در همین راستا، امسال هم طرح هایی داشتیم که متاسفانه شیوع بیماری کرونا و مسائلی که ویروس کووید-۱۹ پیش آورد، سبب شد جلسه تعیین استراتژی های کاریمان به جای اواسط فروردین ماه در روزهای ابتدایی اردیبهشت ماه برگزار شود، برگزاری این جلسه هر چند اندکی دیر، اما نتایج مثبت و ارزنده ای داشت که به یکی دوتای آنها که از نظر ما مهمترست، و بیش از تغییرات ساختاری، به موضوعات محتوایی می پردازد، اشاره می کنم.
قسمت اول:
طی سالهای فعالیتم در ماهنامه کاغذی و بخش فارسی گروه رسانه ای صنایع پلاستیک، بارها با اصحاب و به ویژه قدما و پیشکسوتان عزیز صنعت پلاستیک مواجه شده ام که نسبت به گوشه نشینی مهندس احمدعلی ساعت نیا در ساحت رسانه های پارسی زبان پلیمری، اعتراض داشتند و همواره درخواست می نمودند که به اطلاع ایشان برسانم که فلان کس و بهمان شخص، منتظر نوشته های ایشان هستند. البته از باب حفظ امانت بنده همواره نقل این درخواستها را خدمت مهندس ساعت نیا، مووسس محترم گروه رسانه ای صنایع پلاستیک ارسال می کردم، اما به نظر ایشان در دوری و عزلتی خودخواسته از فضای رسانه ای پارسی زبان، تنها به فعالیت در سایت ارزشمند پلیمر مدیا، مشغول بودند و نسبت به این درخواست، عملا عکس العملی نشان نمی دادند. نشان به آن نشان که ما بخشی در این سایت را به “نوشته های مهندس ساعت نیا” با همین عنوان اختصاص داده بودیم، اما جز چند نوشته پراکنده از ایشان مطلبی به نشر نرسید. در جلسه هیات تحریریه، بار دیگر علاقه به نوشته های مووسس محترم مطرح شد، و مژده اینکه این بار ایشان پذیرفتند که در قالب پاورقی در بخشی که به زودی به منوی سایت اضافه خواهد شد، هفته ای دو یا سه بار مطالبی به دست دهند. طرفه آنکه این مطالب، مجموعه خاطرات ایشان از بیش از چهاردهه فعالیت مستمر و لاینقطع در صنعت پلاستیک کشورست. بنا شد، تا ایشان خاطرات خود را با شفافیت تام و تمام، که نسبت به آن همیشه متعهد بوده و هستند، بیان کنند. در این راه قرار نیست، کمترین خودسانسوری و حذفی چه نام اشخاص باشد، چه جایگاه حقوقی شان، چه نام شرکت ها یا ارگانهای خصوصی و دولتی نخواهد بود. این چنین خاطره نویسی، سبب خواهد شد تا جوانانی که در حال سپری کردن تحصیلات خود در زمینه پلیمر هستند، با افراد، انجمن ها، ادارت و دوایر دولتی مربوط به کارشان و نیز کارکرد آنها به خوبی آشنا شده و سابقه آنها را دریابند. برای قدما و افرادی که هم اکنون و یا درگذشته در صنعت پلاستیک خدمت کرده اند، مزیت چنین خاطره نگاری شفاف و بدون سیاسی کاری، روشن شدن بسیار از پرسشها و ابهاماتی است که طی سالهای گذشته – بیش از چهار دهه – رخ داده است. البته لازم به ذکرست، این بار بر خلاف رویه مهندس ساعت نیا طی دورانی که در این صنعت خدمت کرده اند، به اصرار اعضای هیات تحریریه و جهت تامین بخشی از هزینه های گروه رسانه ای صنایع پلاستیک، مطالعه خاطرات مهندس ساعت نیا که به زودی به صورت منوی پاورقی ارایه خواهد شد، با خریداری حق اشتراک ممکن خواهد بود.علت هم بسیار ساده و مشخص است، با شرایط وخیم اقتصادی کشور، پرداخت تمام هزینه های گروه رسانه ای صنایع پلاستیک همانند تمام سال های قبل، از منابع شخصی مهندس ساعت نیا نه منصفانه و نه میسر است، ناچار ما می بایست منابعی برای مخارج خود دست و پا کنیم. هر چند این حق اشتراک نسبت به محتوایی که منتشر خواهد شد، رازهای مگویی که فاش خواهد شد، و اطلاعاتی که به دست داده می شود بسیار ناچیزست، اما به ما کمک می کند تا بتوانیم همچنان در خدمت شما همراهان گرامی به حیات این رسانه دیرپا ادامه دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این راستا با شماره تلفن ۰۹۳۸۰۳۲۷۴۱۸ تماس حاصل فرمایید.
