نمایشگاه بین المللی صنایع چاپ، بسته بندی و پلاستیک عراق در تاریخ ۱۵ تا ۱۷ آوریل ۲۰۱۹ مصادف با ۲۶ تا ۲۸ فروردین ماه ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.
به گزارش صنایع پلاستیک، نمایشگاه پلاستیک عراق، قرار بود که با عنوان PROPLAST در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ برگزار گردد که بنا به دلایلی امکان پذیر نشد و علاقمندانی که به حضور در بازار پلاستیک، بسته بندی و صنعت چاپ عراق علاقه دارند، می توانند از این نمایشگاه استفاده نمایند.البته نمایشگاه مذکور، که یکی از نمایشگاههای چهارگانه PRO می باشد، در زمان دیگری برگزار خواهد شد که تاریخ آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
معمولا این چنین نمایشگاههایی که در سطح جهان به سه صنعت نزدیک و مرتبط، یعنی صنعت پلاستیک، بسته بندی و چاپ برگزار می گردد، به اختصار ۳P گفته می شود و ما نیز در ادامه از همین عنوان، برای نمایشگاه بین المللی پلاستیک، بسته بندی و چاپ بغداد استفاده خواهیم کرد.
نمایشگاه ۳P عراق در محل نمایشگاه های بین المللی شهر بغداد، پایتخت این کشور برگزار خواهد شد.
برابر اطلاعات موجود طی ده ساله گذشته، یعنی از سال ۲۰۰۹ تا به حال مصرف سرانه پلاستیک در عراق بیش از ده برابر شده است و انتظار می رود که این روند ادامه داشته باشد و در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال جاری، هم با ده درصد افزایش در مصرف سرانه پلاستیک هر عراقی مواجه باشیم.
در سال ۲۰۰۹ میلادی هر عراقی به صورت سرانه ۵۰۰ گرم پلاستیک مصرف می کرده است و این میزان در سال ۲۰۱۹ به ۵ کیلوگرم (۵۰۰۰ گرم) رسیده است. بنا به پیش بینی ها، در سال ۲۰۲۰ مصرف سرانه پلاستیک ها برای عراقی ها به بیش از ۵.۵ کیلوگرم (۵۵۰۰ گرم) خواهد رسید. چنین رشد مصرفی در حوزه پلاستیک در کمتر کشوری دیده می شود. علت رشد مصرف سرانه پلاستیک در عراق، رشد مصرف کلی این کشورست. این کشور که با مشکلات و خرابی های فراوانی رو به رو بوده است و همین موضوع سبب شده است که این کشور ناچار به بازسازی بسیاری از شهرها و زیرساخت های خود بپردازد که مصرف سرانه تحت تاثیر قرار داده است. در مجموع ۲۳ درصد از پلاستیک ها در صنعت ساخت و ساز عراق مصرف می شوند. از عایق های صدا و دما، لوله و اتصالات پلیمری، شیرآلات، لوازم تزئینی، لوله کشی های شهری و …. همه و همه از جمله مصارفی هستند که سرانه مصرف پلاستیک عراق را تا به این حد بالا برده اند. متاسفانه، پس از حمله آمریکا در سال ۲۰۰۳ تا به امروز، صنعت پلاستیک ایران نتوانسته است سهم خود را آنطور که باید و شاید در بازار عراق به دست آورد و این میدان را به ترکیه و چین واگذار کرده است. حالا که گاه بازسازی است، صنعت پلاستیک ایران باید بکوشد تا سهم بسزایی را از بازار پر مصرف عراق از آن خود نماید.
به جز صنعت ساخت و ساز که ۲۳ درصد بازار پلاستیک عراق را از آن خود کرده بود، صنعت بسته بندی با ۴۵ درصد سهم از کل مصرف پلاستیک ها در عراق در رتبه نخست از این حیث قرار دارد. ۴ درصد از پلیمرها در زمینه برق، الکترونیک و مخابرات و ۳ درصد هم در زمینه تولید خودرو مورد استفاده قرار می گیرند.
فاصله مکانی و زمانی کم، فرهنگ مشترک، مرزهای طولانی، آیین و دین و مذهب مشترک، نزدیکی دو دولت، وجود منطقه کردستان به عنوان یک منطقه مشترک فرهنگی و زبانی بین دو کشور، همه و همه از فاکتورهایی است که به صورت عمومی بازار عراق را برای صنایع و صادرکنندگان ایرانی به یک بازار بالقوه جذاب بدل می نماید. هم اکنون پس از ترکیه، ایران دومین شریک بزرگ تجاری عراق در منطقه به شمار می رود. با توجه به سیاست های کلی نظام نیز، سرمایه گذاری در عراق، می تواند یک سرمایه گذاری ایمن و با پشتوانه سیاسی باشد. اما همانطور که گفته شد، بیشتر محصولات ما به عراق، صادرات مواد اولیه بوده است، در حالیکه صنعت ایران پتانسیل صادرات انواع ماشین آلات فرآیندی پلاستیک، لوله و اتصالات پلیمری، سیستم های آببیاری نوین و مدرن تِیپ، و …. را داراست.
