معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی نیازمند برنامهریزی کلان و توسعه افقی مبتنی بر تولید محصولات راهبردی و کاهش قابل ملاحضه واردات است.
به گزارش صنایع پلاستیک، به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهزاد محمدی در دیدار با مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای تابع شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس (هلدینگ خلیجفارس) گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گذشته به عنوان توسعهدهنده صنعت پتروشیمی شناخته شده بود، اما امروز این شرکت با واگذاری و خصوصیسازی شرکتها، وظیفه حاکمیتی، سیاستگذاری و هدایت صنعت را بهعهده دارد.
وی با تاکید بر اینکه توسعه آینده صنعت پتروشیمی یکی از دغدغههای اصلی است که باید با ایجاد نقشه توسعه پتروشیمی روی آن متمرکز شد، اظهار کرد: توسعه صنعت، نیازمند ترسیم و تدوین برنامه کلان است. با نگاهی به توسعه جهانی صنعت پتروشیمی میتوان دریافت که نسبت توسعه پتروشیمی ایران در مقایسه با توسعه این صنعت در جهان قابل تأمل است.
محمدی با اشاره به روند توسعه جهانی پتروشیمی افزود: اگر ارزش کل تولید محصولات پتروشیمی جهان ۳ هزار و ۳۶۰ میلیارد دلار و ارزش کل محصولات پتروشیمی کشور ۲۲ میلیارد دلار باشد، نسبت صنعت پتروشیمی ایران در مقایسه با جهان و سهم در بازار جهانی ۶ دهم درصد خواهد بود و این نشاندهنده راه طولانی پیش روی صنعت پتروشیمی کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره توسعه صنعت پتروشیمی کشور گفت: این صنعت در بنگاهداری و توسعه عمودی متمرکز شده است. به این معنا که بیشتر به دنبال رونق دادن به سیستم کسبوکار هستیم، اما آنچه به نظر میرسد باید در تفکر نوین توسعه پتروشیمی بدان توجه داشت، توسعه افقی مبتنی بر تولید محصولات راهبردی و کاهش خیرهکننده واردات است.
محمدی با اشاره به توسعه بازار چین در بخش پتروشیمی افزود: ما نباید در بازارهایی متمرکز باشیم که در کوتاه مدت جذاب هستند. سهم چین از ارزش کل تولید ۳ هزار و ۳۶۰ میلیارد دلار محصول پتروشیمی در جهان، حدود یک هزار و ۳۳۰ میلیارد دلار است، یعنی ۴۰ درصد از کل تولید محصولات پتروشیمی جهان به چین اختصاص دارد. در این میان سهم اتحادیه اروپا و آمریکا با هزار میلیارد دلار، ۳۰ درصد از بازار جهانی است.
توسعه پایدار به دور از شعار
معاون وزیرنفت در امور پتروشیمی تاکید کرد: باید به سمت توسعه پایدار به معنای واقعی و به دور از شعار دادن تغییر مسیر بدهیم. توسعه صنعت در آینده دغدغه اصلی ماست و باید برای ۲۰ سال آینده برنامه کلان تنظیم کنیم.
وی درباره نقش و سهم هلدینگ خلیج فارس در صنعت پتروشیمی گفت: این شرکت بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور است و در حوزههای تولید و توسعه بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. نزدیک به ۳۸ درصد تولید محصولات پتروشیمی و ۴۰ درصد ارزش صادراتی کشور را این هلدینگ در دست دارد.
محمدی درباره طرحهای در دست اجرای هلدینگ خلیجفارس افزود: از مهمترین طرحهای در دست اجرای این هلدینگ که از نظر ما زیرساختی است، پتروشیمی دماوند است. اجرای این طرح در منطقه بهمنظور تامین پایدار یوتیلیتی حائز اهمیت است. پروژه الفین پتروشیمی بندر امام نیز پروژه خوبی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: پتروشیمی صدف پروژهای کارآمد و با کیفیت است که امیدوارم این پروژه تا دو سال آینده وارد مدار تولید شود و به بهرهبرداری برسد.