قسمت دوم:
اما مورد دیگری که مصوب شد تا امسال به مجموعه خدمات صنایع پلاستیک اضافه شود، اضافه شدن بخش ” نیازمندی های خرید و فروش بین المللی ” است. این امکان با در نظر گرفتن شرایط سخت اقتصادی کشور، برای صنعتگران در نظر گرفته شده است تا بتواند گره ای از مجموعه دهها و صدها گره ای که این عزیزان باید بگشایند، بگشاید. در این بخش ما به صورت مداوم محصولات و خدماتی که توسط طرف های غیرایرانی عرضه یا پیشنهاد می شود، یا بالعکس درخواست هایی که طرف های بین المللی برای تامین خدمات و محصولات دارند، را قرار می دهیم و شما کافیست تا مطابق نیاز خود اطلاعات هر یک را که مدنظرتان هست، بردارید و ارتباطات لازم را برای خرید یا فروش محصولات و خدمات به طرف های خارجی ابراز دارید. با دو مثال، این بخش را روشن تر توضیح می دهم. فرض کنید که یک شخص چینی، یک ماشین تزریق با مشخصاتی که مد نظر شماست را به فروش گذاشته است، ما مشخصات و راههای ارتباطی با این صنعتگر را در اختیار شما قرار می دهیم و شما می توانید نسبت به واردات این محصول یا هر محصول دیگری اقدام فرمایید. یا به عکس ما به علت روابط گسترده مهندس ساعت نیا به صورت مداوم درخواست هایی دریافت می کنیم که صنعتگران داخلی می توانند نسبت به رفع آن بپردازند. مثلا یک بازرگان هندی، مقدار متنابهی ظرف یکبارمصرف با مشخصات خاصی نیازمندست، شما اگر بتوانید نیاز وی را برطرف کنید، می توانید در این شرایط خطیر اقتصادی به دلار درآمد کسب نمایید. در هر دو صورت، چه نیاز بین المللی توسط صنعتگر ایرانی برطرف شود و چه برعکس، صنعتگر داخلی نیازی را با استفاده از اطلاعاتی که ما در این بخش قرار می دهیم، برطرف کند ما می توانیم از تیم خبره بین المللی مان جهت تسهیل روند کاری یاری بگیریم که البته این مستلزم هزینه های خود می باشد که باید لحاظ گردد. اما مطمئنا نسبت به اطلاعات ارزشمندی که در این بخش قرار دارد، این هزینه بسیار ناچیزست و تمام پروسه را هم شامل می شود از نامه نگاری گرفته تا مراحل صادرات یا واردات کالا یا خدمات و …. . بخش نیازمندی های خرید و فروش بین المللی با پرداخت همان حق اشتراک خاطرات در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت،
برای جلوگیری اطاله کلام، از تشریح سایر تصمیمات که برای نو کردن خود همگام با طبیعت گرفته شده خودداری می نماییم اما شما به مرور با این تغییرات که عموما ساختاری هستند، آشنا خواهید شد.
با امید سالی خوش
روزبه ساعتچی