به گزارش صنایع پلاستیک، دولت هند در پی کاهش شدید تقاضای ناشی از محدودیتهای ویژه مقابله با کرونا و قرنطینه مردم و بسیاری از خدمات غیرضروری، ۱۵ درصد تعرفه «COVID-19» بر بعضی از محصولات پتروشیمی وارداتی اعمال خواهد کرد. اعمال تعرفه بر روی برخی از مواد پلیمری و شیمیایی وارداتی از سوی هند با هدف حمایت از صنایع داخلی خاصه صنعت پتروشیمی هند صورت می گیرد.
یک کمیته فرعی دولتی در وزارت صنایع شیمیایی هند برای واردات بعضی از محصولات پتروشیمی تعرفههای جدیدی در نظر گرفته است که از یکم ماه مه (۱۲ اردیبهشتماه) آغاز میشود و تا ۳۱ مارس سال ۲۰۲۱ (۱۱ فروردینماه) پابرجا خواهد بود.
این گروه دولتی با عنوان شورای توسعه صادرات مواد شیمیایی پایه، محصولات آرایشی و رنگ (کمیکسیل) که خواهان بازخورد درباره این برنامه شده است، اعلام کرد: این اقدام با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی در برابر افزایش حجم واردات به دلیل رویارویی با ویروس همهگیر کرونا در جهان انجام گرفته است.
این کمتیه فرعی در وزارت صنایع شیمیایی هند اعلام کرد: افزایش صادرات جهانی، سقوط قیمتهای جهانی نفت خام و کندی شدید آهنگ رشد اقتصادی هند به دلیل شیوع ویروس کرونا، تقاضا برای مواد شیمیایی در هند را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
بر اساس اعلام این نهاد دولتی هند، شرایط کنونی بیانگر ادامه کاهش شدید قیمتها در میانه افزایش واردات از چین و دیگر کشورهاست که سبب میشود برخی تولیدکنندگان مجبور به تعلیق یا تعطیلی فعالیتهای خود شوند.
این تعرفه ۱۵ درصدی که به مصوبه دولت نیاز دارد افزون بر تعرفههای وارداتی موجود خواهد بود، این کمیته فرعی نیز توصیه میکند که همه عوارض و مالیاتهای صادراتی را پس بگیرد.
این توصیه همه مواد شیمیایی و محصولات پتروشیمی وارداتی به هند را شامل میشود، اما در نامه تکمیلی آمده است که محصولاتی نظیر اتیلن، پارازایلین، اتیلن دیکلراید و ونیل کلراید مونومر نیز میتواند از تعرفهگذاری معاف باشند.
در گذشته هم دولت هند، زمانی که قیمت مواد پلیمری و شیمیایی وارداتی از کشورهایی چون ایران و سعودی، به علت رقابت شدید، به رقمی پایین تر از تولید پتروشیمی های هند می رسید، معمولا علیه قیمت های پتروشیمی های ایران { به دلیل روابط سیاسی و اقتصاد بیشتر و بهتر با سعودی } قوانین آنتی دامپینگ اعلام می کرد.
حالا، در این شرایط بازار و درحالیکه سقوط قیمت نفت و کاهش تقاضا به علت کاهش مصرف انواع محصولات صنایع پایین دستی پتروشیمی، در سطح جهانی به یک رویه بدل شده است، دولت هند بار دیگر برای حمایت از صنعت پتروشیمی داخلی خود، رو به اعمال تعرفه هایی نظیر قوانین آنتی دامپینگ آورده است. توجه داشته باشید، اگر یک کالای پلیمری و یا شیمیایی، مثلا پی وی سی وارداتی از یک کشور(ایران، سعودی، روسیه و … )، از قیمت پی وی سی تولیدی پتروشیمی های کشور واردکننده (در این مطلب هند) ارزانتر باشد، آنگاه صنایع پایین دستی که خوراکشان پی وی سی است، به جای خرید از پتروشیمی های داخلی به سراغ محصولات وارداتی می روند و این سبب می شود تا صنعت پتروشیمی داخل کشور با ضرر مواجه شده و محصولاتش روی دستش بماند، از این روست که بر محصولات وارداتی گاها تعرفه هایی تحت عناوین گوناگون از جمله آنتی دامپینگ اعمال می شود تا قیمت تولیدات داخلی و خارجی قابل رقابت باقی بمانند.
این مطلب از نیپنا گرفته شده است و پس از افزودن مطالبی چند و ویرایش برخی نکات منتشر شده است.