معافیت مالیاتی صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادرات خود را به کشور برنگردانند در لایحه بودجه سال آینده برداشته شد.
به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از گروه اقتصادی خبرگزار ی تسنیم، براساس لایحه بودجه پیشنهاد دولت به مجلس، هر گونه نرخ صفر و معافیتهای مالیاتی برای درآمدهای حاصل از صادرات کالا و خدمات از جمله کالاهای غیرنفتی، محصولات بخش کشاورزی و مواد خام و همچنین استرداد مالیات و عوارض موضوع ماده (١٣ (قانون مالیات بر ارزش افزوده، در مواردی که ارز حاصل از صادرات طبق مقررات اعلامی بانک مرکزی به چرخه اقتصادی کشور برگردانده نشود، برای عملکرد سالهای ١٣٩٧ و ١٣٩٨ قابل اعمال نخواهد بود.
مدت زمان استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده موضوع ماده (٣۴ (قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ١٣٩۴ ،از طرف سازمان امور مالیاتی کشور یک ماه از تاریخ ورود ارز به چرخه اقتصادی کشور مطابق مقررات یاد شده است.
*****************************
پیشینه خبر که باید بدانید:
از زمان اعمال تحریم های ثانویه ایالات متحده آمریکا، و تشدید این تحریم ها در مرحله دوم (آبانماه ۱۳۹۷) که بر درآمدهای نفتی دولت متمرکز است و دولتمردان آمریکا قول داده اند که این درآمدهای ارزی را به صفر برسانند، درآمدهای ارزی صادرکنندگان بخش خصوصی به ویژه بخش های خصولتی نظیر پتروشیمی ها، اهمیت فراوانی یافته اند. به وجهی که بانک مرکزی، سامانه ای را تشکیل داد به نام سامانه ” نیما ” که در این سامانه صادرکنندگان بخش خصوصی و خصولتی به ارایه درآمدهای ارزی خود می پردازند و سایر واردکنندگان اقدام به تهیه ی ارز مورد نیاز خود از این مجرا می کنند. به این ترتیب دولت ارزهای درآمدی خود ناشی از صادرات نفت را می تواند، در صندوق ذخیره ارزی نگاه داشته و برای روز مبادا و یا واردات کالاهای اساسی حفظ نماید.
از همان روزهای ابتدایی تشکیل این سامانه سخنان بسیاری مبنی بر تخلف ها و عدم بازگرداندن دلارها و ارزهای خارجی ناشی از صادرات توسط صادرکنندگان به گوش می رسید. حالا دولت در لایحه پیشنهادی بودجه ۹۸، از مجلس خواسته است تا برای مجازات این گروهها که از بارگرداندن ارزهای و دلارهای ناشی از صادرات سر باز می زنند، آنها را از هر گونه معافیت مالیاتی محروم نمایند.