به گزارش صنایع پلاستیکه، امروز یکشنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ و پس از چند بار تعویق نمایشگاه بین المللی صنعت پلاستیک و لاستیک ایران، از دقایقی قبل و با حضور وزریر نفت، وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، اعضا و روسای کمسیونهای صنایع و معادن و انرژی مجلس، برخی از سفرای خارجی مقیم در تهران و جمعی دیگر از مقامات کشور و لشگری، آیین افتتاحیه چهاردهمین دوره نمایشگاه ایران پلاست آغاز گردید و ایران پلاست چهاردهم هم رسما کار خود را آغاز کرد.نظیر ادوار گذشته محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران، میزبان چهاردهمین دوره ایران پلاست خواهد بود. بنا به برنامه اعلامی از سوی کمیته اجرایی آغاز آیین افتتاحیه ایران پلاست چهاردهم با سخنان بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی دنبال خواهد شد.
شعار یا تمی که در این دوره برای نمایشگاه ایران پلاست برگزیده شده است،«کسب و کار جهانی» است با توجه به عدم حضور غرفه گذاران خارجی اندکی عجیب به نظر می آید، هر چند می توان حدس زد که فلسفه پشت سر آن، تشویق صنعتگران داخلی به صادرات باشد، اما این مهم نیازمند طرف دیگری هم هست، که امسال تنها به صورت بازدیدکننده و آنهم در حد محدودی از نمایشگاه دیدن می کند، یعنی همان طرف خارجی! به هر حال به امید اینکه روزی شرایط به شکلی فراهم شود که ما بتوانیم در حوزه صنایع پایین دستی و خاصه صنعت پلاستیک به یک صادرکننده مهم در منطقه و جهان بدل شویم.
این نمایشگاه که بناست با رعایت پروتکل های بهداشتی برای جلوگیری از تشدید شیوع کرونا برگزار گردد، طبق معمول سنوات و ادوار گذشته در چهار گروه برگزار می شود. گروه مواد اولیه، ماشین آلات و تجهیزات، کالای نیمه ساخته و تمام شده و خدمات فنی و مهندسی، چهار بخش اصلی این نمایشگاه را شامل می شوند.
امسال به علت عدم امکان حضور غرفه گذاران خارجی ستاد برگزاری این رویداد یک نمایشگاه سه هفته ای مجازی را تدارک دیده است که همزمان با نمایشگاه فیزیکی برگزار می شود و پس از پایان آن نیز، تا پایان مدت مذکور ادامه خواهد داشت. به گفته دبیر ستاد اجرایی این محل، می تواند بستر مناسبی برای تعامل با طرف های خارجی باشد که به علت محدودیت های ناشی از پاندمی کووید – ۱۹ نتوانستند در تهران حضور به هم برسانند.
روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی از حضور ۲۰۰ شرکت داخلی و بیش از ۲۵۰ بازرگان خارجی خبر داده است که قرار است به صورت گروهی در قالب هیات های تجاری و انفرادی از این رویداد دیدن نمایند. تا به این لحظه، حضور هیاتهایی از کشورهای افغانستان، عراق، جمهوری آذربایجان، سوریه، اردن، هند، کنیا، بوسنی و اقلیم کردستان عراق در ایران پلاست چهاردهم قطعی شده است.
چهاردهمین دوره نمایشگاه ایرانپلاست در چهار روز از ۱۹ تا ۲۲ بهمن ماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ بعد از ظهر، در محل دائمی نمایشگاههای تهران برگزار می شود.
اظهارات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آیین افتتاحیه ایران پلاست چهاردهم در سالن خلیج فارس، دقایقی پیش پشت تریبون قرار گرفت و اظهار داشت: رشد تقاضای سالیانه محصولات پتروشیمی ۴.۵ درصد نسبت به ۱درصد فرآورده های نفتی است و در دهههای آتی شیب مصرف فرآوردههای پتروشیمی با شیب چشمگیری رو به فزونی است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: بازارهای جذابی پیش روی صنعت پتروشیمی ایران قرار دارد و لازم است به صورت جدی روی توسعه صنعت پتروشیمی در برنامه توسعه کلان کشور توجه و تمرکز شود.