عراق کشوریست که در جنگ با داعش و جنگهای داخلی پس از سقوط صدام حسین ویران شده است، در نتیجه همه صنایع و از جمله صنایع پلاستیک کشور، می تواند نقش مهمی در بازسازی کشور همسایه ایفا نماید. صنعت پتروشیمی کشور، می تواند تامین کننده اصلی صنایع پایین دستی عراق باشد، حتا ما این توانایی را داریم در قراردادهای مشترک با شرکتهای پیشرو، اقدام به ساخت بخشی از پتروشیمی ها، پالایشگاهها و سایر زیرساخت های این کشور نماییم.
در صنایع تکمیلی، ایران می تواند مصنوعات و محصولات پلاستیکی مورد نیاز مصرفی کشور عراق را تامین نماید. ماشین سازان صنعت پلاستیک، می توانند ماشین آلات فرآیندی پلاستیک خود را به عراق صادر کنند، چنانچه تا به حال کرده اند و این کشور یکی از مقاصد مهم صادرات صنعت ماشین سازی پلیمری کشور به شمار می رود.
با توجه به نابودی زیرساخت ها، تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلیمری پتانسیل خوبی را برای فروش محصولات خود در بازار عراق خواهند یافت. تولیدکنندگان در و پنجره های پی وی سی و یو پی وی سی نیز در کنار سازندگان عایق های گرما و صدا برای ساختمانها و زیرساخت ها، نیز می توانند عراق را به عنوان مهمترین مقصد صادراتی خود در آورند.
دربخش چاپ این نمایشگاه تولیدکنندگان و تامین کنندگان ماشین آلات چاپ، تجهیزات جانبی تبدیل کاغذ، ماشین آلات بسته بندی، مصالح و مواد مصرفی مواردی هستند که تقاضایی بالا دارند.
در بخش صنایع بسته بندی و تهویه مطبوع نیازمندی های مهم بازار عراق به شرح ذیل است :
- تجهیزات و ماشین آلات بسته بندی
- ماشین آلات و تجهیزات بسته بندی برای بطری و بسته بندی مایعات و سبزیجات
- ماشین آلات و تجهیزات برای چاپ مواد بسته بندی
- دستگاه های بسته بندی و مواد بسته بندی
در بخش پلاستیک، که گسترده ترین بخش این نمایشگاه است، و خود از چند بخش اصلی تشکیل شده است، تولید کنندگان، تامین کنندگان و عرضه کنندگان موارد زیر می توانند انتظار استقبال قابل توجهی از محصولات خود داشته باشند.
ماشین آلات
- انواع اکستروردرها و خطوط اکستروژن
- ماشین آلات قالب گیری تزریقی یا تزریق پلاسیتک
- ماشین آلات قالب گیری ضربه ای
- ماشین آلات و کارخانه برای تزیین، چاپ و علامت گذاری
- ماشین آلات جوشکاری پلاستیک { نظیر جوش اولتراسونیک}
- قالب و Die
- اتوماسیون یکپارچه
- تجهیزات جانبی صنعت پلاستیک نظیر میکسرها و …
- تجهیزات اندازه گیری و آزمایش
- قطعات و اجزای سازنده
مواد، کامپوزیت ها و افزودنی ها
- ترموپلاستیک ها
- الاستومرهای ترموپلاست
- ترکیبات پوشش فوم و واسطه
- لاستیک
- الیاف مصنوعی، نوارها و بریستلها
- انواغ چسب
- رزین های رنگی
- انواع مواد افزودنی
- پر کن
- انواع مستربچ
- مواد تقویت کننده الیاف
- پلیمرها و مواد اولیه
مصنوعات پلاستیک
- لوله و اتصالات پلاستیک { اعم از پلی اتیلن و پی وی سی }
- انواع در و پنجره پلاستیک پی وی سی و یو پی وی سی
- پنجره های دوجداره پی وی سی و یو پی وی سی
- انواع عایق های صدا و دما
- انواع شیرآلات و لوازم جانبی ساختمان
- سیستم های نوین آیاری تیپ
برای کسب اطلاعات بیشتر و رزور غرفه و سایر موارد، می توانید با شماره تماس ۰۹۱۲۰۹۸۱۹۸۳ تماس حاصل فرمایید.