به گزارش صنایع پلاستیک، امروز چهل و پنجمین جلسه کمیته تخصصی پتروشیمی برگزار شد. اعلام ماهانه نرخ میانگین دلار نیمایی برای قیمتگذاری محصولات پتروشیمی در حالی صورت می پذیرد که درد صنایع پایین دستی دخالت قیمت فاکتور پر نوسان و رو به افزایشی نظیر دلارنیمایی است، نه زیادکردن فاصله اعلام قیمت همین فاکتور، که در گذشته هم تجربه شده است و عملا هیچ سودی به حال این صنایع ندارد.
در چهل و پنجمین جلسه کمیته تخصصی پتروشیمی که امروز در شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزارشد، تغیبر در اعلام نرخ میانگین دلار نیمایی برای قیمت گذاری محصولات پتروشیمی مصوب شد و بر این اساس، مقرر شد در تعیین قیمت پایه هفتگی میانگین ماهیانه نرخ خرید و فروش ارز نیمایی در سامانه Sanarate استفاده شود. توجه داشته باشید که قیمت ها به صورت هفتگی اعلام می شود، تنها اتفاقی که افتاده است اینست که قیمت دلار نیمایی از میانگین هفتگی به میانگین ماهیانه تغییر یافته است، و علت هم اینست که شیب رشد میانگین ماهیانه دلار کمتر از شیب رشد هفتگی است.
با توجه به اینکه صنایع پایین دستی این روزها به شدت با بحران تامین مواد اولیه مواجه است، انتظار می رفت که کمیته تخصصی پتروشیمی، اقدامی دیگر انجام دهد که سبب شود که قیمت پایه پلیمرها، به این شکل ترسناک هر هفته رشد نکنند و برای این مهم ضروری بود که دو مصوبه داشته باشد، یکی اینکه نقش دلار را در قیمتگذاری پلیمرها به صفر رسانده و دوم اهرم های نظارتی را بر توزیع مویرگی مواد تقویت کند، تا ضمن کاهش قیمت مواد اولیه پلیمری و شیمیایی در داخل، همگام با قیمت های جهانی، مطمئن شود که توزیع مواد به صورت عادلانه صورت می گیرد و کد بهین یابی که از بورس کالا خرید می کنند، تولیدکننده باشند و نه دلالان بازار آزاد.
اما این تصمیم که در چهل و پنجمین جلسه کمیته تخصصی پتروشیمی گرفته شد، در واقع شاید در کوتاه مدت جوابگو باشد، و افسار رشد قیمت ها را برای مدتی بکشد، اما با توجه به اینکه آهنگ رشد قیمت دلار نیمایی زیاد شده است، تا بالاخره در قیمتی با دلار بازار آزاد دیدار نموده و دلار تک نرخی شود، نمی تواند در درازمدت مثمرثمر باشد.
باید به انتظار نشست دید و که دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، نرخ میانگین خرید و فروش دلار نیمایی به صورت ماهانه را چگونه محاسبه خواهد کرد؟برای هفته نخست اجرای این مصوبه که انتظار می رود، فردا یکشنبه سیزدهم مهرماه باشد، چون قیمت نسبت به هفته گذشته سنجیده خواهد شد، احتمالا شاهد افت قیمت دلار نیمایی خواهیم بود. چرا که قیمت پایه پلیمرها در هفته گذشته بر مبنای میانگین هفتگی خرید و فروش دلار نیمایی صورت گرفته است، و چون شیب رشد میانگین ماهانه خرید و فروش دلار نیمایی کمترست، علت این کاهش قابل درک است.
لیکن از هفته های آتی نمی توان انتظار تغییرات قابل توجهی د این مورد را داشت. چرا که دوباره میانگین ماهانه نسبت به میانگین ماهانه سنجیده خواهد شد و نسبت دو میانگین ماهانه نمی تواند عدد قابل توجهی باشد و برای همین هم هست که این راه را راهی کوتاه مدت، برای آرام کردن قیمت های رام نشدنی پلیمرها می دانیم.