به گزارش صنایع پلاستیک، مدیر چهاردهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از پیش ثبت نام این رویداد مهم صنعت پتروشیمی از تاریخ ۲۵ شهریور خبر داد و گفت : نمایشگاه بین المللی ایران پلاست به عنوان مهم ترین رویداد بین المللی صنعت پتروشیمی با رعایت پروتکل های بهداشتی و استانداردهای خاص که متعاقبا اعلام خواهد شد از ۲۴ تا ۲۷ آبان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود. به بهانه این خبر، ضمن نقل آن بی ضرر ندانستیم که چند نکته در مورد ضرورت برگزاری ایران پلاست چهاردهم در دوران همه گیری کرونا و عواقب از حالا روشن آن را مطرح نماییم.
ایوب بنوی با بیان اینکه با توجه به شرایط همه گیری ویروس کووید ۱۹ در کشور ، چهاردهمین دوره ایران پلاست بسیار هدفمندتر و تخصصی تر از دوره های گذشته و در راستای اجرای پروتکل های بهداشتی و رضایتمندی ذی نفعان این نمایشگاه برگزار می شود اظهار کرد: علاقه مندان به حضور و مشارکت در این نمایشگاه می توانند از طریق آدرس iranplast.ir در این نمایشگاه پیش ثبت نام کنند.
به گفته ایوب بنوی، چهاردهمین نمایشگاه ایران پلاست در مقطعی که صنعت پتروشیمی در مسیر جهش دوم و تحقق ظرفیت صد میلیون تن تا سال ۱۴۰۰ قرار دارد، می تواند مسیر را برای جلب توجه بیشتر به ملزومات توسعه بازارهای داخلی محصولات پتروشیمی و رونق گرفتن صنایع تکمیلی و تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی هموارتر سازد.
نمایشگاه ایران پلاست با شعار کسب و کار جهانی در چهار گروه مواد اولیه، ماشین آلات، کالای ساخته و نیمه ساخته و خدمات فنی و مهندسی برگزار می شود.
در واقع قصد نداشتیم که فعلا و در این مرحله نقدی بر “چرایی برگزاری نمایشگاه ایران پلاست در شرایط ویژه همه گیری کرونا” در سال جاری بنگاریم، به گفته مدیر محترم نمایشگاه نمایشگاه چهاردهم ایران پلاست، در حالی در پایان آبانماه برگزار می شود که بسیاری از نمایشگاههای بزرگتر و مهمتر صنعت پلاستیک در سطح جهان، به تعویق افتاده و برای سال ۲۰۲۱ و مشروط بر رفع نگرانی های ناشی از همه گیری کووید – ۱۹ برنامه ریزی شده اند.
پس از مشاهده و نقل این خبر از روابط عمومی پتروشیمی بی درنگ به یاد نامه برگزارکننده چاینا پلاس افتادم، که در دو مرحله با تاکید بر این نکته اصل برای ما “سلامت ” شماست، این نمایشگاه مهم و تاثیرگذار جهانی را به تاخیر انداخت و بار دوم در حالی این مهم روی داد که چند هفته ای بود که حتا یک مورد ابتلا به کرونا در خاک چین گزارش نشده بود. با این حال، به دلیل احتمال ورود ویروس در جریان برگزاری این سومین بزرگترین نمایشگاه پلاستیک جهان و مهمترین نمایشگاه سالانه این صنعت، دولت چین هر کنفرانس، نمایشگاه و رویدادی که برگزاری آن می توانست و یا می تواند موجب انتقال کرونا به خاک این کشور شود را مطلقا ممنوع کرده است.
