به گزارش صنایع پلاستیک، داوودرضا ربانی مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی باختر پنجشنبه پنجم تیرماه ۱۳۹۹ در آیین افتتاح مجتمع پتروشیمی میاندوآب توسط رییس جمهور از افزایش ارز آوری و صادرات پتروشیمی باختر خبر داد و افزود: مجتمع میاندوآب یک واحد تولیدکننده پلی اتیلن ۱۴۰هزارتنی است که ظرفیت تولید پلی اتیلن پتروشیمی باختر را به یک میلیون و پانصد هزار تن در سال می رساند. قرارست که این پتروشیمی که با سرمایه ای ارزی یکصد و بیست میلیون دلار به بهره برداری رسید،
در حال حاضر میزان ارز آوری هلدینگ باختر از مجموعه صادرات محصولات پتروشیمی تنها ۱۰ درصد است ، قرارست بنا بر پیش بینی ها با بهره برداری از طرح پتروشیمی میاندوآب، میزان ارز آوری این هلدینگ با ۵۰ درصد افزایش به ۱۵ درصد در سال برسد. به بیان ساده، پتروشیمی میاندوآب، ۵ درصد درآمد ارزی خواهد داشت.
ربانی استفاده از کاتالیست بومی در این طرح را یکی از مزیت های آن بر شمرد و گفت : نخستین بارست که در یک مجتمع تولید کننده پلی اتیلن از کاتالیست بومی استفاده می شود که این کاتالیست هم در گروه هلدینگ باختر تولید شده است.
مدیرعامل هلدینگ باختر سپس به پیشینه طرح اشاراتی داشت و ادامه داد: کار اجرایی مجتمع پتروشیمی میاندوآب از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است و هفته گذشته تولید خود را آغاز کرده و امروز توسط رییس جمهور به طور رسمی بهره برداری شد. برای عملی شدن این طرح سرمایه گذاری ۴۰ میلیون یورویی و ۸۰۰۰ میلیارد ریالی صورت گرفته است. پیش بینی ها از ارزش بیش از ۱۴۰ میلیون دلاری محصولات این پتروشیمی خبر می دهد.
وی در مورد میزان اشتغال ایجاد شده از مجتمع پتروشیمی میان دوآب خاطرنشان کرد: در حال حاضر به صورت مستقیم ۸ هزار نفر در مجموعه پتروشیمی باختر مشغول به کار هستند که بعد از بهره برداری از طرح هایی که در سال جاری به صورت رسمی افتتاح خواهد شد به اشتغال مستقیم ۱۶۵۰۰ نفر خواهد رسید. این آمار در حالی بیان شد، که اشتعال مستقیم ۸۰۰۰ نفر برای یک پتروشییمی کمی خارج از واقعیت به نظر می رسد و در گذشته از اشتغال تنها ۴۲۰ نفر به صورت مستقیم در این پتروشیمی سخن گفته شده بود.
ربانی افزود: روزانه ۱۸۰ تریلر محصولات جامد ما را منتقل می کنند که با بهره برداری از مجتمع پتروشیمی میاندوآب به ۲۰۰ تریلر خواهد رسید.
وی با بیان این که سهامداران گروه باختر به استفاده از تمامی منابع داخلی برای توسعه بیشتر علاقمند هستند گفت: بر همین اساس در سال جاری علاوه بر پتروشیمی میاندوآب دو مجتمع دیگر اتانول و اتیلن گلایکول و دو واحد اکسیژن بهره برداری خواهد شد. همچنین مجتمع پتروپالایشگاهی در جاسک شروع شده و یک مجتمع کشت و صنعت در کنارک در حال احداث است. بر این اساس از جنوبی ترین قسمت شرق کشور تا شمالی ترین قسمت غرب کشور در حال سرمایه گذاری و احداث طرح هستیم.
پتروشیمی میاندوآب سالانه ۱۴۰ هزارتن خوراک اتیلن دریافت کرده و بناست به همین میزان، پلی اتیلن خروجی آن باشد. سی درصد از سهام پتروشیمی مذکور به شرکت متانول پوشینه و ۷۰ درصد آن نیز به هلدینگ پتروشیمی باختر تعلق دارد. این طرح نیز به عنوان یکی از طرح های جهش دوم صنعت پتروشیمی ایران به شمار می رود.
متانول محور بودن، طرح های پتروشیمی با توجه به روش های نوین، کم خرج تر و پر بازده تری که برای تولید همین محصولات به کار می رود، عمده ایرادیست که به طرح های در دست اقدام این هلدینگ واردست. اصولا اکثر طرح های ما دچار همین نقص هستند و به نظر نمی رسد، که عزم جدی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای به روز رسانی دانش فنی صنعت پتروشیمی وجود داشته باشد، در نقطه مقابل افزایش حجم تولیدات و تبدیل کردن ایران به بزرگترین متانول ساز از یکسو و بزرگترین پلی الفین ساز جهان بدل دغدغه مسوولان پتروشیمی است.