بهزاد محمدی پس از اشاره به جایگاه صنعت پتروشیمی در آینده اقتصاد کشور، تصریح کرد: رشد ۲ برابری سهم محصولات پلیمری از سبد جهانی صنعت پتروشیمی با پروژه های در دست اجرا، خبر خوبی برای صنایع تکمیلی کشور است. وی با اشاره به جهش های صنعت پتروشیمی و علی الخصوص جهش سوم این صنعت افزود: در سبد پروژههای جهش سوم، طرحهای پلیمری زیادی داریم که از سال ۱۴۰۲ به بعد به بهرهبرداری میرسند و در تارگت جهش سوم به ۱۳ میلیون تن افزایش پیدا میکند. یعنی افزایش ۲.۵ برابری خواهد داشت.
طرح پلی پروپیلن خمین را در سال آینده خواهیم داشت.
بهزاد محمدی در ادامه سخنان خود در ارتباط با طرح های پلیمری آماده به استارت در کشور گفت: با برنامه ریزی انجام شده روی طرح های تولید پروپیلن، از روش های MTP, GTP و همینطور PDH تا سال ۱۴۰۴ طرح های زیادی در این حوزه به بهره برداری می رسد و ظرفیت ما را به ۴.۵ MTY افزایش می دهد. یکی از گلوگاه های ما در توسعه طرح های تولید پروپیلن، تامین دانش فنی بود که با دانش فنی MTP کسب شده و همینطور اولین PDH در حال اجرا از این تنگنا عبور کردیم.
محمدی از مصرف ۳۳۴ گرید انواع پلیمر در حال حاضر در کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر ۹ میلیون تن انواع پلیمر تولید می کنیم که در سال ۲۰۲۵ به ۲۱ میلیون تن می رسد. در سال ۱۴۰۴، حدود ۴ درصد از سبد حهانی را پوشش میدهیم.
وی سپس با جزییات بیشتری به تفکیک محصولات پلیمری تولیدی کشور پرداخت و گفت : ۴.۱ میلیون تن ظرفیت تولید پلی اتیلن داریم که تا سال ۱۴۰۴ به عدد ۱۳ میلیون تن در سال خواهیم رسید.وی ا تحقق این هدف با اجرای طرح های جهش سوم خوراک ترکیبی خبر داد.
وی ظرفیت یک میلیون تنی پلی پروپیلن کشور را به عنوان خاویار صنعت پتروشیمی و ماده ای که برای صنایع پایین دستی و علی الخصوص پلاستیک و نساجی جذاب است، رقم پایینی دانست و از افزایش ظرفیت تولید این محصول تا ۴.۵ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ خبر داد. وی در مورد پلی اتیلن ترفتالات افزود: فعلا یک واحد و آنهم پتروشیمی تندگویان در سال ۹۰۰ هزار تن PET بطری و نساحی تولید می کند، که این رقم تا سال ۲۰۲۵ { ۱۴۰۴ شمسی} با چهارصد هزار تن افزایش به ۱.۳ میلیون تن خواهد رسید.
محمدی همچنین از برنامه توسعه تولید انواع پلی استایرن خبر داد و گفت: جهت تولید انواع پلی استایرن برای سال ۱۴۰۴ شمسی یا ۲۰۲۵ میلادی طوری برنامه ریزی کرده ایم که با رشد ۲۲۰ هزار تنی از ۸۷۰ هزار تن امروز به ظرفیت تولید ۹۹۰ هزارتنی در سال ۲۰۲۵ میلادی برسیم.
محمدی سپس به مجتمع های پتروشیمی اشاره ای داشت و اظهار داشت: هم اکنون ۶۰ مجتمع پتروشیمی در سطح کشور فعال هست، که از این بین ۲۷ پتروشیمی محصولات پلیمری تولید می کنند. وی در این مورد به افق ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: این عدد در سال ۱۴۰۴ به ۱۱۳ مجتمع که ۵۰ واحد آن پلیمری است افزایش خواهد یافت.
وی سپس در مورد نحوه مصرف پلیمرهای تولید شده در صنعت پتروشیمی ایران اظهار داشت که ۵۴ درصد از محصولات پلیمری تولیدی ایران در بازار داخل مصرف می شود و ۴۶ درصد آن صادر می شود که ارزآوری قابل توجهی برای کشور داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تمجید از شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از بومی سازی ۷۰ درصد کاتالیست های مورد نیاز کشور و صنعت پتروشیمی تا پایان سال آتی شمسی خبر داد.
پس از پایان سخنان بهزاد محمدی، وزیر نفت بیژن نامدار زنگنه در جایگاه قرار گرفته و در حال سخنرانی است که سخنان وی نیز در مطلبی جداگاه پوشش داده خواهد شد.
برای مطالعه سخنان وزیر نفت در افتتاحیه ایران پلاست چهاردهم اینجا کلیک کنید.