به گزارش صنایع پلاستیک، پتروشیمی لردگان که پنجشنبه، ۶ آذرماه ۱۳۹۹ هجری شمسی از طریق ویدئوکنفرانس با فرمان حسن روحانی، رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسمی رسید، با هدف تولید سالانه ۱۰۷۵ هزار تن اوره و ۶۷۷ هزار تن آمونیاک ساخته شده و ارزش محصولات این مجتمع ۲۴۰ میلیون دلار است. افتتاح پتروشیمی لردگان توسط ریاست جمهوری از طریق ویدئو کنفرانس به دلیل شیوع کرونا صورت گرفت، و الا این طرح یکی از طرح های مهم در گام دوم جهش پتروشیمی ایران است که در حالت عادی حتما ریاست جمهوری علاقمند به افتتاح حضوری آن بود.
کلنگ پتروشیمی لردگان در سال ۸۵ زمین زده شد، اما بهدلیل تحریمها و تأمین نشدن منابع مالی مورد نیاز دچار وقفه شد، اما با پیگیریهای انجامشده در دولت یازدهم و دوازدهم با وجود تحریمهای شدید، تکمیل و بهطور کامل به دست متخصصان ایرانی راهاندازی و عملیاتی شد، همچنین حدود ۶۰ درصد تجهیزات استفادهشده در این مجتمع داخلی هستند.
واحد یوتیلیتی پتروشیمی لردگان پارسال و واحدهای اوره و آمونیاک امسال عملیاتی شدند. این مجتمع به سالانه ۳۲۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی برای سوخت و ۴۲۹ میلیون مترمکعب گاز طبیعی بهعنوان خوراک نیاز دارد که از خط لوله گاز سراسری تأمین میشود.
۷۵۴ میلیون یورو و ۱۱۲۳۰ میلیارد ریال در پروژه پتروشیمی لردگان سرمایهگذاریشده که از محل استقراض از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، آورده نقدی و غیرنقدی گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، تسهیلات ریالی بانک سپه، اوراق مشارکت و تسهیلات خط اعتباری چین تأمین شده است.
احداث پتروشیمی لردگان بهطور متوسط زمینه اشتغال ۲۸۰۰ نفر بهصورت مستقیم و ۴۵۰ نفر غیرمستقیم را در زمان اجرای پروژه ایجاد کرد و در زمان بهرهبرداری نیز برای ۷۰۰ نفر بهطور مستقیم و بیش از ۱۵۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد میشود.
شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان (پترول) با ۶۵.۹۴ درصد سهامدار عمده پتروشیمی لردگان است؛ سهامداران حقیقی با ۲۶.۵ درصد، مهندسی همپا و شرکتهای وابسته با ۳.۰۳ درصد، صنایع پتروشیمی خلیجفارس با ۱.۱۵ درصد، صندوق سرمایهگذاری.ا.ب.خلیجفارس با ۲.۳۵ درصد و دیگر سهامداران حقوقی با ۱.۰۳ درصد سهم دیگر سهامداران این پروژه هستند. لازم به ذکرست که هلدینگ خلیج فارس به عنوان بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور، بیش از هفتاد درصد پترول {سرمایه گذاری ایرانیان} را در اختیار دارد و به طور غیر مستقیم عمده سهامدار این طرح است.
صاحب لیسانس واحد آمونیاک، شرکت آموینکا کازاله سوئیس و واحد اوره، شرکت استامی کربن هلند، پیمانکار واحدهای فرآیندی و یوتیلیتی نیز کنسرسیوم AVIC/HFEC و مهندسی بخش یوتیلیتی HFEC است.
شرکت کودشیمیایی اوره لردگان در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در منطقه فلارد شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری ساخته شده است. این مجتمع در فهرست طرحهای جهش دوم صنعت پتروشیمی و برنامه افتتاح ۱۷ طرح پتروشیمی در سال ۹۹ قرار دارد که امروز افتتاح شد.
