به گزارش صنایع پلاستیک، دفتر توسعه صنایع پایین دستی قیمت پایه مواد پلیمری و محصولات شیمیایی را تا پایان آذرماه ۱۳۹۹ اعلام کرد.
این هفته، میانگین قیمت دلار نیمایی پس از دو هفته نزولی شدن { البته به مقدار ناچیز و کمتر از یک درصد } دوباره صعودی شد. نرخ دلار مبنای کشف قیمت های پایه امروز، ۲۵۶,۵۲۹ ریال در نظر گرفته شد که ۲۳۲ ریال معادل ۰.۰۹ درصد نسبت به هفته گذشته افزایش را به ثبت رساند. این بدان معناست که مولفه دلار نیمایی در فرمول کشف قیمت های پایه، امروز به میزان اندکی بار افزایشی را به قیمت ها تحمیل می کند، منتها این میزان آنقدر اندک است که می توان با اغماض از آن گذشت و آنرا نادیده انگاشت.
دیگر مولفه ای که در فرمول کشف قیمت های پایه اثر دارد، قیمت جهانی پلیمرها است. این هفته در بازارهای جهانی، پلیمرها در گروه های گوناگون و بازارهای مختلف رفتارهای گوناگونی از خود نشان دادند. برای نمونه در بازار خاورمیانه ما شاهد افت قیمت اکثر گروه های کالایی بودیم. اما در بازارهای شرق، جنوب شرقی آسیا و جنوب آسیا وضعیت برای هر گروه و گرید متفاوت بود.
قیمت گروه ABS در بازارهای جهانی این هفته روالی کاملا کاهشی داشت، بطوریکه شاهد بیش از ۴ درصد کاهش قیمت این گروه کالایی در بازارهای شرق و جنوب شرقی آسیا بودیم. انواع پلی استایرن یا ثبات قیمت داشتند و یا با اندکی کاهش قیمت در برخی از بازارها مواجه شدند. به جز بازار خاورمیانه، انواع گریدهای گروه پلی پروپیلن در بازارهای شرق و جنوب شرقی و جنوب آسیا، روالی رو به رشد داشتند. انواع پلی اتیلن هم رفتارهای گوناگونی از خود نشان دادند و در مجموع می توان گفت، به جز بازار خاورمیانه در مجموع روالی خنثی داشتند.
در نتیجه این مساله مهم است که میانگین وزنی قیمت های متوسط که توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی محاسبه می شود، به کدام یک از بازارها وزن بیشتری بدهد. اگر قیمت های بازار خاورمیانه وزن بیشتری داشته باشند، می توان انتظار داشت که روال قیمت ها نسبتا کاهشی باشد، اما اگر وزن قیمت ها در بازارهای دیگر وزن بیشتری داشته باشد، بازار در هر گروه و گرید می تواند شرایطی دگرگون داشته باشد و جدول مقایسه قیمت های این هفته با هفته گذشته می تواند جدول یکدستی نباشد.
به طور کلی امیدواریم این هفته که عملا دلار نیمایی، که این اواخر برای صنعتگران صنایع پایین دستی به عنوان یک کابوس درآمده بود، تاثیر چندانی در قیمت های پایه نخواهد داشت، قیمت های جهانی اندکی یاری کنند تا روال قیمت پایه دست کم برخی گروه های پلیمری نزولی شود، چه اینکه با این قیمت ها به واقع دیگر تولید برای صنایع پایین دستی صرفه اقتصادی ندارد. ضمن اینکه آرزومندیم، بالاخره عزیزان دفتر توسعه صدای فعالان صنایع پایین دستی را شنیده، و تغییرات در فرمول کشف قیمت های پایه به انجام برسانند و دست کم عامل نوسانی چون دلار را از میان مولفه های اثرگذار بر قیمت پلیمرها خارج نمایند، چه اینکه همین قیمت جهانی پلیمرها قطب نمای مناسبی برای مشخص کردن جهت کلی بازار همسو با بازارهای جهانی است و استفاده از مولفه دلار تنها منجر به ایجاد انتظارات تورمی، نوسان قیمتهای پایه و عدم پایداری قیمت ها می باشد.
قیمت های اعلام شده برای مدت یک هفته به عنوان قیمت مبنای تالار محصولات پتروشیمی بورس کالای ایران، کاربرد خواهند داشت.
لینک تحلیل قیمت پایه امروز مواد پلیمری در کانال تلگرام صنایع پلاستیک
جدول مقایسه ای قیمت پایه مواد پلیمری در تاریخ ۱۶ و ۲۳ آذرماه ۱۳۹۹
جدول مقایسه ای قیمت پایه مواد شیمیایی در تاریخ ۱۶ و ۲۳ آذرماه ۱۳۹۹