به گزارش صنایع پلاستیک، از زمانی که شرکتهای تولیدکننده سیمان با ممنوعیت استفاده از کیسه های پلیمری مواجه شدند و از سوی دیگر با افزایش شدید و جهشی قیمت کاغذ، بسته کاغذی سیمان نیز برایشان مقرون به صرفه نبود، به فکر جایگزینی افتادند که علاوه بر اینکه صدمات فیلم های پلیمری را برای محیط زیست نداشته باشد، همان خواص را داشته باشد و از طرفی به اندازه کیسه های کاغذی هم گران نباشد.در همین راستا، تولید کیسه های سیمان پلی پروپیلن زیست تخریب پذیر با استفاده از فناوری نانو در دستور کار یک شرکت ایرانی قرار گرفت.
با توجه به موارد فوق الذکر، یک شرکت دانش بنیان ایرانی با استفاده از نخ زیست تخریب پذیر حاوی نانوذرات، جهت بسته بندی سیمان خط تولیدی را راه اندازی کرد، که بسیار مورد توجه شرکتهای داخلی و منطقه ای قرار گرفته است.
شرکت پلاستیک کاران فاران به صورت ماهیانه حدودا ۴ میلیون کیسه سیمان از نوع زیست تخریب پذیر را به کشورهای اطراف ایران صادر می کند. برای مثال، کشور عراق سالانه ده میلیون و سوریه دوازده میلیون کیسه سفارش به این شرکت داده اند. این شرکت در نظر دارد تا در برنامه توسه ای خود ظرفیت تولید خود را بیشتر نماید تا بتواند حجم بیشتری از تقاضا را پاسخ داده و برای کشور ارز آوری بیشتری داشته باشد.
همچنین یک شرکت هندی، مصرانه از این شرکت خواسته است تا نسبت به انتقال فناوری تولید این کیسه های سیمان پلی پروپیلن زیست تخریب پذیر تولید شده با فناوری نانو، مبادرت ورزد، که فعلا بررسی این درخواست و شرایط انتقال فناوری آن در دست مطالعه است.
در این شرایط، شرکت پلاستیک کاران فاران گونی بافته شده از نخ زیستتخریبپذیر حاوی نانوذرات جهت بستهبندی سیمان را در خط تولید خود دارد محصولی که به شدت مورد توجه بازار داخل و خارج قرار دارد.
این محصول نسل جدیدی از نانوکامپوزیتها بر پایه پلیپروپیلن است که بر مبنای فناوری نانو به تولید صنعتی رسیده و از آن برای تولید نخ، پارچه و کیسه مخصوص سیمان، گچ و آرد استفاده میشود.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت پلاستیک کاران فاران که این کیسه های را تولید می کند، می گوید: «در حال حاضر تقاضا برای این محصول بسیار بیشتر از ظرفیت تولید ما است. ۲۳ شرکت تولید سیمان در داخل کشور و مشتریان متعددی از کشورهای همسایه از این محصول استفاده میکنند.»
شرکتهای سیمان کاشان، صوفیان{با نماد سصوفی} ، ارومیه {ساروم} ، خوی، فارس و خوزستان{سفارس}، تهران {ستران}، اردستان، نایین، اردبیل{ساربیل}، سپاهان {سپاها} و سیمان یاسوج از جمله مشتریان این کیسهها در داخل کشور هستند.
به اعتقاد مهندس غفارزاده استفاده از کیسههای کاغذی صرفه اقتصادی ندارد و این کیسههای زیستتخریبپذیر از نظر قیمت ۲۵ درصد هزینه کیسههای کاغذی است، بنابراین جذابیت اقتصادی بالایی برای شرکتهای تولیدکننده سیمان دارد.
وی درباره بازار صادرات این کیسههای سیمان میگوید: «عراق یکی از مقاصد اصلی صادرات ما به شمار می رود. خوشبختانه به تازگی سفارشاتی نیز از کشور سوریه دریافت کرده ایم. کشورهای تاجیکستان و ترکمنستان نیز از دیگر همسایگانی هستند که با ما برای تهیه کیسه های نانوکامپوزیت زیست تخریب پذیر سیمان همکاری می کنند. متاسفانه، فعلا ظرفیت تامین این میزان تقاضا را نداریم و در حال راه اندازی خطوط دیگری برای تولید، جهت برآوردن تقاضای روزافزون این کیسه ها هستیم.»
تولید کیسه های سیمان پلی پروپیلن زیست تخریب پذیر با استفاده از فناوری نانو علاوه بر مزایای محیط زیستی، سبب می شود تا صادرات غیرنفتی کشور بالا رفته و برای کشور ارزآوری ایجاد گردد که از دیگر مزایای این پروژه دانش بنیان و با بهره گیری از فنانوری نانو است.