دادن بازارهای هدف این نکته را یادآور میشود که ما باید مقاصد صادراتیمان را گستردهتر و متنوعتر کنیم.
او با تاکید بر اولویت این بازارها برای تولیدکنندگان تصریح کرد: کاهش قیمت در کنار ارتقای کیفیت کالا دو پارامتر اصلی در حفظ بازارهای هدف است.
حائری با اشاره به رشد منفی ۱۰ درصدی بخش صنعت در سال ۹۷ افزود: البته با توجه به شعار امسال و نیز استفاده از ظرفیت های خالی واحدهای تولیدی و همچنین عملکرد مناسب بخش صادرات در سه ماه نخست امسال، رشد منفی صنعت در سال جاری متوقف یا از شتاب آن کاسته شود.
عضو هیات مدیره جامعه متخصصان نساجی نقدینگی را یکی از مشکلات اصلی بخش صنعت دانست و گفت: در سال های گذشته با وجود افزایش سه برابری نرخ ارز، بانکها قادر به تامین نقدینگی واحدهای تولیدی نبودند و همین موضوع بر تولید و سود و ضرر واحدها تاثیر گذاشت.
این فعال صنعت نساجی خاطرنشان کرد: همچنین واحدهای تولیدی نیز نتوانستند بدهی بانکی خود را پرداخت کنند و همین موضوع بیشتر باعث کمبود تسهیلات اعطایی از سمت بانکها شد.
حائری تاکید کرد: در شرایط فعلی لازم است دولت و سران سه قوه تلاش کنند تا این مطالبات معوق وصول و پرداخت تسهیلات از سر گرفته شود.
نکته ای که جناب آقای حائری به آن اشاره نکرده اند، اینست که چگونه با وجود افزایش روزافزون قیمت مواد اولیه صنایعی نظیر نساجی، می توان در عین بالا بردن کیفیت که نیازی حیاتی برای حفظ بازارهای صادراتیست، قیمت نهایی و تمام شده را کمتر کرده و به این ترتیب صنایع کشور را در مقاصد تجارتی رقابت پذیر کرد!
نکته تلخ تر اینست که پتروشیمی های کشور، مواد اولیه ای که در صنایعی چون نساجی و کفش به کار می رود، به قیمت بسیار ارزانتر از بازار داخل به کشورهایی نظیر ترکیه می فروشند که این خود در حکم یک گل به خودیست و قدرت رقابت را از صنایع پایین دستی کشورمان می گیرد. این دردیست که بارها به جزییات فریاد کرده ایم، اما گویا شنونده ای ندارد.
بخشی از این مطلب از اقتصادآنلاین اقتباس شده است.