مهندس “یروس براهیمی” در جریان یک بازدید اتفاقی دو تن از همکاران گروه “اسکوپیه” به اتفاق مدیر رسانه های صنایع پلاستیک از مجموعه صنعتی کاجاران، موجب شد که وی که پس از چند سال سکوت درصدد اجرای چند پروژه و برنامه جدید و پیشرو برای صنعت پلاستیک برآمده، در موردی خاص اظهار نظری روشن کند.
به گزارش آقای مهندس افتخاری (یکی از همراهان) در همین رابطه وی که قصد دیدار هفتگی با صنعتگران صنعت پلاستیک در گروههای مختلف را در برنامه خود دارد، روز دوشنبه ۲۷ خردماه ۱۳۹۸ با فرصتی مواجه شد که به بازدیدی کامل از این مجتمع انجامید. بر همین اساس مهندس ساعت نیا، به همراه ۲ نفر از تیم ۹ نفره مهندسان پلیمر همراهشان {که در بخش اجرای طرح های پیشروی مذکور، مشغول هستند} از مجتمع صنعتی کاجاران، به علت استقرار دفتر انجمن صفنی تولیدکنندگان ماشین آلات پلیمری و تجهیزات پلیمری دیدن کردند. در این دیدار مهندس ساعت نیا، همچنین در ارتباط با مشکلات اخیر رخ داده میان ماشین سازان صنعت پلاستیک، مواضع آقای یروس براهیمی را شنیدند تا شاید بتوانند نسبت به نزدیک کردن مواضع ماشین سازان داخلی و تامین کنندگان این ماشین آلات اقدام نمایند.
مجتمع صنعتی کاجاران که روند تکاملی آن با یک کارگاه ساده آغاز شده و طی سه نسل بعدی به وضعیت قابل توجه امروزی رسیده است، در حال حاضر در بخش تولید ماشین آلات صنعت پلاستیک ایران، یک نقطه عطف محسوب می گردد.
این مجتمع توسط آقای مانوک براهیمی { که به نام مانوک ابراهیمی شناخته شده اند.}، یکی از قدیمی ترین پیشکسوتان صنعت پلاستیک، سالها پیش بنیان گذاشته شد و در سال ۵-۱۳۷۴ هجری شمسی معادل با ۱۹۹۶ میلادی توسط فرزند ایشان آقای یروس براهیمی { که در بین صنعتگران صنایع پلاستیک به آقای هروس ابراهیمی شناخته شده هستند} مورد نوسازی قرار گرفت.
این مجتمع که امروز توسط نسل سوم خانواده براهیمی و تحت نظارت آقای یروس براهیمی اداره می شود، اکنون قادرست تا به تولید قطعات متنوع و بسیار پیچیده بپردازد.مجتمع صنعتی کاجاران به صورت تدریجی از تحریم ها فرصتی ساخته است تا به یک طراح و سازنده بزرگ ماشین آلات و تولیدکننده خطوط و تجهیزات اکستروژن تبدیل گردد.
در جریان بازدید از مجتمع صنعتی کاجاران، مهندس ساعت نیا پس از مشاهده روند ساخت آینه ای {مهندسی معکوس} چندنوع گیربُکس ساخت کشور چین، چند قالب، خطوط اکستروژن آزمایشگاهی و خطوط اکستروژن چند لایه، جمله ای خطاب به یروس براهیمی گفتند به این مضمون که ” هروس عزیز؛ حالا می فهمم چقدر برخی می توانند بی انصاف باشند که این مجتمع را به خاطر مبلغ اندکی برای واردات قطعات غیرقابل ساخت در ایران، “سوپر واردکننده” خطاب کرده و شخصا ترجیح می دهم از این به بعد، این مجتمع را سوپر بومی ساز خظاب کنم.”
نمونه ای از قطعاتی که در ایران غیرقابل ساخت هستند و ارز بری دارند، صفحات صافی با مش بسیار پایین و به صورت مخروطی است که ساخت آنها به دستگاههای گرانقیمت لیزری آمریکایی نیاز دارند.
در ادامه متن کوتاهی از این بازدید رابه نقل از آقایان مهندس افتخاری و مهندس جعفرخانی منتشر می نماییم. امید به اینکه داستان کامل این بازدید به زودی، منتشر گردد:
مجتمع صنعتی کاجاران، بیش از هفتاد سال پیش در تهران توسط آقای “مانوک براهیمی” به عنوان یک کارگاه ساده برای ساخت جک های هیدرولیک و قطعات مرتبط با آن بنیان نهاده شد. آقای مانوک ابراهیمی یک پیشه ور و صنعتگر اهل ارامنه ی ایرانی است که خوشبختانه زنده و فعال هستند و از پیشکسوتان به نام و قدیمی صنعت پلاستیک به شمار می روند.
با ورود نسل دوم خانواده به کسب و کار، آقای یروس براهیمی از سال ۱۳۷۵،به این مجتمع سر و شکل جدیدی داد و شروع به توسعه کارگاه پدر برای ساخت مارپیچ و سیلندر نمود. با تلاشهای ایشان، کارخانه چندمنظوره “کاجاران” اکنون یک مجتمع بزرگ صنعتی و مهندسی شده است. برخی از ماشین آلات تولید این مجموعه عبارتند از :
- ساخت انواع سیلندر و مارپیچ
- اکسترودرهای سری KEX
- ساخت اکسترودرهای دو مارپیچ آزمایشگاهی و صنعتی
- خطوط تولید گرانول
- خطوط تولید ورقهای پلیمری
- خطوط تولید لولههای PVC,PE,PP
- خط تولید پروفیلهای PVC
در پایان این ملاقات آقای یروس براهیمی، نکته مهمی را یادآور شدند که ذکر آن ضروریست. ایشان گفتند: “هر آنچه که امروز دارم، سرمایه ایست که از اعتبار نام پدرم {مانوک براهیمی} به من رسیده است و اگر نبود اعتبار وی شاید من هرگز به این حد از موفقیت دست نمی یافتم.”
این گزارش توسط مهندس امیرافتخاری و مهندس جعفرخانی برای سایت فارسی صنایع پلاستیک تهیه شده است.
تصاویری از بازدید دیروز از مجتمع صنعتی کاجاران و برخی قطعات تولیدی این شرکت: