به گزارش صنایع پلاستیک، رسانه تخصصی پتروشیمی، ICIS از کاهش حاشیه سود بازار پلاستیک و مواد شیمیایی آمریکا خبر داد. در خبر این رسانه در توضیح بیشتر آمده است که یکنواختی تقاضا برای محصولات شیمیایی و پلاستیک در آمریکا از جمله اهم تحولات اقتصادی در ۶ هفته گذشته ۱۲ ناحیه این کشور به شمار می رود. این نکته در گزارش رسانه بانک مرکزی آمریکا، که خلاصه تحولات اقتصادی این کشور را پوشش می دهد، مورد تاکید واقع شده است.
تازهترین نسخه Beige Book ایالات متحده آمریکا حاوی دادههای جمعآوری شده تا ششم ژوئیه (۱۶ تیرماه) است. Beige Book همان گزارشی است که رکود نسبی در بازار پلاستیک آمریکا، در آن مستند شده است و متعلق به بانک مرکز ایالات متحده آمریکا می باشد.
اظهارات مربوط به تقاضا از یازدهمین منطقه بانک مرکزی ایالات متحده که شامل ناحیه شمالی ایالت لوئیزیانا و همه بخشهای ایالت تگزاس میشود، آمده است که بسیاری از پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی در این منطقه واقع شده است.
بانک مرکزی فدرال ایالات متحده آمریکا موسوم به فدرال رزرو، اعلام کرد: مقدار بهرهگیری از ظرفیت تولید پالایشگاهها با افزایش همراه بوده است هر چند که حاشیه سود همچنان در سطوح پایینی به سر میبرد.
شرکتهای شیمیایی اعلام کردند که به دلیل نیاز به تجیهزات محافظت شخصی و مواد ضدعفونی کننده تقاضا همچنان در سطوح بالا باقی میماند.
بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد که کاهش تولید در صنایع نفت و گاز همچنان از موانع اصلی به شمار میآید.
پس از شیوع پاندمی کرونا، یکی از بازارهایی که به شدت مورد فشار قرار گرفت، بازار محصولات پتروشیمی بود و با اینکه برخی از محصولات این صنعت، به دلیل شیوع ویروس کرونا با افزایش محبوبیت مواجه شد، اما اکثر تولیدات پتروشیمی ها با کاهش شدید تقاضای جهانی رو به رو شده است. هر چند به نظر می رسد با بهبود نسبی اوضاع در چین تقاضا در آسیا در حال بازگشت به دوران پیشاکروناست، اما وضعیت در ایالات متحده آمریکا فعلا به سمت رکود در این بازار در حرکت است.
پلیمرهای مورد استفاده در تولید انواع تجهیزات محافظت شخصی و نیز پلیمرهایی که در تولید ظروف یکبارمصرف و بسته بندی های انعطاف پذیر یا سخت به کار می روند، در کنار محصولات شیمیایی چون آب ژاول از جمله پر اقبال ترین محصولات پتروشیمی در دوران شیوع کرونا در تمام جهان به شمار می روند که درصد کوچکی از تمام تولیدات این مجتمع های عظیم را تشکیل می دهند.
شاید، اگر کاهش قیمت نفت و در نتیجه خوراک پتروشیمی ها نبود که حاشیه سود آنها را تا حدی افزایش داده و ضررهای ناشی از کرونا را بعضا تا مقداری خاص پوشش داده است، بسیاری از مجتمع های پتروشیمی در آمریکا یا سایر کشورهای جهان، در آستانه ورشکستگی قرار دارند، اما همین افزایش حاشیه سود ناشی از کاهش قیمت خوراک، سبب شده است فعلا پتروشیمی ها در جهان صورتهای مالی سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ خود را با ضررهایی غیرقابل تصور ارایه کنند.