به گزارش صنایع پلاستیک روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز می نویسد: یوسف البنیان مدیرعامل سابک گفت: پاندمی کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ موجب شده است که تقاضا برای محصولات و مواد پلاستیک های یکبارمصرف، که در قالب ماسک های صورت، تجهیزات محافظتی و … به کار می روند را به شدت تقویت نماید.
وی می افزاید: پاندمی کرونا و شروع استفاده گسترده از محصولات پلیمری نظیر لیوان، قاشق، چنگال و ظروف یکبارمصرف توسط دولت ها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک، که برای مقابله با انتقال این ویروس بین افراد جامعه صورت می گیرد، سبب تغییر دیدگاه بسیار سختگیرانه ای شده است که مدتی بود علیه پلاستیک ها وجود داشت.
بر اساس این گزارش ، مدیرعامل سابک تصریح کرد: پلاستیک به واقع جز جدایی ناپذیر زندگی امروز بشر است، استفاده از پلاستیکهای یکبار مصرف که تاکنون ازسوی دوستداران محیط زیست به شدت منع میشد، اکنون نجاتبخش زندگی و جان انسانها شده است.
افزایش آگاهی عمومی درباره آثار مخرب دور ریز ظروف پلاستیکی یکبار مصرف بر زیست دریاها طی سالهای اخیر توانسته تاحدودی بر رفتار مردم اثر گذارد و بر خردهفروشان و سیاستمداران برای کاهش و حذف استفاده از ظروف پلاستیکی فشار وارد کرده است.
اما اکنون با توجه به شیوع ویروس کرونا، تقاضا برای این مواد بهمنظور تولید تجهیزات محافظت شخصی و بهداشتی شامل دستکش ، ماسک، گان و غیره، افزایش یافته است، بیشتر این مواد در نتیجه فرآوری سوختهای فسیلی به دست میآید.
هر چند که پیشبینی میشود به دلیل کاهش تولید خودروسازان، لوازم خانگی و کاهش کسب و کارها، مصرف کلی پلاستیک امسال کاهش یابد، اما نیازها برای کالاهای پزشکی و تجهیزات محافظتی دوره مهمی را برای عرضهکنندگان مواد شیمیایی رقم زده است.
آمارهای مووسسه آیسیایاس نشان میدهد که همهگیری ویروس کرونا، سبب رشد صنایع بستهبندی شده است، به گونهای که بعضی از شرکتها از رشد ۵ تا هشت درصدی فعالیتهای خود در نیمه نخست سال جاری میلادی نسبت به دوره مشابه پارسال خبرداند.
دیدگاههای رادیکالی که در رابطه با عدم استفاده از پلاستیک ها وجود دارد، به هیچ عنوان به این موضوع نمی پردازند، که پلاستیک ها نیز مانند سایر دستاوردهای بشری، می توانند به صورت مثبت یا منفی به کار گرفته شوند. برای مثال، آلودگی آبها و اقیانوسها، یکی از مهمترین دغدغه های دوستداران محیط زیست است، اما هیج یک از این دغدغه مندان، به این موضوع اشاره نمی کنند که برای مثال انواع مصنوعات پلاستیکی و به ویژه بطری ها یا ظروف، توسط انسانها به دریاها و اقیانوس ها ریخته شده اند و اگر فرهنگ استفاده درست از محصولات پلاستیکی وجود داشت، به این معنا که پس از مصرف، این مصنوعات از مبدا بازیافت می شدند، امروزه هم ما میزان کمتری از منابع فسیلی تجدیدپذیر زمین را برای تولید پلاستیک ها استفاده می کردیم و هم شاهد چنین ناهنجاری زیست محیطی نبودیم.
به هر حال آنچه پاندمی کرونا؛ قطعی کرد ” ضرورت بازنگری در آینده پلاستیک ” هاست. خاصه آنکه، بحث بازیافت به عنوان ستون اصلی اقتصاد چرشی در صنعت پلاستیک جهان بسیاری جدی گرفته شده است و نمایشگاه K 2019 بزرگترین رویداد صنعت پلاستیک که سه سال یکبار برگزار می شود، در همه بخش های صنعت پلاستیک به مساله ای استفاده از مواد ضایعاتی پرداخته بود. معمولا آنچه در این نمایشگاه مدنظر و توجه قرار گرفت و به عنوان تم معرفی می گردد، در سنوات آتی خط مشی اصلی صنعت پلاستیک را شامل می شود.
این مطلب از نیپنا گرفته شده پس از افزودن توضیحاتی منتشر شده است.