مجتمع پتروشیمی لردگان واقع در استان چهارمحال و بختیاری منطقه فلارد در فاصله ۵۵ کیلومتری شهرستان لردگان واقع شده و به دلیل دسترسی مناسب به منابع آب و گازی و نزدیکی به سه خط لوله گاز کشور از موقعیت مکانی مناسبی برخوردار است
گذار از خام فروش و حرکت به سمت تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت پنج شنبه ۶آذر ماه در آیین افتتاح رسمی پتروشیمی لردگان که از طریق ویدئوکنفرانس با فرمان حسن روحانی، رئیسجمهوری به بهرهبرداری رسمی رسید، اظهارکرد: اولویت اصلی صنعت پتروشیمی در ۷ سال گذشته گذار از خام فروشی،تکمیل زنجیره ارزش و رفع نیازهای کشور بوده است و با و با رشدی ۸۰ درصدی و نسبت به سال ۹۲ و تکمیل طرح های جهش دوم این صنعت در سال ۱۴۰۰ ظرفیت تولید به یکصد میلیون تن به ارزش تولید نهایی ۲۵ میلیارد دلارخواهد رسید.
وی افزود: در جهش سوم نیز ظرفیت تولید به ۱۳۳ میلون تن می رسد و ارزش تولید نیز ۳۷ میلیارد دلار خواهد بود و این طرح ها تا سال ۱۴۰۴ به ثمر خواهد نشست.
زنگنه با تاکید بر این که در سال جاری ۱۹ طرح جهش دوم صنعت پتروشیمی به ارزش ۱۱.۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری به بهره برداری می رسند گفت: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی با تولیدی شدن این طرح ها ۲۵ میلیون تن افزایش می یابد و تاکنون ۵ طرح به ارزش ۳ میلیارد دلاربه بهره برداری رسیده و و لردگان نیز امروز به عنوان ششمین طرح به بهره برداری رسمی می رسد.
وزیر نفت در باره پتروشیمی لردگان گفت: این طرح در یک منطقه کمتر توسعه یافته با هدف محرومیت زدایی از سوی هلدینگ خلیج فارس ساخته شده است وبا تولیدی شدن پتروشیمی لردگان با و نیز طرح های مسجد سلیمان و هنگام ظرفیت تولید اوره و آمونیاک کشور افزایش چشمگیری خواهد یافت و الان ظرقیت تولید ۶.۵ میلیون تن است اابته بدون در نظر این طرح، و نیز طرح های مسجد سلیمان که بزودی به بهره برداری می رسد و نیز طرح هنگام که در حال ساخت است.
زنگنه ادامه داد: مصرف داخلی اوره در کشور حدود ۲ میلیون تن است .
وی با بیان این که در استای سیاست های اقتصد مقاومتی و تنوع خوراک در بالادست، توسعه صنایع پیشران و پایین دستی پتروشیمی مورد توجه قرار گرفته است و در پتروشیمی لردگان طرح کریستال ملامین پتروشیمی لردگان با ظرفیت ۴۰ هزار تن و با سرمایه گذاری حدود ۵۰ میلیون دلار در حال اجراست و نزدیک به ۲۵ درصد در لردگان پیشرفت دارد و ۲ پارک صنعتی اوره رزینی وکریستال ملامین نیز تعریف شده است.
زنگنه به ریل گذاری صنعت در راستای آمایش سرزمینی برای آینده اشاره کرد و افزود: طرح پروپیلن مرکز در حال نهایی شدن در دولت برای دریافت مجوزهای لازم است و چند مگا پروژه نیز بزودی از سوی رئییس جمهوری به بهره برداری خواهد رسید.
از نکات جالب توجه پتروشیمی لردگان و واحدهای تولید اوره و آمونیاک آن اینست که این پتروشیمی در اولین سال فعالیت خود، قرارست در بازار سرمایه و بورس تهران به سهامداران خرد عرضه شود. البته عرضه این پتروشیمی نظیر سایر شرکتهای دیگر منوط به وضعیت بورس تهران خواهد بود.
بخشی از این خبر از از نیپنا گرفته شده است و بخش اصلی خبر از سایر منابع اقتباس شده است.