تقریبا همه گروه ها و گریدهای پلیمری برای چهارمین هفته متوالی در چهار بازار مهم بین المللی با کاهش قیمت مواجه شدند. حال باید دید، فردا دفتر توسعه صنایع پایین دستی، برای چهارمین هفته پیاپی با تکیه بر قیمت دلار نیمایی، قیمت پلیمرها را در ایران بر خلاف همه بازارهای جهانی افزایشی خواهد کرد یا کاهش قیمت دلار نیمایی اجازه خواهد داد تا پس از یک ماه بازار پلیمرها در ایران نیز مانند جهانی سیر نزولی را تجربه کند.
به گزارش صنایع پلاستیک، در این مطلب به بررسی اجمالی قیمت پلیمرها در هفته ای که گذشت در چهار بازار عمده و مهم پلیمرها در سطح جهانی خواهیم پرداخت. بازارهایی که آمار آنها از مطبوعات معتبر پتروشیمیایی استخراج شده اند، عبارتند از بازار شرق آسیا، بازار آسیای جنوب شرقی، بازار جنوب آسیا و در نهایت هم بازار حوزه خلیج فارس موسوم به GCC.
پلی اتیلن سبک خطی معمولی در سه بازار آسیای شرفی، جنوب شرقی و جنوب آسیا با کاهش ۲ تا ۵ درصدی مواجه شد. پلی اتیلن سبک خطی C6 نیز در این بازارها، حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۲ درصد روند نزولی را به ثبت رساند. پلی اتیلن سنگین تزریقی هم با کاهش متوسط ۶.۵ درصدی در سه بازار فوق الذکر مواجه شد. پلی اتیلن سنگین بادی با کاهش ۲.۸ درصدی در بازار جنوب آسیا رو به رو شد در حالیکه همین کالا در بازار آسیای شرقی با افت حدودا ۴ درصدی دست و پنجه نرم کرد. پلی اتیلن سبک فیلم نیز هر چند اندک اما با کاهش قیمت مواجه شد. بیشترین کاهش قیمت برای پلی اتیلن سبک فیلم در بازار آسیای جنوب شرقی رخ داد که حدودا ۴ درصد نسبت به هفته گذشته با نزول قیمت همراه بود و کمترین میزان کاهش این کالا در بازار شرق آسیا با حدود ۲ درصد کاهش رقم خورد.
پلی پروپیلن نساجی در آسیای شرقی با ۵ درصد نزول قیمت مواجه شد لیکن در بازارهای آسیای جنوب شرقی و جنوب آسیا، این کالا به صورت متوسط ۳.۵ درصد افت قیمت را تجربه کرد. پلی پروپیلن تزریقی نیز مانند سایر پلیمرها، با روندی کاهشی رو به رو بود و دربازه ۳.۴۵ درصد تا ۴.۶ درصد سقوط قیمت را به ثبت رساند. پلی پروپیلن فیلم نیز در این سه بازار به صورت متوسط با ۴ درصد کاهش قیمت مواجه شد.
پلی استایرن معمولی در حالی در بازار آسیا ثبات قیمت را تجربه کرد که در بازار شرق آسیا بیش از سه درصد با کاهش قیمت مواجه شد. این کالای پلیمری در بازار آسیای جنوب شرقی، با کمتر از نیم درصد افت قیمت هفته را به پایان برد.
ABS نیز در بازار جنوب آسیا تغییر محسوسی نداشت، اما در دو بازار دیگر متوسط ۳.۵ درصد کاهش را به ثبت رساند.
انواع پی وی سی سوسپانسیون در بازارهای گوناگون فوق، تنها ماده پلیمری بود که هیچ تغییر قیمتی نسبت به هفته قبل نداشت و در مقابل فیلد تغییر قیمت و درصد آن رقم ۰ ثبت شد. بر همین مبنا و اگر قیمت گذاری پلیمرها در ایران روند معقولی داشته باشد، این کالا تنها کالای پلیمری است که نمی بایست در این هفته با افت قیمت مواجه گردد.
بازار منطقه خلیج فارس – خاورمیانه – موسوم به GCC هم این هفته روند کاهشی پلیمرها به ثبت رساند. در این بازار پلی اتیلن سنگین به نسبت هفته گذشته ۳.۷۵ درصد افت قیمت را تجربه کرد. در نتیجه سایر مشتقات آن نیز با کاهشی در همین محدوده مواجه بودند.
پلی اتیلن سبک با ۵.۲۵ درصد کاهش قیمت پایه خود در بازار خلیج فارس مواجه بود و پلی اتیلن سبک خطی با شش درصد نزول قیمت بیشترین میزان کاهش قیمت ها را در بین مواد پلیمری در بازار منطقه خلیج فارس ثبت نمود. پلی پروپیلن نساجی و تزریقی نیز با ۳.۸۸ درصد ریزش قیمت در بازار خلیج فارس مواجه شدند.
با توجه به جمیع موارد فوق که در ارتباط با چهار بازار پلیمرها در شرق آسیا، جنوب شرقی آسیا، جنوب آسیا و بازار منطقه خلیج فارس بر شمردیم، باید دید آیا فردا در اعلام قیمت های پایه این هفته، بازار ایران نیز روند کاهشی را همسو با بازارهای جهانی به ثبت خواهد رساند یا باز هم دلار نیمایی برای بازار پلیمرهای ایران ساز دیگر را کوک خواهد کرد!!!