همه می دانیم که قیاس چاینا پلاس و ایران پلاست، با وجود همه علاقه ما به توفیق این نمایشگاه وطنی، از پایه امری نادرست و قیاسی مع الفارق است. در واقع از همین حالا می توان بخش بین الملل نیم بند نمایشگاه بین المللی صنعت پلاستیک و لاستیک ایران، موسوم به ایران پلاست را که به دلیل تحریم های ظاالمانه آمریکا، در شرایط معمولی هم مشارکت کننده چندانی نداشت، با در نظر گرفتن شرایط خطیر همه گیری کرونا، کان لم یکن دانست. همین کافی است که صفت ” بین اللملی ” مقابل نام این نمایشگاه را با تردید جدی مواجه نماید؟ به راستی فرق این نمایشگاه و دیگر نمایشگاههای استانی نظیر تهران پلاست چیست؟ اگر قرارست، ایران پلاست با حضور تعدادی تولیدکننده داخلی و در بهترین حالت تعدادی انگشت شمار شرکت خارجی یا به طور دقیق تر شرکت چینی و هندی برگزار شود، چه ضرورتی به برگزاری آن وجود دارد؟
به راستی این مطلب را نمی نگاشتیم، اگر جناب مدیر، شعار نمایشگاه را “کسب و کار جهانی” انتخاب نمی کردند. آخر، برای کسب و کار خارجی نیاز به طرف خارجی هم هست؟ آیا تعداد به فرض قابل توجهی مشارکت کننده وطنی در نمایشگاه شرکت می کنند، تا برای کسب و کار جهانی چاره ای بیاندیشند؟ یا در طی سال گذشته ما در زمینه مواد اولیه، ماشین آلات، تجهیزات و سایر بخش های صنعت پلاستیک چه میزان پیشرفت قابل ذکر داشته ایم، که نیازست برای نمایش و تبلیغ آنها، نمایشگاه برگزار کنیم؟
در متن خبر بارها به تاکید موکد گفته شده است که پروتکل ها، استانداردها و ملزومات دوران کرونا رعایت خواهد شد، تا به شکل تلویحی اطمینان خاطری به شرکت کنندگان داده شود. به راستی از آغاز همه گیری تا به امروز، جامعه ما در کمال تاسف از خود پتانسیل رعایت پروتکل ها و ملزومات دوران کرونا را نشان داده است، که ما باید انتظار داشته باشیم که در سالن های سربسته ایران پلاست این مهم اتفاق افتد. آیا برگزاری ایران پلاست با این شرایط، که بیشتر به یک نمایشگاه ملی می ماند تا یک نمایشگاه بین المللی، ضرورتی بیش از برگزاری نمایشگاههای مهم پلاستیک در سطح جهان را داراست که به علت کرونا لغو شده اند و به سیاق سابقه آنها می توان ادعا کرد در بسیاری از این رویدادها، در هر دوره، تعداد قابل توجهی تکنولوژی، مواد، افزودنی و فرآیندهای جدید ارایه می شوند!!! آیا ایران پلاست چهاردهم، ولو بسیاری هم در آن غرفه گذاری کنند، یک دورهمی به شدت گران برای صنعتگران صنعت پلاستیک نیست؟ آیا دور هم آوردن تعداد قابل توجهی صنعتگر پلاستیک از اقصی نقاط کشوردر این شرایط که می تواند موجب انتقال ویروس شود، و سپس بازگشتن آنها به استانها و شهرهای خود، آنهم درست در زمانی که وزیر بهداشت معتقدست بزرگترین پیک کرونای کشور در آن هنگام رقم خواهد خورد، جفا در حق کادر درمان، پزشکان و پرستاران رنجور کشور نیست؟
بدون هیچ تردیدی ما خواهان برگزاری نمایشگاه ایران پلاست، به دور از تحریم های ظالمانه و یکسویه ایالات متحده آمریکا در بهترین شکل و با حضور حداکثری شرکای بین المللی مان هستیم و خدا می داند که مووسس این رسانه در راستای جهانی کردن این نمایشگاه چه زحماتی که متقبل نشده است. اما در شرایطی که عدم حضور شرکتهای خارجی تقریبا به صورت مطلق قطعی است، و استقبال صنعتگران داخلی صنعت پلاستیک هم اگر معقولانه به موضوع نگاه کنیم دست کم از هر سال کم رنگ تر خواهد بود، تا این حد ضروریست که در فصلی که احتمالا اوج همه گیری کووید – ۱۹ خواهد بود، بیاییم و امکان انتقال و انتشار بیماری در سراسر کشور را به شدت بالا ببریم؟ به راستی رعایت پروتکل های بهداشتی و استانداردهای دوران کرونا در توان فرهنگی، مدنی و اجرایی ما هست. به راستی، اگر یکسال ایران پلاست به خاطر جلوگیری از تحمیل هزینه های گزاف به سیستم بهداشت و درمان کشور، جلوگیری از توسعه بیماری و تشدید همه گیری، پیش گیری از به مخاطره افتادن جان صنعتگران و مخاطبان نمایشگاه، یاری رساندن به کادر درمان و ….. به تعویق بیافتد، اتفاق خاصی خواهد افتاد؟
ما فعلا به همین حد بسنده می کنیم و نظر خود را نسبت به عدم وجود توجیه برای برگزاری این نمایشگاه یا هر رویداد مشابهی در این شرایط، مورد تاکید قرار می دهیم، انشالله که مسوولان یکبار دیگر شرایط کشور، ضرورت برگزاری نمایشگاه ایران پلاست و توانایی خود در کنترل و مهار همه گیری در جریان چنین نشست بزرگ و چند روزه را در کنار هم بگذارند، وتصمیم درست و امید به خدا منطبق بر منافع عمومی را اتخاذ نمایند. باور کنید، اولویت همه کشور باید مهار همه گیری باشد، و برگزاری نمایشگاه آنقدر که موجب خسران است، منافع حتا برای صنعت پلاستیک به تنهایی هم ندارد. فعلا به همین حد بسنده می کنیم و با یک سووال بی جواب کلام را به پایان می بریم، چرا شعار “کسب و کار جهانی” در این خودمانی ترین دوره برگزاری ایران پلاست ؟ هر چند پاسخ احتمالی را می دانیم!
چند نکته در مورد ضرورت برگزاری ایران پلاست چهاردهم در دوران همه گیری کرونا